no po tych infach wczorajszych i we mnie krew sie zagotowala...
Bauer to pazerny s...syn i nie boje sie tego napisac
nie dziwie sie, ze w czasie rewolucji proletariackiej niektórych wieszano bez orzeczenia sądu! niektórym poprostu sie nalezalo
co by o nim nie mówić to piwko się całkiem nieźle sprzedaje, bloki się budują. Nosz kurwaa wygląda to całkiem całkiem. deal z hutą zajebisty. kocurek się musi kiedyś ruszyć i jazda na 2 zyle. nie przyjmuje innej opcji !
sam pomysł na biznes świetny ale czemu nie realizował go od początku Blacklion tylko na boku realizował go Bauer poczym sprzedał za duże pieniądze, tak się nie godzi Panie Prezesie Bauer, obecnie na rynku jest sytuacja taka że można kupować spółki za część wartości księgowej czy w tym przypadku też tak było. To zagranie w stylu Pana Hajdarowicza który również swoje prywatne biznesy włożył do Jupitera
Wynika z tego, ze bedziemy uprawiac warzywa: http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/447818,chodziezanin-co-z-ta-huta-szkla,id,t.html
A tu widac jak wiarygodni sa nasi managerowie w kwestii terminow i trzymania sie faktow: http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/16247,za-dwa-lata-nowa-fabryka-szkla,id,t.html
Zwroccie uwage na daty tych publikacji i gdzie te fundusze, o ktorych mowa w artykulach.
Oj, czepiasz się. Biuro dla zarządu powstało w terminie ;)
A tak na poważnie to tego typu inwestycja może przynosić niezłe zyski, bo UE zmusza do segregacji odpadów, a składowisk brakuje. Tylko kiedy owe recycling center i spalarnia zaczną działać? Jak się pospieszą z budową, to może za 2-3 lata. Na giełdzie kupuje się przyszłość ...no ale nie tak odległą.
Przejrzałem sobie ostatnie sprawozdanie i aż bije po oczach jak niewydolny jest zarząd. Niepokojące jest że dużo kasy włożyli w nieruchomości oraz inne projekty jak np.Next Media, które z góry było wiadomo, że będą przynosić stratę. A zadłużenie rośnie...
pomysł jest super, natomiast rozliczenie takie sobie, myślę że ponieważ w inwestycję trzeba włożyć jakieś 300mln w 2 lata to Blacklion tego nie udźwignie, prawdopodobnie komuś to sprzedadzą albo pozyskają jakiegoś dużego inwestora który zajmuje się taką działalnością śmieciową
Track record tych panow podpowiada inny scenariusz rozwoju jako bardziej realistyczny:
1. Ostre przeszacowanie w dol portfela nieruchomosci w zwiazku dekoniunktura na tym rynku i zbycie tego portfela jak rowniez Scanmedu/Multimedisu (a wiec projektow, na ktore bli sie slabo zna i nie ma kasy na ich rozwoj) na rzecz cypryjskich SPV powiazanych z rozgrywajacymi spolka.
2. "Zainwestowanie" pozyskanej w ten sposob kasy (ktora wczesniej trafila legalnie, a jak ze inaczej, z bli do tych panow) i kasy z nowych kredytow w priorytetowy dla bli projekt huty/spalarni/upawy warzyw, na ktorym ludzie z bli sie znaja najlepiej.
A tak na marginesie, to rozgrywajacym sie wydaje chyba, ze maja pepetuum mobile-rozwijaja sobie na boku nisko kosztowe, perspektywiczne (?) projekty by je pozniej zanim wejda w faze sporych nakladow inwestycyjnych wycenic agresywnie DCFem i wzenic funduszowi.
CZY PAN PANIE KNABE MAJAC NIESPELNA 5% KAPITALU, JAK WYNIKA A DANYCH Z OST WZ ZAMIERZA TO DALEJ TOLEROWAC?
CZEGO JESZCZE MAJA CI MAGICY DOKONAC MAGICZNEGO ZEBY PAN WYNAJAL DOBRA, NIE POWIAZANA Z PANAMI Z BLI KANCELARIE, BIEGLYCH, REWIDENTA DS. SZCZEGOLNYCH ITP. I POKAZAL IM ICH MIEJSCE W SZEREGU? WSZYSCY WIEMY, ZE NIKT INNY Z TEGO WATKU TEGO NIE ZROBI!
Jest preciez super: http://www.tekstowo.pl/piosenka,t_love,jest_super.html
Zastanawiam sie skąd Was tylu nowych i w temacie całkiem zorientowanych ???
Pan Knabe zapewne wyłożył sie na tym interesie jak wielu.
Całkiem niedawno ktos tam zaskarżył zmiany w statucie i mysle, ze to mógł być on.
Niestety nic nie wskórał.
Zastanawiam sie nad stanem posiadania Altusa i Pioniera choc to ma male znaczenie na tą chwile...
Eustis czyli Bauer i jego wspolas zrobili dobry interes a reszte bierze na siebie sponsor głowny czyli biedny , wymęczony BlackLion ! A czy huta pobuduje sie czy nie to juz sprawa drugoplanowa. Za jakis czas pewnie wyjdzie komunikat, ze niestety trzeba poszukac iwestora pomocniczego a jak sie nie znajdzie to trzeba sprzedać te 44 hektary ziemi haha.
Browar Gontyniec to samo. Na cholere Funduszowi ten browar... zadnego z tego pozytku.
Ale wazne, ze ktos przy tym zgarnął kaske.
Panie Bauer, też rozkręcam mały biznes mogę go odsprzedać Blacklionowi za 20mln akcji własnych po 1,1 co prawda trzeba będzie w niego jeszcze włożyć 0,5nld ale to już BLiI sobie z tym poradzi
się znalazło pełno nowych/starych... wystarczy na ip popatrzeć. Kilka różnych nicków z tym samym ip cały czas pluje jadem na lewo i prawo. Bardzo to podejrzane jest. Sam się wkur… ale aktywność trolli jest nieomal zaskakująca. coś się tu musi szykować grubszego, ze sie tak wszyscy zlecieli. Kto się tak nagle zaczal bać? Ciekawe to wszystko.
Ja tu juz weteran jestem.... wystarczy przejrzec forum
Ale dziwi tylu nowych a, że piszą niezbyt pozytywnie to mniej dziwi
Ja tu juz napisałem: komus zalezy na dalszym spadku lub chociaz stabilizacji kursu...
Zauważ, że wczoraj podaż byla spora - popyt nie dal rady. Gdyby ktos non stop nie dorzucał z prawej mogłby byc pokazny wzrost.
Dziwne, ze dzis juz nie ma wywalania tak jak wczoraj...
Tak, tak... Bauer chce pewnie jeszcze troche udzialow miec ale po cenie jak najnizszej
Tak mi sie wydaje
Hahahaha...
Wandzel wywaliłby go chyba na zbity pysk, tylko ze Bauerowy wymysł zwany eustis ma ok 10% BLI...
Cieżko okreslic w jakiej atmosferze się to odbyło ale Wandzel dość pózno zauwazył, ze traci pieniądze przez rózne pomysły bylego juz prezesa no i powoli zarządzanie społką zaczelo wymykać sie spod kontroli...
A z dzisiejszego infa:
"Pan Rafał Bauer nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Emitenta, jak również nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu konkurencyjnej spółki kapitałowej lub członek organu jakiejkolwiek konkurencyjnej osoby prawnej" - tego zapisu to bym taki pewien nie był biorąc po uwage wczorajszy "występek". Na Minską powinien nadzór finansowy wjechac w kominiarkach i zrobic porzadek! Wypieprzyc to sterowane ścierwo z giełdy!!