Kiedyś za komuny była taka anegdota, że ktoś rozrzucał czyste ulotki. Ktoś podbiega, łapie, chce czytać i woła:
- A gdzie tekst.
-A po co tekst, WSZYSTKO JASNE.
Bardzo dobre, bardzo dobre musze koniecznie zapamietać ;)
no za komuny akurat nie było mi dane biegać za ulotkami ale w kolejce za kawą dumie z mamą stałem ;) .... no i razem ze mną 3 kolegów robiących za braci żeby przydział dostać... to były czasy.....
polecam link znacznie ciekawszy http://www.dwumiasto.pl/Galerie-zdjec/Wydarzenia/Lider-Slupskiej-Gospodarki-Srebrny-Niedzwiedz bo jestem przekonany , że tu się ktoś czai kto pomoże nadać kursowi odpowiedni kierunek i nie jest powiedziane że zawieje północny wiatr
mówiłem że dwa miesiące zajeło może troche wiecej no ale jeszcze jakos specjalnie tam zarobiony nie jestem choc kilku mistrzów oddało mi po 12gr , co do kompapu doktorku to nadal trzymam, choc ta stagnacja ten marazm i kurs jakos nie napawają mnie optymizmem i z niejakim niepokojem spoglądam w przyszłość, no ale juz dwa i półroku na tym gniocie siedze to udzwigne to jeszcze chwlie.
Szkoda że inwestor Romana kimkolwiek by niebył jakoś zakupów nie robi, choc gdyby Malek zabarł sie za zakupy to szarpnelibysmy w końcu z kopyta z drugiej strony gdyby o nim mówił to on raczej pakietowo by łykał po dogadaniu z Lipka
klasyk:
Pan Władysław Knabe poinformował, że nie wyklucza zarówno zmniejszenia jak i zwiększenia liczby posiadanych akcji w zależności od sytuacji na giełdzie i środków finansowych, którymi będzie dysponował.
Lipka siorbie, Knabe siorbie, Młody w RN rozrabia a kurs stoi.... jak żyć panie premierze jak zyć....ale FF maleje ;) gorzej jak zaraz dobiora tyle ile musza i po 7zł wezwanie ogłoszą mam nadzieje ze odzew byłby znikomy....
prezes lipka kupuje juz sladowe ilosci za ostatnie pieniadze.ciekawe kto tak naprawde zdolowal tak papier.ale dopoki takie karsyki siedzi na kompapie to dlugo wzrostow tu nie bedzie/pozdro
Prezes kupuje nie śladowe ilości i nie za ostatnie pieniądze. To jest szerzej zakrojony plan z tego co widzę, bo nie tylko on kupuje, ale i Knabe i Łaskawiec.
A co ten karsyk to taki gruby inwestor ze jego udzialy maja wplyw na kurs? On wogole przekroczyl kilka % czy piejecie do jego niewyparzobej geby? Bo jesli to drugie to chyba zarzad pozytywnymi informacjami powinien zamknac mu jadaczke. Tymczasem chyba pora razliczyc zarzad za umowe z animatorem ktory pozwolil spolce spasc znowu do 2 fixow no chyba ze animator siedzi w kieszeni u tego calego karsyka. A wogole to szczesliwego nowego roku 2013
do doktora-ja odcinam kupony z inwestycjii na ktore juz dawno postawilembez zadnych rad anali-energoinstal.relpol i prochem.kompapu mam malo ale obecne ceny az mnie zachecaja.o dziwo skubie troche na long-term zdolowana i zapomniana muze/pozdro
odpimpał byś sie ode mnie Kris, chciałbym mieć jakąkolwiek siłę sprawczą na kompapie ale tutaj nawet nie ma jak wyjść z papiera po cenie zakupu, ostatnio chciałem tylko trochę tego śmiecia sprzedać i prawie dwa tygodnie się bujałem.
Lipka to niezły cwaniak i tyle, wydyma Olsztyn do końca wypompuje wszystko co sie da i pod koniec roku go spienięży, spłaci pozostałe kredyty i być może kasę przeznaczą na dywidendy albo wyprowadzą do Granta i innych firm obsługujących Kompap którymi właścicielami są członkowie Zarządu i RN lub ich rodziny, moja skromna osoba niestety nie ma z tym nic wspólnego choć z chęcią podłączyłbym się do lipkowego koryta. Wiec mam prośbę nie rób z tego sprawy osobistej bo chyba nie oto chodzi, wiem ze jest ci tez przykro ze kompap okazał się nietrafiona inwestycja, tak jak bipromet, pamapol i mispol które zachwalałeś no ale na yawalu grajewie i relpolu chyba zrównoważyłeś tamte straty, no ja na razie mam tylko intakusa i kompap choć jeśli byłby popyt kompap bym pogonił i pakował mispol na tych poziomach.... Pozdrawiam i życzę najlepszego w Nowym Roku.....
akcje maja to do siebie ze zadko zachowuja zgodnie z tym co pisza forumowicze.forum ma ta warosc ze moze dac poglad na spolke potencjalnym nowym inwestorom.jest troche postow merytorycznych ktore mozna wychwycic od wielu spamow.ale biadolenie forumowiczow nad spadajacym bez obrotu malo plynnym papierem tez do niczego dobrego nie prowadzi.zobaczcie na pokrewna kompapowii muze-wszyscy na ta chwile ugotowani na maxa a czesc nawt na lewarach ale tam biadolenia nie ma/pozdro
Muza to dobry przykład -główni akcjonariusze odbierali od Kompapu po 17 -18zł .
Ostatnie akcje Kompap -pamiętam- sprzedawał po 9 zł! a jest 3,50!! w przedziale 18-9zł sprzedał kompap ok 1 mln akcji ilu tam musi być ubranych??? i rzeczywiście tam cisza a u nas ???
w tym okresie Prezes P. Knabe i P.Łskawiec kupili ponad 150 000akcj!!Kompapu
Im jest na ręka ta sytuacja i tak mieli kupić więc lepiej taniej niż drożej!
Zdobędą razem<80% to wtedy zobaczymy wysyp informacji.
Wróciliśmy na 2F.Dzisiaj najniższy kurs od roku -ktoś 26 szt zaszalał.
Głowni akcjonariusze mają okres zamknięty do konca lutego.
Po wyniku za 2012 rok zaczną pewnie znowu swoje zakupy.
Pewnie apel o nie sprzedawanie na tych poziomach( ponieważ te ostatnie kilka procent oni kupią i po 10zł ) nic nie da więc go nie ponawiam!
ależ piękny obrót dzisiaj no nie pamiętam kiedy coś takiego na kompapie się stało!!! ..... szkoda tylko że na spadkach i ewidentnie ktoś przerzucił z wora do wora.... no ale nadzieja umiera ostatnia. Zresztą kompap teraz to chyba spółka zombie nikt sie nią nie interesuje jakby umarła ale zyła. Zero poruszenia.
Najwięksi mają okres zamkniety. Jedynie Knabe może kupować.
Prezes Lipka kupił kilkanaście tysięcy przed20 03.
A może przyczyną to jest nowy zakład?? -szczegóły są na FB Ozgrafu.
ciekawe... w sumie nie pozostało nic innego jak cierpliwe czekac, zakładam ze lipka i spółka akcje mają policzone i tylko cierpliwosc jest potrzebna do zagrania z muzy, podobna podbitka na komppie byłaby mile widziana
Dnia 2013-01-26 o godz. 23:56 ~karsyk1980 napisał(a):
> ciekawe... w sumie nie pozostało nic innego jak cierpliwe
> czekac, zakładam ze lipka i spółka akcje mają policzone i
> tylko cierpliwosc jest potrzebna do zagrania z muzy,
> podobna podbitka na komppie byłaby mile widziana
kto wie kto wie ?? może coś uda się sprzedać i kaska na skup akcji własnych bedzie. Dosłownie "własnych" hihi
witaj wert.wiem ze kompap jest dla ciebie oczkiem w glowie i milo ze dotrzymujesz kroku karsykowi ale pamietasz jak jakis czas temu dyskutowalismy na temat arcusa sa-sam zobacz na wykres.i zycze tobie tego samego na kompapie z calego serca.malo jest ludzi na forach co merytorycznie odnosza sie do sytuacjii w poszczegolnych spolkach.ja mam juz ich 14 i powoli trace zdolnosci kontrolne.a jesli ty masz gro srodkow w jednym kompapie to musisz znac go od podszewki.oby tobie w koncu odpalil/pozdro
Kris a jakie perełki jeszcze obstawiasz do "opału"... zawsze wśród twoich perełek znajdzie sie kilka które mi też pasują a po opchnięciu intakusa rozgladam sie za jakąs dobra inwestycą ;)
Witaj Kris b .
Gratuluję Ci Arcusa -ja nie wytrzymałem no ale kilka tyśiaczku jeszcze zostawiłem i czekam na cenę emisyjną.Obserwowałem wojnę Czerwdysów z wszystkimi. Zawsze uważalem ,że spółka jest zbyt zdołowana ale PR-owo słabo to rozgrywali.
Arcus wszedł na giełdę zaraz po emisji Kompapu oni mieli emisję po 17.00 i spadli chyba na 3 zł a Kompap miał po 6 zł i trzyma się ceny emisyjnej.
Amplico kupiło 600 000akcji po 17 zł w sierpniu 2008!!
Zobacz Arcus poszedł 100% up i jest ok 30 % wartosci emisji !! jesze 12 zł i już bedzie ok!
Zyczę Ci tego ale myslę ,że mimo wszystko kompap bedzie pierwszy.
Tu sytuacja się nie zmienia głowni akcjonariusze skupują po ok 6 zł i do póki będą chętni sprzedać po tej cenie to bedzie stał ! Mają już ok 70 % tzn 30 +18+13,6+7,5 to prawie 70%
No przecież nie ma powyżej 100% prawda ??? Ostatnio jednago dnia poszło 24 k 0,5 % po 6 zł!!
Prezes Lipka obiecał ,że kupi do 33% więc tak sobie liczą jak skupią jeszcze ok 400 000akcji to wtedy bedzie te moje obiecane 20zł; i tej wersji bedę się trzymał! Amen.
do karsyka-2 ostatnie nabytki-to tim sa po 5.85 i b.zdrowe.rybne seko po 3,4 zl.prozno szukac ich na forach a jeszcze atrem sa gdzie pisalem po 3.5 zl ze to perelka i cierpliwi doczekali 4.6 zl i to nie koniec.zapomniany pekaes po 4.8 zl a jest po prawie 6zl.takze zapomnianych perelek jest bez liku a tymczasem us i dax na historycznych szczytach a gdzie sa polskie akcje kazdy widzi/pozdro
dzieki, to SEKO faktycznie ciekawie wyglada,
na kompapie znowu dzisiaj obrót ktoś robił przerzucajac z wora do wora, zdaje sie ze znowu chcą wyjsc z 2 fixów na główny i robią obrót, inaczej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć. 20zł.......2/3 pakietu kompapu który miałem dalej trzymam choc nie ukrywam ze nadzieja mnie opuściła już dawno ale zawziąłem sie ;)
Pozdro