To teraz na poważnie mi wytłumacz i naucz jak to się robi np. kupić poniżej 3 zł i nie sprzedać po 3.90 i czekać kiedy będzie można uciąć stratę. Tylko proszę o powazną wypowiedz bo naprawdę chcę się tego nauczyć jak robić straty :O
Nie wiem co Ty rozumiesz pod pojęciem starty.Po mojemu to kiedy kurs jest już poniżej kursu zakupu,a jeżeli kurs spada ,ale jest powyżej kursu zakupu to tylko mniejszy bądź większy zysk.
Tak ja to rozumiem.
Dnia 2012-11-14 o godz. 10:40 ~arkopolo07 napisał(a):
> Nie wiem co Ty rozumiesz pod pojęciem starty.Po mojemu to
> kiedy kurs jest już poniżej kursu zakupu,a jeżeli kurs
> spada ,ale jest powyżej kursu zakupu to tylko mniejszy bądź
> większy zysk.
Tak ja to rozumiem.
Dobra,widzę,że nie ogarniasz nawet swoich myśli wiec wytłumaczę ci jak przedszkolakowi.
Pisałeś,że twój najdroższy zakup to 2.88, więc zakładam twoją średnią powiedzmy 2.60.
W ciągu ostatnich sesji kurs najwyżej był 3,77 dając ci ok.45 % zysku. Zamiast go realizować wypisujesz dyrdymały i zniechęcasz do zakupu czekając aż kurs spadnie tak nisko byś mógł zrealizować stratę. Dla mnie to czysta głupota lub jakiś hardcore ew. jedno i drugie razem. Comprende ?
Jeśli chodzi o ścisłość mój średni to 2,78 i zysk nie wynosił 45 a ok.25% ,więc nie mów mi takich rzeczy.Teraz czekam na jakieś odbicie i wywalam.Nie mam parcia na kase więc kilka dni w tą czy w tą mi różnicy nie robi.A ty po ile brałes ,że nie sprzedałes i nie realizowałes zysku?
jak dla mnie grajac srednio-terminowo nie trzeba oddawac mimo iz padlo 3.8x jezeli za cel uwaza sie 5< na wahaniach mozna sporo zarobic ale statystycznie osoby czesto obracajace akcjami traca.
mam srednia nizsza niz tu padla ale rowniez nie oddaje poniewaz czekam na ustalony wczesniej cel w okreslonym wczesniej czasie a te wahania ktore teraz widzimy to tylko potwierdzenie ze kursem szarpia dt co nie ma wlywu na ogolny kierunek kursu ktory jest pn. Technika podpowiada ze to nie koniec wzrostow, nadchodzace informacje (licze ze dobre) rowniez. Jedni oddali skok uwazajac ze dobry ja czekam na dobry wiatr:P
Zgodze sie ze ta korekta to idealna korekta do dobrania ale nie ma co jechac po kims bo ma inna strategie gry