Moim zdaniem taka cena jest nierealna. A już napewno nie w tak krótkim czasie. Gdyby spółka zaczynała wzrosty od 30-40-50 groszy to może tak, ale każdy potencjalny inwestor mocno się zastanowi patrząc na wykres i widząc jaki obrót był przy kursie kilku groszy. Ktoś przecież te kilkaset tysięcy akcji wtedy kupił i groźba realizacji choć częsci zysków będzie wisieć nad spółką jak miecz damoklesa.
choćby nie wiem jak fantastyczne fundamenty i perspektywy spółka miała, to wzrost z 5 groszy do 15 zł w pół roku jest jakąś totalną abstrakcją. ja obstawiam wzrost do 3-4 zł i potem dłuuugi boczniak lub mocną korektę.
ps
staram się patrzeć na spółkę chłodnym okiem mimo że mam akcje.
Jurek, ty daj najpierw kupić trochę akcji a nie podawaj jaka będzie cena za 3 miesiące. :) To że będzie tu naście złotych to pewne. Ja tą spółkę za 6 miesięcy widzę w NC Lead i jako pewnego kandydata do przenosin na GPW w przyszłym roku.
DS, ten sam inwestor spojrzy na dalszą część wykresu i zobaczy, że akcje 0,06-0,24 zmieniły właścicieli przy widłach 0,88. Czyli startujemy od 0,8 a nie jakiś tam 0,3-0,5:).
Może i nic nie jest pewne, ale:
1. północ po przejęciu na przełomie 11/12 jest oczywista,
2. pobujamy się między 2-3,
3. wszyscy wiemy, że gdyby nie przejście na fixy, bylibyśmy dużo wyżej,
4. i będziemy, po powrocie na ciągłe w styczniu,
5. wejdziemy w okolice 4.0.
Późniejszy kurs zależy od postępów z biogazowniami. Biorąc pod uwagę przejęcie i ostatnie kontrakty możemy spodziewać się dalszego rozwoju - ale właśnie na tym etapie to już wróżenie.
Tak sądzę. Pozostaje tylko pytanie o warunki przejęcia.
moim zdaniem obecny właściciel TLM (Wolak Wojciech Krzysztof) dostanie w rozliczeniu akcje nowej emisji. pytanie ile ich dostanie, i czy będzie lockup.
oj nie jesteście dobrymi kolegami. na razie kupiłem tylko 20 000 akcji a wy mi nie chcecie oddawać. dobra od poniedziałku odbieram od nerwowych do 2 PLN i nie marudzić tylko sypać mi do wora.
Jurek, szykuj browary 15 zł mamy w miesiąc od powrotu na ciągłe.
Ds, myślisz że prezez Pawłowski porwie się na emisję w momencie, gdy spółka zlądowała w SHLR, biorąc pod uwagę poliszynelowskie aspiracje na główny parkiet i oczywiste skutki emisji, zwłaszcza bez lockupu?
VVU - a skąd wezma gotowke na przejecie TLM ? przeciez nie kupia ich za 100 tys zł, skoro firma ta ma kontrakty z grupa lotos - jednym z największych odbiorców biokomponentów w polsce. (pytałem w lotos biopaliwa i potwierdzili to)
ja jurek nie bo wczesniej poplynolem a bylem z wami po 10 gr 40 kilo ale dieki mnie i wielu innym macie potencjal do wzrostu zycze 10 ja na tph po 1,74 i czaje sie na remedis bo barany sprzedaja jak bge po 10 milego weeekendu
Naganiaj, naganiaj, bo ja cały czas mam kaskę przygotowaną a tu jakieś marne kilkadziesiąt tyś akcji mi tylko wpadło. :)
Fakt że akcjonariat tu cierpliwy ale może komuś już się nie chce czekać to odda. Ja widzę tu fundament więc dla mnie to spółka do potrzymania na co najmniej dwa lata. Te 15 pln o których pisze Jurek to nie życzenie tylko konkret i wiem że tak będzie.