Tak, "intuicja" jest najważniejszą metodą inwestycji.
To samo mówili na Biotonie jak spadło ze 1.10 na 80gr w ciągu dwóch dni, potem na 60, potem na 47 potem w okolicy 31, następny przystanek był ok. 19gr, potem 6gr
Wszyscy czuli od 4 lat że już teraz to na pewno rośnie, tak czują, że to już koniec trendu spadkowego, tak czuli, dobierali. Tak czułem i co mi teraz z tych uczuć?
Restrukturyzacja przez dodruk akcji bez PP na rzecz kontrowersyjnych funduszy, to ma nikłe szanse udania. Fundusze chcą zarobić kilka % a nie wyprowadzić firmę na prostą. Fundusze nie znają się na core biznesie spółki, tylko na manipulacjach finansowych - więc zamiast wyprowadzać spółkę z problemów, robią machinacje żeby zarobić swoje kilka %.
Ja mam takie odczucie, że to niestety będzie następna moja porażka inwestycyjna. Czego nie kupię, to zaczynają się machloje w papierach zamiast brania się do roboty.
Dnia 2012-11-27 o godz. 16:37 ~doradca napisał(a):
> Problem nie w spółkach, a w tym, że kupujesz w złym
> momencie.
Kupować trzeba właśnie teraz, na dołku, a nie na
> górce.
to ciekawe...
narazie to nie dołek, a strzałka w dół
dołek to będzie jak spółka zmieni trend na przynajmniej neutralny
a łapanie dołków.... powodzenia
Miałem, sprzedałem, odkupiłem, znowu sprzedałem ze stratą. Pieniążki zarabiają teraz na Wasko czy Jhm.
Mirki póki co NIE DOTYKAĆ! WYSOKIE NAPIĘCIE!
Dobry czas będzie przy poziomach 0,08-0,07..niestety. Nie jest dobrze ,że firme mają fundusze, bo im tak naprawdę nie zalezy na budowaniu solidnej firmy.
Takie są moje przemyślenia , a kurs tylko to uwiarygadnia.
Zapamiętajcie ten wpis i odezwijcie się przy tych poziomach ,o których wspomniałem.
Jestem ciekaw do ilu to spadnie. Poziomy absurdalnie niskie, chociaż ogólnie jest brak zainteresowania na misiach bo obserwuje kilka spółek, które miałem kupić zamiast miry i jest źle chociaż oczywiście nie aż tak:)
Musiałaby przyjść jakaś mega hossa jak w 2007 żeby to odbiło do jakiś rozsądnych poziomów na których możnaby wywalać to ścierwo bo teraz to nie ma sensu. Albo przejęcie jakieś przez kogoś bo tak to szans nie widze. Oby tylko Mirka dotrwała do lepszych czasów chociaż z drugiej strony jak to będzie kosztować 5 gr to nawet hossa nie pomoże.
Miraculum nie jest zmienna. Przynajmniej od 1,10 PLN wygląda to prawie cały czas tak samo.
SYPANIE, SYPANIE, SYPANIE...
później trochę w górę, żeby uzupełnić zapasy, i znów
SYPANIE, SYPANIE, SYPANIE...
Skoro teraz nikt na tym nie zarabia, bo nikt akcji taniej nie obejmował, to ja się grzecznie pytam - kto zarobi i kiedy?
0.15 ja pier**** tego w najczarniejszym scenariuszu nikt sie nie spodziewał... Czy ta spółka jest naprawdę tyle warta? MASAKRA!!! A kiedyś się przekrzykiwaliśmy na forum: Mira po 2 zł, po 3 zł:(
Kupowałem po 4 zł. Po pół roku było 6. Nie sprzedałem. Sprzedałem po latach za 1 zł połowę,a drugie pół zostawiłem na zerowanie zysków na innych spółkach w celach podatkowych. Gdybym wiedział,że spadnie na 16 groszy,sprzedałbym wszystko po 1 zł.
Tak wygląda idiota. Przypomina to autentyczną historię pewnego Amerykanina,który zwiedziony stalinowską propagandą w latach 30' przyjechał do Rosji bolszewickiej ze 100 tys. dolarów. Pieniądze mu zabrano,a jego wsadzono do łagru. Mówił do współwięźniów - ...jak nie widzieliście w życiu idioty,to popatrzcie na mnie...
Więc mówię wam to samo.