5 zł powinno byc do końca roku. Dlasze wzrosty zależą od informacji płynących ze spółki. Jak beda bardzo dobre możemy przebic 10 zł. W 15 zł nie wierze.
ja narazie podziękowałem, wczoraj i dziś pożegnałem akcje. 100% zysku mi wystarczy. sprzedałem bo wg mnie za małe obroty w tym wybiciu. ale gorąco wam kibicuję i dalej spółke uważnie obserwuję bo nie wykluczam powrotu tu jak będą kolejne dobre infa lub jak znów spadnie do 1,XX
nie mam w zwyczau sciemniac. zreszta ja nie Jurek, nie mialem tego dużo, jedyne 6k. tak jak pialem, obserwuje spolke dalej i nie wykluczam powrotu, moze nawet odkupie drozej, ale wole poczekac na konkrety, narazie 100% zysku mnie skusiło wobec niepwenosci co do szczegolow emisji pod przejecie TLM. kase z sprzedazy BGE wrzuciłem w wlasnie wybijający sie PXM, licze ze tam też troche wpadnie choć napewno nie 100%jak na BGE
jedyne co mnie tu martwi to zbyt slabe obroty przy wybiciu z formacji, wiec oczekuje powrotu do 1,70 a moze nawet niżej
Ok, załóżmy dodruk. Pytam serio, wierzycie że obędzie się bez lockupu??
Na marginesie, od kilku sesji ktoś łyka i teraz ewidentnie uniemożliwia spadek pod 2,3. Do tego ostatnie info o nabyciu przez ową "osobę powiązaną z RN" ze średnią (nie pamiętam) circa 1,4.
Po cenie widać, że TLM nie zostanie wpuszczony do spółki jako ktoś ważny. Dostaną maksymalnie 1mln akcji z lockupem na pewno
Choć najbardziej prawdopodobna wydaje mi się wersja z kasą za firmę. Sam zysk z kontrakty 300milionowego to będzie około 10 milionów więc nie widzę jakiegoś wielkiego problemu.
Najciekawsze jest na ile jest ten kontrakt z Lotusem, bo to teraz dopisuje się do kontraktów BGE:)
Z punktu widzenia przyszłego roku, to korekta jest właśnie teraz;)
A co do akcjonariatu poniżej 30 groszy, to też myślę, że większość już przeszła w inne ręce.
Pozostali tylko "emeryci", którzy grają na długi dystans.
Ja na chwilę obecną uważam 10 złoty za w miarę realną wycenę i dopiero w tych okolicach będę myślał co dalej, zostaję czy wychodzę.
Ale po tym jak spółka się rozwija i jakie ma podejście , czyli niechęć do rozwodniania akcjonariatu, to myślę, że decyzja będzie prosta. Zostaję dalej.
A tak w ogóle, to pomyślałem sobie, że jeśli teraz w środku bessy i kryzysu, BGE dojdzie raczej do tych 10-15 ziko, to do ilu dojdzie jak będzie hossa?? Wtedy wszystko jest przewartościowane wielokrotnie.
Na tych, którzy tyle wytrzymają spadnie, nie mniej ni więcej, HOSSAnna
a gdyby cena była 1,5 to ilu byłoby chętnych? BArdzo wielu
A 3 tygodnie temu nikt nie chciał kupować po 1,3 i jurek zrobił ogłoszenie i skup.
Teraz trwa ubijanie kolejnego poziomu 2,xx
Za miesiąc wszyscy będą marzyli o dzisiejszym poziomie. Tak działa giełda i psychologiczne prawo przyzwyczajania sie do nowej ceny. ;) Troche to czasu zajmuje, choć na BGE i tak idzie bardzo szybko
Wcale nie dziwne bo urosło bardzo szybko i bardzo dużo, więc potencjalni kupujący obawiają się korekty. Na korektę czekają też ci co wyszli i jeszcze się nie doczekali. Na wejście spekuły też raczej bym nie liczył (co może i lepiej bo nie zgnoją papieru) bo, żeby coś mieszać trzeba mieć trochę papieru więc jakby zaczęli kupować to 5-7 zł chwila moment i wcale nie wiadomo czy by dużo skupili. Papier zebrany poniżej 1 zeta i zakiszony i nie ma czym handlować plus jeszcze te 2 fixy, że nie wspomnę o ostatnich doniesieniach na temat zakupu kogoś powiązanego z radą nadzorczą chyba coś koło 300 kilo papiera po 1,43.
a ja uwazam ze wcale nie dziwne -chetnych do kupowania nie ma bo nikt tak naprawde nie wie czy 2,5zl to promocja czy juz moze drogo
sprzedawac tez nikt nie chcial po 1,5 zl a teraz mysle ze moze troche chetnych by bylo ale po tych informacjach kazdy sie zastanawia . 100% zysku i wiecej kazdy ma niektorzy duzo duzo wiecej -dlatego moze warto poczekac na notowania ciagle, a z drugiej strony nie wiem czy dzisiaj by w ogole sprzedali a chyba juz nikomu nie zalezy zeby sprzedac po 1.5zl
Czy sie myle??? bo chetnie kupie!!!
Wartosc BGE bedziemy znali w styczniu po wynikach rocznych- na dzisiaj perspektywy mowia o kursie 15 zl ale to tylko plany -zobaczymy
ty, zajmij się czym innym a nie truj tutaj. Wzrost żaden? Czyli wg ciebie gdy skoczyło ze złotówki do 2,40 to jest nic?! Sprzedaj szybko papier i wypier....
nie powiedziałem że skok ze 1 zł do 2,40 to żaden wzrost. napisałem zupełnie coś innego - dzisiaj jest słaby wzrost po takich infach. BGE nabyło jeszcze udziały w B-stal tak więc według mnie dzisiajszy wzrost powinien byc znacznie większy...
dobrzez zrozumiałem. To właśnie pod te infa rosło ostatnio. A wy myślicie, że najpierw wam napiszą info, na drugi dzień sobie nakupicie i będziecie w dwa dni bogaci. Teraz czas na zdrową korektę.