• Basia ze Swarzedza Autor: rom64 [31.63.246.*]
    Impexmetal Pękło wsparcie 3,25 zł

Miniony tydzień może się okazać przełomowy dla długoterminowej sytuacji na wykresie giełdowej spółki. Nie licząc marcowego wyskoku w górę do 4,6 zł, od blisko 12 miesięcy kurs poruszał się w konsolidacji między 4,1 oraz 3,25 zł. Na początku października rozpoczęła się fala spadkowa. Podobnie jak poprzednie zniżki w ramach konsolidacji, ta również była gwałtowna. Tym razem niedźwiedzie nacisnęły jednak mocniej, czego efekty widać było w minionym tygodniu. W czwartek kurs przebił wsparcie 3,25 zł, a minimum piątkowej sesji wyniosło już 3,08 zł. Wybicie dołem jest sygnałem sprzedaży. Jego wymowę wzmacnia układ linii w ramach wskaźnika ruchu kierunkowego – -DI powyżej +DI i rosnący ADX. Oprócz techniki, niedźwiedziom sprzyjają też fundamenty. Pokazały to ostatnie wyniki finansowe. Zysk netto grupy Impexmetal przypadający akcjonariuszom jednostki dominującej spadł w III kwartale 2012 r. do 13,4 mln zł z 21,4 mln zł rok wcześniej. Takie dane z pewnością nie zachęciły i nie będą zachęcać do kupowania akcji.
  • Re: Basia ze Swarzedza Autor: ~manolo [83.20.239.*]
    a te niedzwiedzie to polarne czy grizzly ..bo to moze byc kluczowe .. czy zapdna w sen zimowy ..tylko skad niedzwiedzie maja akcje impexmetalu .. karkosik czy ty juz za daleko sie nie posuneles ...
  • Re: Basia ze Swarzedza Autor: ~amp [87.206.93.*]
    omijać z daleka
  • IMPEXMETAL Autor: rom64 [31.63.246.*]
    Po 3,10 to moze byc ciekawy papier
  • Re: IMPEXMETAL Autor: ~johnyyy [24.8.210.*]
    bylo napisane "po 3.10 to moze byc ciekawy papier". Nie wiem, czy miales na mysli ponizej wspomnianej kwoty czy powyzej... ;-))

Wg mnie, IPX zaczyna wygladac obiecujaco. Oczywiscie jest pare plotkow do przeskoczenia, ale marsz na poludnie chyba zaczyna zmieniac kierunek na przeciwny.

• Re: IMPEXMETAL Autor: rom64 [31.63.238.*]
    Masz racje. Mysle ze teraz potencjał wzrostu , zakładając rajd
    św Mikołaja to 30-40 procent w góre .
    Jesli kupiłes akcje to gratuluje zarobku :)
  • Re: IMPEXMETAL Autor: ~lechu [91.225.135.*]
    Panie i Panowie , Skotan wyceniany na rynku wyzej od Impexa , do tego Hutek równiez .Cuda ludzie cuda !! Trzymaja za jajeca Impexa , pozdr
[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.