• impel sie rozrasta Autor: ~dido [176.115.85.*]
    http://notowania.pb.pl/espi/2848286,99769,zawarcie-zobowiazujacej-warunkowej-umowy-nabycia-udzialow-brink-8217-s-c-l-polska-sp-z-o-o
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Ano się rozrasta rzecz w tym że rynek woli grać na innych papierach w trzy kubki nie muszę pisać o jakie spółki chodzi ?
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~zibi [81.15.219.*]
    Czy ktoś zna wyniki finansowe tej spółki (przychody, zysk netto)?
    Ja nie znalazłem jakie to ma parametry . Zresztą jak widać po kursie rynek i tak to ma gdzieś .
    Jak się raporcik podoba ? Rynek jednak czemuś niezadowolony . "Jac " możesz mi napisać bo chyba jesteś oblatany w tej księgowości : Jeśli spółka w dalszym ciągu podaje starą ilość akcji z przed emisji to oznacza że pieniędzy ze sprzedaży akcji spółka również jeszcze nie pokazuje w raporcie ? Z góry dzięki za odpowiedz . Jeszcze jedno wygląda na to że PTE PZU wziął udział w kupnie akcji ostatniej emisji -albo żle widzę . Jeśli coś pokręciłem to mnie poprawcie . Jeśli dokupili to chyba celują w 10% pakiet akcji docelowo i może stąd ten brak wzrostów i mieszanie ?
    Trochę się obawiałem o zysk netto (nie o przychody) ale jest całkiem przyzwoity, no i cieszy pierwsza deklaracja dywidendy za 2012 rok na poziomie podobnym do tej za rok 2011.
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~dido [193.193.181.*]
    a jaka była za 2011
    za 2011 1.5PLN,
    za 2010 2PLN
    Nie wiem co musi się jeszcze stać żeby rynek zechciał dostrzec spółkę impel .
  • Re: impel sie rozrasta i nic z tego nie wynika Autor: ~Jerry [87.207.38.*]
    Cały potencjał inwestycyjny tej spółki to dywidenda. Strategie rozwoju, 2 mld obrotu, bank ziemi i developerka (do niedawna) nic nie znaczą dla wyceny tej spółki
    Jest coś w tym co piszesz ale pamiętaj że impel też umie robić rajd . Przecież całkiem niedawno byliśmy na 38 zeta potem się skorekciło ze względu na podział a teraz znowu coś jakby papier nabierał sił na sforsowanie wreszcie tych 30 zeta .
    Hej pany obligacja nam się ruszyła !!! :)))
    Wszystko fajnie bo rośniemy ale 30 dalej nie przebiliśmy .
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~zibi [83.5.160.*]
    Niestety.
    http://www.msp.gov.pl/portal/pl/250/23870/Zespol_Zarzadcow_Nieruchomosci_WAM_Sp_z_oo_z_siedziba_w_Warszawie__wylacznosc_ne.html
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~jac [46.113.120.*]
    zrobili sobie wymianę na 27,50 Kto ma kapitał ten rządzi. Może fundusz zrobi nam prezent i podciągnie trochę kurs akcji na koniec roku aby poprawić wyniki roczne.
  • Re: impel sie rozrasta - chyba zrasta Autor: ~hgw [87.207.38.*]
    Cały Impel, 3 tygodnie mozolnej wspinaczki na 29 z hakiem i 1 sesja niwelująca cały wzrost. Dno i bąbelki - zresztą jak zwykle. Jedyną pozytywną informacją jest obrót
    Panowie i panie proponuję zobaczyć notowania akcji dnia 07.01.2011 i co się stało potem czy sytuacja dzisiejsza nie jest podobna do tej przed rokiem ? Zwróćcie uwagę że sesja ze stycznia zeszłego roku i sesja z 23.11.2012 roku jest praktycznie taka sama i zakończyła się takim samym rezultatem 29.69 zeta tyle że tam do zjazdu na 27.50 trzeba było czekać 6 sesji w tym roku jedną sesję . Jeśli nie spadniemy poniżej 27 zeta z groszami jest szansa że w krótkim czasie będziemy przebijać 30 zeta . Jeśli spadnie niżej to będzie to błędna teoria . To tylko do oceny to jest tylko moje spostrzeżenie i w żadnym wypadku proszę się nie sugerować tym przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych .
    ~IMPEL żyjesz? A może sprzedałeś akcje imiennika?
    Za dwa dni mija termin na wyłączność negocjacji zakupu WAM dla litewskiej spółki. Może się nie dogadają, wtedy do akcji wchodzi IMPEL.
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~jac [109.243.53.*]
    Witam. Coś nie widać u nas mikołaja chyba zakopał się w śniegu i ugrzązł w jednym miejscu.
    Mikołaju zrób nam prezent i odpal swoje sanie i przebij te 30 zeta bo przyjdzie nam tu zamarznąć oby nie do wiosny. Wszystkie okoliczności sprzyjające nawet czas przedświąteczny wszechobecny. To tyle no i obym się na tobie nie zawiódł. Pozdrawiam.
    Jestem,jestem . To co miałem trochę racji ze swoją analizą rychłego macania 30 zeta :)
    Impel musi się obejść smakiem...
    http://www.msp.gov.pl/portal/pl/29/24232/Inwestor_dla_spolki_ZZN_WAM.html?search=1307
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~zibi [83.4.236.*]
    Jedna akcja zadecydowała, że jesteśmy na rocznym maksimum...Ciekawe, dokąd zmierzamy?
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~Qwerty [81.219.183.*]
    Nie wiem ale wlasnie ktos zassal 58.000 po 31.80zł, i zdecydowanie nie po to by stracić.
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~zibi [83.26.98.*]
    Przed nami 2 szczyty 38.10 z 2011 no i 43.10 z 2007, jak myślicie damy radę? Jeśli w IV kw. zysk netto wyniesie co najmniej tyle c o w III (13 mln) to myślę że tak. Dzisiaj sympatycznie o Impelu w Parkiecie.
    Mógłbyś napisać co jest w tym artykule bo nie dysponuję ? Ciekaw jestem czy w tym ruchu zajedziemy na 36 zeta . Pozdrawiam .
    8 biur maklerskich stworzyło porfele fundamentalne, w których umieścili po kilka spółek. Dwie spółki (GPW i Zetkama) znalazłysię w 3 portfelach, IMPEL znalazł się wśród 11 spółek które wytypowały 2 biura maklerskie.
    Dzięki . Ja myślę ale to moje tylko zdanie że impel wejdzie w trend wzrostowy .
    Czwarta spadkowa sesja z rzędu . Czyżby wyniki były nie teges ?
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~Kozak [78.8.4.*]
    A co się stało.
    Nic szczególnego po prostu dobry zawodnik wyszedł dobrze z progu . Teraz tylko akcjonariusze muszą dostać dobry wiatr pod narty i odebrać kryształową kulę .
    No niestety ale mamy wiatr w plecy zamiast pod narty .
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~zibi [83.5.160.*]
    Wstrzymujemy oddech i czekamy na wyniki. Mam nadzieję że analityk Trigona się grubo pomylił w swoich prognozach. Ja chciałbym aby było tak: przychody 1,42 mld, zysk 40 mln.
    Wyniki pewno rano przed sesją . Zibi gdyby takie były wyniki jak piszesz to myślę że bardzo szybko doczekalibyśmy się podniesienia ceny docelowej w rekomendacji . Sądzę jednak że wyniki będą skromniejsze ale kto wie w końcu ostatnio kurs rósł dość intensywnie może miał pod co rosnąć . Oby . Pozdrawiam .
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~obserwatornik [83.11.75.*]
    w Dniu 01.03.2013 Prezes Uokik wydała Pozytywną Decyzję w sprawie :

Impel Security Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu
    < poprzedni | następny > 23.11.2012

DATA WPŁYWU WNIOSKU: 21.11.2012

SYGNATURA SPRAWY: DKK2-421/37/12/LK

WNIOSKODAWCA LUB WNIOSKODAWCY: Impel Security Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu

NA CZYM POLEGA KONCENTRACJA: Zamiar przejęcia przez Impel Security Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu kontroli nad Brink&#8217;s C.L. Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie

STAN SPRAWY: Sprawa zakończona decyzją nr DKK-39/13 z dn. 01.03.2013 r.
    Giełda wciąż mnie zaskakuje. Po wynikach rocznych spodziewałem się jakiejś korekty, a my tu robimy zimowe wejście na szczyt...
    Rok temu o tej porze była już znana rekomendacja zarządu dotycząca wypłaty dywidendy, mam nadzieję, że zarząd nas nie zawiedzie.
    Jest deklaracja dywidendy i to 1.5 PLN (IMPEL, miałeś rację). Widzicie, że to dobra spółka, nawet jak zyski nie są rewelacyjne, na dywidendę zarząd nie żałuje. A ja nie żałuję, że wciąż mam te akcje.
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~nyt [79.190.210.*]
    wychodzi na to, ze bedzie 1,5 zl dywidendy? http://www.finweb.pl/firmy/inne-uslugi/7129-impel-rowniez-wyplaci-dywidende
    Zibi muszę się z Tobą nie zgodzić co do tego że zyski nie są rewelacyjne . Otóż biorąc pod uwagę jaka teraz bida jest na rynku to impel pięknie się trzyma na powierzchni . Pomyśl sobie jak by było gdyby impel miał te 2 miliardy przychodu i możliwość podniesienia ceny swoich usług . Chyba nie muszę pisać co by się wtedy działo z kursem :) ? Impel wprawdzie zarobił mniej niż w zeszłym roku ale tylko nieznacznie(zysk z działalności operacyjnej) za to znacznie podwyższyły się koszty pracy i za to brawa się należą dla spółki że tak pięknie niweluje negatywne czynniki . Ten rok może być lepszy a w dodatku rynek zaczyna dyskontować już te lepsze czasy które mają przyjść . Pamiętaj jeszcze o jednej rzeczy kiedy impel kosztował 44.50 zeta w 2007 roku to zarobił ledwie jedną czwartą tego co teraz . Prezesowi zależy na dobrej komunikacji z rynkiem bo kiedy trzeba będzie poprosić akcjonariuszy o wsparcie biznesu z powodu jego dynamicznego rozwoju to lepiej być wiarygodnym partnerem a i rynek wtedy chętniej sięga po portfel :) To moje zdanie więc się nie sugerujcie . Pozdrawiam !
    P.S. Obecność funduszu w akcjonariacie też jest tu nie bez znaczenia .
  • Re: impel sie rozrasta Autor: ~Alek [87.207.38.*]
    Jeżeli trzeci główny akcjonariusz by nie był zainteresowany utrzymaniem kursu to sadzę, że kurs wróciłby do poziomu poniżej 30 zł. Z drugiej strony ipl kosztuje nieco więcej niż pko bp i płaci 2 razy wyższą dywidendę.
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.