• Cisza w mediach...-opinie Autor: ~arkopolo07 [178.36.123.*]
    No właśnie,cisza w mediach na temat Alterco mimo ostatnich udanych sesji,dobrych info oraz zbliżającego się raportu (wielu sądzi,że dobrego).To chyba dobry sygnał,optymistycznie rokujący w przyszłość.W artykule na parkiet.com:

http://www.parkiet.com/artykul/7,1290590-Byki-tygodnia--czyli-spolki-z-wzrostowym-potencjalem---.html?p=2

jest tylko wzmianka o słabej kondycji Celtic'u ,czyli spółki z tej samej branży co Alterco,lecz biorąc pod uwagę płynność Celtic'u ta spółka nie ma dużo do powiedzenia póki co w tym segmencie rynku.

Ale czy brak "reklamy" w mediach to dobry znak,a może nie do końca? Proszę o wyrażenie swoich opinii:)
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~EKO [81.163.200.*]
    Jak mówią pieniądze lubią ciszę to faktycznie dobry sygnał w tej sytuacji, że brak naganiającej reklamy to może dobry sygnał...reklamuje się na ogół coś co ciężko się sprzedaje...a może jeszcze docelowi nie wykupili wystarczająco "na w miarę niskich poziomach" , oczywiście jest i druga strona medalu...Pozdrawiam
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~EKO [81.163.200.*]
    ...reguły nie ma..ale najczęściej paplanina w mediach na temat wzrostów spółki kończy się krótko terminowo spadkami...w przypadku ALT ostatnio wypowiedź analityka.
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~sam [77.115.24.*]
    Eko ma rację cisza ma być i koniec :)
    A ty akropolo daj sobie już spokój.Za dużo paplasz ,czuć u ciebie maxymalne podniecenie. Co będzie to będzie,ustaw stopa i wez coś na uspokojenie.
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~arkopol07 [178.36.123.*]
    Drogi Samie,

Po pierwsze nie akropolo,tylko arkopolo ,zaś po drugie chyba nie umiesz czytać tematu.Miałeś podać swoją opinię na wymieniony temat ,a nie frustracyjnie wyrażać swoje emocje z niczym nie związane.
    Postepuj wg mojej zasady:nie masz nic lukreatywnego do powiedzenia to siedź cicho i nie wychodź przed szereg.
    Jak nie interesuje Cię temat to po prsotu się nie wypowiadaj ,nikt Cię nie zmusza.
    Nie traktuj forum jak randki z nowo poznaną dziewczyną i nie wychodź z założenia,zeby z nią dłużej zostać to trzeba paplać byle co:P

Pozdro...
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~sylwuś [83.23.15.*]
    ty naprawde grasz na nerwach przemysl to sobie troche pokory a jak wszystko wiesz najlepiej to na wiejska pozdr
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~al [83.30.69.*]
    moze wiekszym graczom zalezy na ciszy aby dobrac, cisza zazwyczaj to dobry znak. Zainteresowanie nie slabnie mimo ciszy to bardzo dobry znak, gorzej jak walor stanie sie popularny w mediach bo dt tu wpadna i zaczna meczyc kurs
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~arkopolo07 [178.36.123.*]
    Pozostawie to bez komentarza,z resztą już wyrażałem chyba swoją opinię na Twój temat,więc wróć do niej,przeczytaj i zastosuj się:)
    Powyższy post kierowanu do sylwusi.
    miodek to ty nie jestes przeczytaj swoje wpisy moze znajdziesz cos nie tak a tak na marginesie skoro siedzimy na watku spolki ktorej nie znajdziemy w naszym pieknym kraju obecnie idac dalej na wschod ktory kraj jest drugim pod wzgledem ludnosci na swiecie? odpowiesz szybko?
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~EKO [81.163.202.*]
    Czechosłowacja?:)

jakiś czas temu-INDIA ale czasy sie zmieniaja

sylwuś,

Nie uważam się za żadnego Miodka,to moje pierwsze spostrzeżenie.Odpowiadając na Twoje pytanie to Indie,ale nie wiem za bardzo czego ma się to tyczyć. Przybliżysz temat?

P.S.Tak na marginesie,nie mam zamiaru się z nikim kłócić,a także nie uważam się za żadnego wielkiego inwestora.Piszę to ,bo wiem ,że wcześniej tak chyba mnie postrzegałaś...;)
    no własnie zajrzyj do slownika mnie zawsze uczyli ze lepiej sluchac niz mowic no chyba ze jest sie zapraszanym do rozmow do pisowni nie przywiazywalem wagi nigdy juz kiedys czy pisalo sie Prus czy Głowacki wiadomym było o kogo chodzi ....nie miej urazy pa
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~Paweł [89.78.180.*]
    I się nam skłocil akcjonariat hehe
    drogi Pawle nic z tych zeczy ja na nic prawie nie mam czasu a na kłutnie jest mi go szkoda wole w wolnych chwilach uzywac
    ...jak by Miodek zobaczył tę kł(u)tnie... to by se dopiero poużywał ..:)
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~strz [91.145.129.*]
    Kolejny kwiatek w Twoim wykonaniu "zeczy" brawo!
    Trochę zboczyliśmy z tematu,niby to nie jest forum języka polskiego,albo tylko ja mam taką urazę...;P
    Proponuje powrót do tematu głównego:) Jak i również prognozy na nadchodzący tydzień.
    nie ma sprawy ale jak widzisz nie ma swietych krow...
    przynajmniej w Polsce w Indii podobno są
    Święto mamy także warto było nawiązać:)..ciężko cokolwiek prognozować na ten tydzień bo tu każdy jeden scenariusz możliwy, jutro wątpliwe żeby powtórzył się scenariusz z piątkowej sesji, albo od rana sukcesywnie do przodu i na koniec dnia spadek, lub odwrotnie ...jutro już powinny być sygnały co do raportu + czy -...
    No właśnie ciekawe czy środowy raport będzie kluczowy dla spółki czy nie wniesie większych ruchów na giełdzie.Nieraz raport ma kluczowe znaczenie,a nieraz po prostu jakby go nie było.Ale po tym można chyba będzie wywnioskować czy spółka jest na solidnej podbudowie finansowej,czy tylko kurs jest pompowany pod konkretne osoby...
    w obecnej sytuacji spółki raczej szału nie będzie,pytanie jak źle....myślę że kluczowy będzie układ i walne co do kierunku.
    A Ty jaka masz wizje na jutrzejszą sesje?pzdr
    Moim zdanie jutro otwarcie na lekki plus,ale skończymy pod kreską.Sądzę,że jeśli korekta zniesie mniej niż 50% sesji piątkowej to we wtorek będzie ok.Osobiście gram właśnie strategią "zniesienia 50%" ,dlatego też na takich poziomach przeważnie ustawiam stop lossy.Generalnie wskaźniki i info o nowej emisji w cenie 10zł dają dobre perspektywy na przyszłość.Mój cel to jakieś 5-5,5zł.Są oczywiście optymiści i mówią o kwotach xx,xx ,ale ja raczej sądze ,że do tego nie dojdzie.Jak przetnie 4,38zł to będę meeega happy:)
    Sądzisz,że raport będzie sygnałem większego spadku?
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~al [83.30.69.*]
    cisza w mediach, niepewnosc na forach - wyczekiwanie info o sytuacji spolki, walor idealnie klasyfikuje sie do wybicia.

Ostatnie miesiace raczej zaliczone do bardzo nieudanych, spadek i osiagniecie stosunkowo niskiego dolka, malo konkretnych informacji (dziwne podbicie/zwalanie kursu oraz kupna z "ukrytych" pozycji) oraz po ostatnim raporcie zapowiedziana poprawa wynikow gdzie w danym momencie zachowanie kursu wrozy raczej wybicie niz spadek.

Wypowiedz analityka (co wygladalo jak czesc innego planu) ktora wstrzasnela kursem ktory wczesniej ladnie sie wybil (ktos skupowal akcje a ze walor szybko jechal w gore przestal bo wywolujac sytuacje "ubierania" poprzez dluga czarna swieczke latwiej bylo mu pozniej zbierac akcje od niecierpliwych/niepewnych graczy.) ale z uwagi na to ze zwrocili zbyt duzo uwagi innych graczy przystopowali kurs - pare dni szarpania walorem a niepenosc dalo sie odczuc na kazdym forum ktore klocilo sie co dalej.

Zobaczymy, ja zostawiam swoje akcje, moim zdaniem tu bede wzrosty jak nie po raporcie to pod raport:P + upadlosc i info z sadu:D
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~EKO [81.163.201.*]
    Masz racje tylko czy ta samospełniająca się przypowieść nie okaże się fikcją, ryzyko jak zawsze ..trzymam również bo jest warto, pzdr
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~EKO [81.163.201.*]
    nie tyle co może być co mogą wykorzystać do zbicia kursu...myślę że na 4,38 długo nie będziesz czekał, ..sl nie ustawiam jak będzie miało rosnąć do poziomów wyższych jak 5,5 a wiele na to wskazuje to będą duże wahania , trzeba uzbroić się w cierpliwość..a z tym to różnie:)
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~ghjkl [82.169.35.*]
    Ludzie patrzcie ogólnie ta spółka wychodzi na prostą i ma podwyższony kapitał wychodzi z upadłości , są stabilne obroty , posiadam akcje od 1.16 i nie panikuje to ja pisałem że po 16.00 będzie up . Wiec siedzieć cicho i nie sprzedawać tu siedzą naprawdę wielcy gracze . To nie ostatnie wzrosty to początek !!!!!!!
  • Re: Cisza w mediach...-opinie Autor: ~al [83.29.56.*]
    maly minus i na forum panika - na rynku to samo co ulatwia wiekszym sciagniecie akcji tanich. Moim zdaniem to dobry znak. Znowu polowa sie wyfrajeruje.
[x]
ALTERCO -50,00% 0,02 2016-05-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.