• Po 11 ??? Autor: ~oxford [83.14.29.*]
    Kupowałem po ok 11 Czy jest perspektywa zbliżenia się do tego kursu ? Czy mam spisać TVN na straty ?
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~TVNmaniak [91.214.2.*]
    Technicznie to pewnie nikt takiej perspektywy nie potwierdzi, fundamentalnie też tej spółce nie ładnie jeszcze z oczu patrzy:) ale ja jako "leszcz" czuję( bo mam akcje po średnim 8,97 )że w tym roku jeszcze zarobię parę procent.
    -zmaleje zadłużenie z tytułu sprzedaży Onetu, oraz zarząd "wprowadził jakoweś oszczędności" które sprawiły że pomimo spadków na rynku reklamy, zyski były wyższe od oczekiwań.
    -za pozytyw biorę "ciszę" wokół tej spółki , jak polują na "leszczy" to wołają kupuj, TVN -jest cicho co biorę za dobrą monętę w myśl zasady "cicho idziesz dalej zajdziesz'
    to tyle
    powodzenia w powrocie na 12,5 :) taniej nie sprzedajemy:)))
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Napiszcie mi leszcze, jak można było dopuścić do takich strat.
    Amatorzy pierwszej gildy !

CK
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~tvn [89.68.79.*]
    Chciałbym TVN widzieć chociaż po 8 zł :) ale ktoś grubszy musiałby wskoczyć ale zawsze jest jakaś szansa :)

pozdrawiam
    ONLY
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~TVNmaniak [91.214.2.*]
    Mistrzu ano tak:) jestem inwestorem długoterminowym, jak powtarzał pewien znany "optymista"., na KGHM ustawiałem książkowo SL , aż mi się znudziło:))) wiec wlazłem na TVN w lutym i teraz uśredniam , uśredniam:) aż TVN będzie moje :))))
    oj chodziku nie kopie się leżącego
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~dajcie spokój :) [79.185.94.*]
    po 8 ?? to max w tym roku i graniczy z cudem . Pod choinkę taki prezent można sobie życzyć .... ale to tylko życzenie ... nic więcej . 11 cie ??? to chyba żart i to kiepski nawet w przyszłym roku . Pozdrawiam

łatwo spadło jednego dnia 50 gr a potrzeba kilku żeby wzrosło o 25 gr. taki biznes .
  • Re: Po 11 ??? Autor: slawomir.skrzynski [31.182.109.*]
    witam, patrząc na to co się dzieje, z akcjami tvn to szansa zawsze jest, wszystko
    w naszych rękach inwestorów, prowo popytu i podaży może zdziałać wszystko,
    z drugiej strony jak patrzę na stosunek ROE do ROA to tvn nadal silnie jest zadłużony,
    poczekajmy jeszcze...
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~paw [194.242.62.*]
    Sprzedasz na wezwaniu. Cierpliwosci
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~ONLY [89.68.79.*]
    Bardzo dziwnie się dzieje, dziwnie powiadam. Pozytywne wyniki a jednak coś nie bangla, ciekawe czy to gra na zbicie ceny, a później masowe wykupywanie?? Czas pokaże :)
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~mario [79.185.26.*]
    Po ile to wezwanie będzie?
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~niemykomentator [176.101.133.*]

Mnie zastanawia co dalej z ntv - czy tvn nie miał sprzedawać ntv cyfrze?
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~oxford [89.161.72.*]
    Trochę mnie te wypowiedzi podtrzymały na duchu ... Niby strata 40% to nie koniec świata ale wolałbym ją odrobić BĘDĘ CZEKAŁ najwyżej parę lat, bo niestety uśredniać nie mam za co :(
    Oxford już nam wyleciał !
    Żegnaj bracie czas się zmienia ale jak widać jeleni nie ubywa !

Chłopcy !
    Wy jeszcze nie wiecie z czym macie do czynienia ! A nie wiecie bo nigdy jeszcze na GPW nie było fali ,,C,, Elliotta stopnia podstawowego. Uśrednianie na tej fali prowadzi prostą drogą do grobu głębokiego i jak amen w pacierzu wszystkie leszcze potracą posiadany grosz. Fala pierwsza wzrostowa bowiem nowego cyklu wzrostowego to zazwyczaj fala płaska i może trwać latami, wiec co poniektórym życia nie wystarczy aby odrobić te straty.

Bardzo mi was żal, ale inwestowanie życzeniowe bez wiedzy, to jak opieranie drabiny o chmury a już uśrednianie w spadku to niewyobrażalna głupota do kwadratu ! Uśredniać jeśli w ogóle to można w drugiej fali korekcyjnej cyklu wzrostowego a tu zostaje wam jedynie modlitwa.

Chodzik Księżycowy
    Zobaczcie jak moja analiza sprawdziła się świetnie na Barlinku. Żyli jak wy marzeniami. Dzisiaj te marzenia zostały zweryfikowane !

• Re: Po 11 ??? Autor: ~ja [86.63.69.*]
    CH nie da się zaprzeczyć że część z twoich wypowiedzi i racji głoszonych na forum jest ciekawa i absorbująca. Widzę, że masz bardzo podobny pogląd na różne aspekty życia społecznego jak większość ludzi myślących ;) jednakże dziwi mnie fakt, iż tak uparcie i nieprzejednanie tkwisz we własnych błędach. Mianowicie: analityk z ciebie ŻADEN (nie będę przytaczał twoich wpisów z innych spółek, gdzie kompromitowałeś się po całości). Proponuję abyś się trochę przebranżowił: pisz swoje komentarze dotyczące sytuacji politycznej, stosunku do społeczeństwa w jakim funkcjonujemy etc. to wychodzi ci zdecydowanie lepiej
    na koniec coś przekonuje mnie żeby jak najszybciej opuścić ten kraj:
    http://www.youtube.com/watch?v=qa3KvvJhmbk
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~dajcie spokój :) [79.185.87.*]
    i co w tym filmiku jest takiego dziwnego żebym miał wyjeżdzać ?

Pojechał na zebranie PiSu i takie rzeczy wygaduje niech się cieszy ze w morde nie dostał bo na ulicy w tym kraju za nie takie rzeczy ludzi się morduje .

Chodzik ma chyba rację żyjecie, żyjemy marzeniami ze pójdzie w górę ...... " mocna zieleń od poniedziałku " właśnie widzę buuuaaahaaahaaaaaaaaaaa
    W zasadzie te słowa kieruję do faceta o niku JA
    Powiem tak nikt nie jest doskonały i ja na pewno nim nie jestem.
    Jednak co do TVN , TP, Barlinka i Drozapolu nie popełniłem najmniejszego błędu.
    Wspominałem też wielokrotnie, że ostatnimi czasy zakończyłem budowę swego rodzaju własnych narzędzi analizy technicznej i po raz pierwszy zastosowałem je właśnie robiąc podejście tu do TVN i TPSA. Nie oznacza to oczywiście, że od tej chwili moje prognozy będą
    zawsze trafione ale na pewno będą zdecydowanie lepsze.
    Twoje zarzuty wobec mnie można by podsumować takimi oto słowami, które jak mniemam
    powinny ci się spodobać:

Raz źle zrobiłem
    Krzyczeli wciąż na nowo !
    Zrobiłem dwakroć dobrze
    Nie padło ni słowo !

Pozdrawiam
    CK
  • Re: Po 11 ??? Autor: ~TVmaniak [5.184.48.*]
    CK powiem Tobie dobre słowo, ten się nie myli kto nie inwestuje:) nie wiem jak skończy się moje TV maniokowa:) inwestycja, ale mam nadzieję że nigdy nie będę kopał leżącego:)
    dobrego dnia
  • Re: Po 11 ??? Autor: marcol46 [89.69.145.*]
    jak na razie chodzikowe prognozy na TVN I TP SA są nie rozstrzygnięte więc chodzik jeszcze się nie przechwalaj bo nie ma czym ,daj sobie trochę czasu
[x]
TVN 0,00% 19,92 2015-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.