Mają nowe kontrakty na 8mln USD czyli ok. 25,5 mln PLN!!
zarząd zwiększył prognozę zysku o około 45% !!!
New Dragon Electronic Limited otrzymał zamówienia o szacunkowej wartości ok. 8 mln USD! Zdecydowana większość tych zamówień zostanie wyprodukowana w 2012 roku i tym samym ich wartość zostanie uznana za przychód w bieżącym roku.
Zamówienia zostały złożone przez 10 klientów na 25 różnych rodzajów urządzeń, w zdecydowanej większości czytników i tabletów.
Łączna ilość zamówionych urządzeń to ok. 130 000 szt.
Gołym okiem widać ogromny rozwój tej firmy, naprawdę dziwne co się dzieje z kursem, ktoś się chyba nieźle bawi ...
wiesz konjo, aż żal ściska... jak się czyta twoje wypociny, mogę to określić jednym słowem - brednie.
Zupełnie jakbym czytał kolesi z pisu wmawiającym społeczeństwu na siłę, że był "zamach"
no niestety, iluś tam niestabilnych zawsze się znajdzie...
A Vedia jest jedną z lepszych spółek na NC, moim osobistym zdaniem brakuje tylko jakiegoś funduszu, który by się pojawił i przywitamy kilka złotych.
Oczywiście, jak wszyscy, czekam aż zarząd łaskawie zdecyduje się w końcu na debiut NDELa.
Dnia 2012-11-16 o godz. 19:53 ~LOP napisał(a):
> Dzisiaj dokupiłem 10 k ......................i
wali mnie
> opinia konia....
Nie Ty jeden kiedyś przejmiemy tą spółkę:))
Dnia 2012-11-16 o godz. 23:26 ~kurzajka napisał(a):
> Tak będzie rosnąć kup pan,pani 10000 akcji tablet dajemy
> gratis:)
Podobno na ten problem pomaga cierpliwość zero stresu ,można też stosować jaskółcze ziele do smarowania:))
nowe kontrakty na 8 MILIONÓW USD czyli ok. 25,5 mln PLN!!
zarząd zwiększył prognozę zysku o około 45% !!!
New Dragon Electronic Limited otrzymał zamówienia o szacunkowej wartości ok. 8 mln USD! Zdecydowana większość tych zamówień zostanie wyprodukowana w 2012 roku i tym samym ich wartość zostanie uznana za przychód w bieżącym roku.
Zamówienia zostały złożone przez 10 klientów na 25 różnych rodzajów urządzeń, w zdecydowanej większości czytników i tabletów.
Łączna ilość zamówionych urządzeń to ok. 130 000 szt.
To jest prawda i to trzeba przekazywać inwestorom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Fajnie. Obejrzałeś średnio słaby film s-f i już masz nik. Aż nie mogę się doczekać kiedy odkryjesz taką staroć jak "Blade Runner". No będzie się działo.
Szczekasz głośno o info. To może podaj źródło? Na stronie spółki są informacje o zamówieniach na 6,5 mln $. I jeszcze dla porównania w 2011 spółka tylko w sierpniu i październiku otrzymała zamówienia o wartości 15 mln pln. Rok zamknęli stratą. Może produkują poniżej kosztów? Znaczy im więcej zamówień tym gorzej. Nie siedzę w papierze, ot tak, z nudów, sprawdzam sobie czasem losowo wybrane spółki. Czasem też jeżdżę po 200 km autem zeby napić się kawy. Nie przejmuj się. Ja tak mam.
Przekonaj mnie że to nie jest wydmuszka na jaką wygląda. Dane, dane, dane podaj.
a lubię s-f i "Blade Runner" daaawno odkryty :),
ale ta spółka jest mocno realna, jak mało która na NC.
przeanalizuj raport i zauważ jak się Vedia rozwija ...
działają na rynku globalnym, nie tylko w Polsce
Co by nie mówić, fakty sa takie że Vedia to spółka z zyskiem netto po 3 kwartałach na poziomie 1,3 mln zł (kontrolonowany przez nia NDEl ma tego netto 3,7 mln zł), która jest warta obecnie około 10 mln zł. Spółka zachowuje bardzo wysoką dynamike rozwoju (zeszłorocznyzysk na Vedie za cały rok 2011 to 0,6 mln zł), nawet więc gdy założymym, że nic nie zarobią juz do końca roku to i tak obecna wycena jest dość niska - stąd też pewnie zakupu insiderów.
Rozumiem co niektórych, którzy spodziwali się że bezie lepiej i wyniki będą lepsze. Okazało się jednak, że wiekszośc tegorocznej produkcji zostanie zaksięgowana dopiero w IV Q.
Nie chce gdybać co będzie w IV Q bo tego nikt nie wie. Jedyne co jest w mojej ocenie pewne to przychody rzędu 24 mln zł. Czy oni z tego netto na samą Vedie wykręcą 600 tyś zł, czy 1,5 mln zł czy może wiecej tego nikt nie wie. Wypłaty dla pracowników mają stałe i pracuja na bierząco, więc retowność powinna, przynajmniej z tego powodu w 4Q wypaść lepiej.
pisałem już wcześniej.
rozmawiałem z dyrektorem operacyjnym p. Arturze grzymkowskim i powiedział, że IV kwartał był bardzo dobry. oczywiscie nie mógł mi przekazać dokładnych danych, ale nie w tym celu sie z nim spotkałem. w luźnej rozmowie o gieldzie to wspomniał wiec o ile nie sciemniał to wyniki beda bardzo dobre.
powiedział,ze na wysoko marżowych produktach nieźle zarobili.
Dobrze że raport za IV kwartał 2012 r. - jednostkowy i skonsolidowany - 11 lutego 2013 r.
Dzięki temu może być zauważony przez rynek ,bo 14 będą setki raportów........
czyli z tego co niektórzy się dowiedzieli i tu piszą powinno w końcu być bardzo dobrze :) znaczy, że podtrzymują prognozy i w końcu zarobią jak trzeba... i mają w końcu większe marże na produktach, czyli faktycznie pozyskali lepszych klientów na lepsze produkty.
No i dobrze. Oby to sie potwierdziło w raporcie, bo musimy na 2zeta polecieć ;)
jeszcze tego NDELa mogliby w końcu wprowadzić na giełdę...
dla wyjasnienia.
nie znam spolki ani tego jaki zysk planowali i czy go zrealizuja.
mialem spotkanie z firma w kwestii logistyki bo tym sie zajmuje i na spotkaniu z dyrektorem operacyjnym, ktory pewnie wie wiecej niz zwykly pracownik wspomnial tylko o tym, ze IV kw. byl bardzo dobry i ze marzowosc poszla do gory ale co to faktycznie znaczy, nie mam pojecia.