poprzez maille otrzymałem potwierdzenia posiadania przez forumowiczów ponad 4,1 mln akcji (1 procent około), byłem na spotkaniu u Prawnika i jeszcze nie podjelismy co robimy, nie powiem co warto zrobić w tej sytacji...nie moge tą drogą, to precedens, czy ktoś ma podejrzenie popełnienia przestępstwa przez Zarząd, ktoś z Was, kto obserwuje tą spółkę od dłuższego czasu i jej infa, jeśli tak to dajcie info na mailla, oczywiście ja takowe mam lecz szukam następnych formalnych, jakie mają sens prawno-formalny....jesli bedzie 5 procent wówczas ma sens zgłoszenia nas na WZA z jednym pełnomocnkiem, wiecej pisac nie moge z wiadomych wzgledów.
moja propozycja: zaproponuj prawnikowi by na stronie swojej kancelarii zgłosił gotowość pomocy i współpracy(reprezentowania nas ) .jeśli zgodzi się reprezentować nas przed spółka sądzę.że wszyscy poszkodowani nawiążą z nim kontakt bez obaw wtedy ustalimy ilu nas jest naprawdę.na stronie kancelarii powinien zamiesnic krótkie ogłoszenie i podać tel. i e-mail .mamy szansę.pozdro
krótko, ilosc akcji zgłoszonych to okolo 23 mln, okolo 5 %, głosowanie z iloscia taka nie ma sensu wiec czekajcie, ide z pelnomocnikiem w osobie prawnika z kancelarii z Gdyni, koszt pelnomocnictwa 1500, oczywiscie nikt sie nie dołozy, to oczywiste, po Walnym zdecydujemy co dalej, nikt z Was nie podał ani jedengo zarzutu przeciw Zarządowi, nikt, wszyscy piszecie jak to Was Zarząd zrobil...ale jak w jaki sposób, jakie konkretne zarzuty macie? jesli macie to napiszcie mi w maillu, juz nie wazne ilosci akcji, chodzi o merytoryke, jesli Walne sie nie odbedzie chcemy złozyc wniosek z KH o działanie na szkode akcjonariuszom, jesli do tego dojedzie to zrobimy zbiorowy, Prawnik powiedzial ze im wieksza kwota tym lepiej po to ten spis, wtedy dostaniecie namiary do Kancelarii, beda koszty i z tym sie musicie liczyc....jesli ktos ma propozycje prosze nie pisac na forum tylko na mój maill. sprawa bedzie precedensem w tym zakresie, jesli ktos ma kontakty z SII to też niech sie czym predzej skontaktuje z SII, moze oni maja "gotowce" na takie sytuacje.....działac Panstwo, napisanie ilosci akcji w tej chwili nic nam nie daje, działać, dzwonic, pisac, myslec.....pozdrawiam
dlaczego nie chcesz podac namiarow na kancelarie ?
Byloby dobrze gdyby kazdy z nas juz teraz wiedzial kto bedzie lub nas reprezentowal .
Chodzi o ty by prawnik ujawnil sie i oficjalnie wyrazil gotowosc rprezentowanie wiekszej grupy.
Jak otzrymamy e-mail od prawnika to bedziemy mieli jakies poczucie zawiazania wspolnoty ,a ponadto jesli ustalimy ili nas jest to bedzie mozna oszacowac wstepne koszty dzialan prawnika.
Odnosze wrazenie ,ze dzialasz pwoierzhownie i jak dotad nikogo nie przekonales co do swoich rzeczywistych intencji.
Na razie to wyglada jak sada na zlecenie P. Nalepy.
Jesli chcesz bysmyu dali waire zacznij dzialac z otwarta kurtyna tj. namiary kamncelarii
wszyscy madrzy, a co u Ciebie Janku nie ma żadnej kancelarii w okolicach, jesli jest to zrób pozew zbiorowy, myslisz ze to takie proste, ja działam w swoim imieniu, poki co w zadnym innym, prosiłem o zarzuty wobec Zarzadu. Nikt sie nie odezwał. A Tobie chodzi o numer do Kancelarii, i co powiesz??? masz numery nad potokiem 8/7 i co dzwoniłes do Zarzadu? zanim do Sadu najpierw do Zarzadu, wiec jeszcze raz kto ma jakis pomysł na zarzuty? Ty Janie chcesz mnie opluc? dlaczego? ze co nie chce Ci podac numeru do kancelarii? smieszne. Powiedzialem. Po Walnym, chyba ze jedziesz ze mna na Walne, zapraszam, poznamy sie i podzielimy sie kosztami. zapraszam. madrale, cos za nic, straciliscie kase a anwet nie chcecie jechac ze mna na walne? pytam sie kto jedzie ze mna na walne??? kto jest taki mocny oprocz wpisow na forum? Jan? Artur?