Praktycznie w każdej fazie sesji popyt znacznie przewyższa popyt.Co raz mniej osób sprzedaje,zastanawiam się czy dlatego właśnie kurs jeszcze trochę nie zleci,by ewentualnie "więksi" zinteresowani mogli nabyć odpowiednie pakiety papieru...?
wiekszosc ktora panikowala juz oddala, to nie oil czy kghm, skoczki juz wyskoczyly:D teraz juz zbieraja gore tych co nie siedza przed komp tylko ustawili zlecenia sprzedazy, skoncza sie akcje ustawionych wczesniej to kurs spadnie delikatnie (korekta w locie) aby znowu ci co nabyli po drodze spanikowali i oddali a reszta sie ustawila na s wyzej i tak w kolo aby kurs nie odjechal zbyt szybko.
dodam ze jak zaczna skupowac akcje nie uzywajac "systemu" to juz dawno przebili by 4ke czy 5tke bo zlecenia sprzedazy by sie przesunely w gore a reszta zniknela bo nie bylo by sensu teraz oddawac jak mozna wyzej a tak wprowadzona niepewnosc daje im przewage
stosunkowo ciezko aby popyt przewyzszal popyt:)
Kolego a jakie to ma znaczenie? nie zastanawiaj sie nad tym - zastnaow się raczej kiedy wyjdziesz bo to będzie konsekwencja tego co sie dzieje
okresl swoj dol i swoja gore i spokoj:)
Sory za literówkę,ale chyba każdy wie o co chodziło;)
Jakie to ma znaczenie: generalnie jak jest popyt większy od podaży na dane dobro to wówczas dane dobro jest co raz droższe,aby znieść nadwyżkę popytu i spotkać się w cenie równowagi. Tak przynajmniej sądzą gracze opierający się na analizie technicznej (XO).
Ale relacja popytu do podazy jest zmienną, a zmienne tak ruchome nie powinny wpływac na decyzje inwestycyjne w dziennym cyklu, tak sadza gracze opierajace się na czyms wiecej ....
no to na bezczela wyciagneli reke, zebrali wszystko co ludzie wystawili na sprzedaz, przyciagnelo to uwage nowych graczy ktorzy weszli stosunkowo "wysoko" (bo to sie okaze) i pewnie zaraz korekta lotna i lecim dalej jak zbiora od panikarzy.
Dobre pytanie...:) A może to tylko spekuła przed takim sobie raportem? Bo nie oszukujmy się raport zbyt optymistyczny pod kątem finansowym to nie będzie:p
jak oscylowalismy kolo 2 zł, dalibyscie sie pokroic za kurs jak dzisiaj. W obecnej ocenie spolki powinno sier cieszyc z powodu brakow spadku, a co dopiero wzrostów.
Przyjmujmy kazdy nawet najmniejszy wzrost z pokora a bedzie git:)
Jak najbardziej zgadzam się z Wami. Tylko czy jest to wzrost spowodowany ogólnie sytuacją spółki, w mirę dobrym raportem czy po prostu "ktoś" podbija kurs by jeszcze przed wynikami zdążyć wyjść na wyższym poziomie. Ale cóż, pożyjemy, zobaczymy. Pozdrowienia dla wszystkich
Niby tak,dużo osób deklaruje,że będzie trzymac do dużo wyższych poziomów,ale wiemy jak z tymi obietnicami jest kiedy kurs spada...Narazie jest nieźle,ale sądze,że ten kurs ma już ostatnie tchnienia przed recesją,która po mojemu przyjdzie w środę po ogłoszeniu raportu (albo ostry wystrzał). Taka moje subiektywna wizja;)
Ja kupilem po 4,38, a ocieralismy sie o 2 zł.....
wazne zeby kupic swiadomie i wiedziec po co i na jak dlugo
a tu czy ktos Ci powie prawde....ja jestem na gieldzie 15 lat i nie boje sie powiedziec kupilem i spadlo ponad 50% bo wiem czym sie kierowalem kupujac, a ze nie trafilem w moment...bywa....
99% nie trafia
Więc dla Ciebie kurs min.4,38+ .Ja wszedłem trochę taniej,ale też nie wstydzę się mówić o porażkach ,bo to naturalne jak się gra.:) Jak to mówią ten nie przegrywa kto nie gra...
Tylko pozazdrościć. Ja wje..łem sie w budowlankę i muszę jeszcze sporo odrobić i szukam rodzynków. Ciekawo co jeszcze trafi się do końca roku na GPW? Tą spółeczkę trzymam do wyników - później palec na ENTEREM:)
wydaje mi sie ze jeszcze dzis trafimy na kolejne gorne widelki, kwestia czasu - jak szybko ustawi sie na s odpowiednia ilosc tych niepewnych, inaczej zablokuje sie opcja kupowania duzemu na co pewnie nie pozwoli delikatnie uwalajac kurs