Dnia 2012-11-21 o godz. 10:02 ~Gracz napisał(a):
> Raczej 'wywalilo', a nie sprzedalo wiec nie
> prowadzaj ludzi w blad.
tzn, sprzedal, a nie kupil. Blad w poprzednim poscie.
czekaj bo chcę zrozumieć. na chłopski rozum to jesli ktoś ustawił zlecenie po stronie kupna czyli po lewej (taniej) to sprzedał tak? :) wiesz, potrafię rozróżnić TRANSAKCJĘ PO STRONIE kupna i sprzedaży ale ja nie piszę że siła była po stronie sprzedaży (czyli sprzedaż przeważyła i uruchomiła transakcję ) tylko piszę, że skoro ktoś sprzedał to musiał mieć kupca (ten ustawił się po stronie lewej i kupił). nie ma transakcji sprzedaży bez kupna :) logiczne prawda? pytanie czy więcej jest chętnych do kupowania czy do sprzedawania? póki co to jest równowaga i kurs stoi i lekko się ożywił bo znalazł się kupiec na to co ktoś chce sprzedać :) ot i cała filozofia. więc nie pisz mi że to ktoś sprzedawał bo ja nie raz kupowałem po stronie lewej i to jest dla mnie normalne :) zdażało mi się też często kupować po prawej czyli sprzedawałem? :/ myśl
juz w pierwszym zdaniu pokazujesz jak blednie rozumujesz, ale czasami tak jest. Nie mam zamiaru pisac z kims kto bezsensownymi postami zasmieca forum naganiajac.
To Ty Gracz piszesz bez sensu. Skoro ktoś według Ciebie kupił tylko 26 tys akcji to jaki cudem ja kupiłam 150 tys dzis rano??? Boże jakie tu tumany siedzą
wiesz, jemu się pomyliło , myślał o tym że to były transakcje po lewej (tańszej ) stronie tzw. S - czyli sprzedawania po cenie kupna - co nie zmienia faktu, że ktoś kupił to, co ktoś inny sprzedał. dodam że ktoś zapewne kupił taniej niż ktoś sprzedał więc ten co sprzedawał raczej nie zrobił dobrego interesu :)