3/09/2012 - Comalgroup kupuje od EDU LOgistic 1500 udzialow spólki Edukatix o lacznej wysokosci 150 tys PLN
http://www.imsig.pl/pozycja/2012/184/KRS/199380,%22EDUKATIX%22_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84
7/09/2012 - Comalgroup w zamian za 100% udzialów w EDU Logistic obejmuje 1.050.000 akcji OPEN-NET o nominalnej wartosci.
3ciego wrzesnia spólka EDU Logistic sprzedana zostala za 150 tys PLN, 4 dni pózniej za 7mln PLN kupil ja OPEN-NET.
czyli jeśli faktyczna wartość kupionej spółki to 150tys PLN, to 150tys/1mln = 0,15 PLN / akcje
a, że po kupnie wycenili sobie tą spółkę na 7mln zamiast 150tys, to tak legalnie można zrobić??
Proponuję drobnym uderzyć do sądu z wnioskiem o unieważnienie tranzakcji.
Jeśli w powyższym się gdzieś pomyliłem proszę o sprostowanie
Gościu nie wypisuj bredni. To co robią między sobą to ich sprawa i to nie ma żadnego przełożenia na wartość akcji. Chcesz taniej odkupić czy co? A jak nie to daj sobie spokój.
Powtarzam.. Nie nie jest to wazne dla nas akcjonariuszy !!!!!!!!!!!!!!! Pieniadze sa od prywatnych akcjonariuszy i zostału wpłacone do OPEN NET W WYSKOSCI 7 MLN ZŁ ZA MILION AKCJI !!!!!!! Wiec ja Ci powtarzam... zostało do open neta wpłacone 7 mln zł w GOTOWCE... w zamian zostało objetych 1 mln akcji ile jest warta akcja open netu ?????????????????????/ Open netu a nie edukatix !!!!!!!!! a za ile go sobie kupili nie nasza sprawa nie ma tu przekretu bo open net jest czysty kasa poszła od prywatnych inwestorów a nie ze społki powtarzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co z tego, że wpłacili 7 mln, jak zaraz spółka za te 7 mln kupiła inną spółkę wartą 150 tys więc te 7 mln wróciło zapewne już do 'swojaków' a teraz mają milion akcji po 15 gr w zamian?
czego tu nie rozumiesz? chyba, żeś gość z układu jest.
Nie siej zamętu... jak by nie patrzył ktos wyłożył w GOTÓWCE 7 mln zł czyli otrzymał milion akcji. a Ile i gdzie miedzy soba robili to juz nie wazen bo na NC nie sa one dopuszczone !!!!!
Dokładnie, gościu po prostu czepia się czegokolwiek niczym tonący brzytwy aby cosik dla siebie taniej dokupić. Radzę się pośpieszyć bo zaraz będzie powyżej 3 zł.
Zakończenie sesji ok. 3,50 zł.
Prywatni inwestorzy wyłozyli 7 mln zł w gotówce !!!!!!!!! Otrzymali milon akcji OPEN NET !!! Wiec ile jest warta akcja open net wg. tego ? 7 zł !!!!!!! a ile jest warta edu logistic i edukatix to nie nasza sprawa moze beda chcieli wpusci na NC edukatix i dlatego tal robia ? Nie wiem !!!!! akcje OPEN NETA były obejmowane po 7 zł przez prywatnych inwestorów !!!!! a jesli kto nazwie to ze wyciagniecie kasy ze społki to jest w błedzie bo nie jest to z wypracowanego zysku a z rak powtarzam prywatnych inwestorów !!!!! Mysl a nie wypisujesz brednie !!!!!!!!!!!!!
każdy sam podejmuje decyzje!!
ale jeśli ktoś sieje zamęt to wiadomo że nie robi tego bezinteresownie!!
jest troche chętnych do kupowania akcji!!
ja stawiam że tu na koniec przyszłego tygodnio może być 5 zeta!!
Nie za bardzo rozumiem całą tę transakcję z Edukatix, skąd informacja, że płacili w akcjach ? Poza tym może ktoś mi łopatologicznie wyjaśni te działania, o których tu mowa ? Nie szukam sensacji, tylko pytam, więc oczekuję normalnych , spokojnych odpowiedzi.