Pam propozycję do zainteresowanych wzrostem - o godz. 13,00 wszyscy zainteresowani składają zlecenie kupna na 0,34 na 5.000 szt. a jutro o tej samej godzinie na 0,35 też po 5000 szt. - sprawdzimy ilu nas zainteresowanych wzrostem jest.
Do wyników sprzedaży ilościowej jest kilka dni więc gdybyśmy tak robili codziennie, to nie musimy liczyć na żadną spekułę.
Jak gruby zobaczy jednostajny wzrost to też wejdzie i wówczas kto będzie chciał to z tego skorzysta a kto będzie chciał czekać na wyniki 4Q to będzie czekał (zapowiadają się bardzo korzystne).
Ja wystawiłem na K 5001 szt - może za krótki czas, więc może godz, 16,00 czekam. Jak przejdę do sidomy to teraz zdejmę te 5001 szt a wstawię o godz. 16,00 (piszę to o 13,05)
Pewnie zostałem źle zrozumiany, chodziło mi o to byśmy ustawili się na "K" a jak widać niektórzy ustawili się na "S" - przepraszam, że nie potrafiłem prawidłowo przedstawić swojego zamysłu.
Z JHM wiadomo że i tak będzie dobrze nawet jeśli chwilowo jest zastój wiec szuflada zamknięta i ok ,ale zerknij chłodnym okiem inwestora używając jak to mówią mózgu i sprawdź szorującą po dnie i zapomnianą spółkę IVMX (IMX) . W tej chwili zaczynają spływać ciekawe informacje,nadzór kupuje,zadłużenie znikome, wartośc księgowa na poziomie plew. W końcu ktoś to zauważy i podniesie z ziemi ( na rychłe odbicie wskazują zamierające na tych poziomach obroty- w wiekszości sytuacji to pozytywny sygnał bo popyt się niby wstrzymuje, ale podaż to prawie całkowicie zanika ) Spółka jest ok ( więc słabosć chwilowa) Przeanalizuj dokładnie od strony księgowej.
Dzięki za info. Przyglądam się tej spółce już od jakiegoś czasu. Faktycznie zaczyna to wyglądać dosyć ciekawie. Może wejdę, jednak narazie brak węgla powoduje, że w najbliższych dniach odpuszczę sobie. Zapakowałem Wasko, JHM, FLD, GTR więc czekam na rozwój sytuacji. Przyglądam się też KBM. Chyba szoruje po dnie. Jest trochę rozchwiana, ale księgowo nie wygląda tak źle. Co o tym sądzisz?
Daj mi czas będe sprawdzał. Dzięki . Na Global liczyć sie będzie info o ubezpieczeniu(Po infie można wychodzić) Tu też na JHM niedługo zawita zmiana na plus/mam w tym większą część aktywów. A na IVMX sytuacja podobna z września na JHM bo nadzór sie już obkupuje
Pozdrawiam.
Rzeczywiście Analfabeta pasuje do Ciebie jak ulał! Porównaj sobie gościu rok do roku niektóre pozycje ze sprawozdania IMX: 1) kapitał własny z aktywami, 2) przychody ze sprzedaży, 3) przepływy finansowe 4) zobowiązania z rezerwami. Jeśli masz w oczach tylko zysk to moje gratulacje. Już były takie spółki na GPW z zyskami np. Hydrobudowa czy będąca jeszcze na GPW, ale w stanie upadłości PBG czy DSS. Jeśli takie spółki preferujesz to moje kondolencje. Wymiana poglądów z 1973 nie ma na celu namawianie do inwestycji. Ma na celu zwrócenie uwagi na niektóre zdołowane na maxa spółki. Ja nie inwestuję we wszystko co uważam za godne uwagi, myslę, że to samo robi 1973. Nasze uwagi i spostrzeżenia nikogo do niczego nie zmuszają. Pozdrawiam
Po treści raportu spojrzałem jeszcze na wykres IMX.
Kurs w trendzie spadkowym, cena pod wszystkimi głównymi średnimi.
Zainteresowana brak,
Chłopina 1973 widocznie obkupił się i antycypuje dno.
A na giełdzie nie wolno antycypować, tylko reagować.
Kurs może iść zarówno do góry, jak i może spaść.
A to, że osoby z kierownictwa kupują, to obecnie nic nie znaczy.
A kupił za kieszonkowe - marne ilości.
Nie to co prezes Cognora, który kupił akcji za poł miliona zł, a kurs spadł .
Lorgu,
Hydrobudowę pogrążyło zadłużenie.
Przychody, zysk i zadłużenie, , a szczególnie w obecnych czasach zadłużenie jest najważniejsze.
Ale ja analfabeta nie będę uczył wytrawnego poetę Lorga, że obecnie wszyscy najpierw sprawdzają zadłużenie, a dopiero inwestują.
BGŻ - nie porównuj takiej spółki, było tu wezwanie i w obiegu nie ma prawie wcale akcji.
46 mln. długu na tak małej spółce jak Info Matrix to dużo, czy mało?
Wg mnie dużo, szczególnie jak spojrzymy na przychody i zysk.
Powodzenia
Analfabeta ? (Fakt) Na Zastalu przy dnie 0,70 obroty też były gigantyczne hahaha (To jest właśnie znak że nastapi przesilenie i możliwa zmiana)
Leć analfabeto gdzie sobie chcesz a nie wcinaj się w dyskusję która nie była do ciebie adresowana / życzę ci żebyś poleciał tam gdzie na górkach się nawołują zapewne dobrze na tym wyjdziesz/
A to ze jesteś analfabetą księgowym to piszesz prawdę. O zadłużeniu firmy wypowiadaj się w zestawieniu do kapitałów własnych i ich udziału w aktywach. Na jednej spółce 40 milionów długu to masakra a na innej to śmiech. Tam aktywa przekraczają 200 milionów i zestaw to do zadłużenia.Może z biologii byłeś dobry w szkole i poza? ale nie z matmy.
Według twojego toku myślenia "orzeszka laskowego"- KGHM to bankrut bo tam dług idzie już w miliardy ?
Dyskusja robi się nerwowa, bo 1973 chwyta nerw.
Dlaczego, bo piszę prawdę.
Trzeba być naprawdę analfabetą, aby liczyć w czasach kryzysu kapitały własne do zadłużenia.
Co z tego, że mają kapitały, jak one nie pracują.
Nieruchomości nie przynoszą dochodu.
Ponadto ceny nieruchomości spadają i jak przeszacują, a obecnie przeszacowanie może nastąpić tylko w dół. to wtedy będzie wyglądało tragicznie.
Najważniejszy jest przychód, zysk i zadłużenie.
Przychód nie zwiększa się,
Zysk na minusie, inaczej mówiąc jadą na stratach, i na dodatek 46 mln. zadłużenia.