Może ukryli go w stertach śmieci, których nikt już nie sortuje.
Bo Kolgard-Oil stoi i nic się w nim nie dzieje.
W raporcie znowu będzie zero przychodów .
to byl bonus dla calatravy na mozliwosc sprzedazy czesci interesujacej ich z kolgardu - byc moze chodzi o sam patent byc moze o jakies nieruchomosci, ostatnio sie jeszcze doszukalem ze kolgard mial chyba ze 3-4 swoje stacje benzynowe - zawsze to jakas wartosc
dodatkowo do rady nadzorczej bedzie wchodzic ktos z Silvy -> ekipa Karkosika ? bo o tym mowi walne
takze nie wyglada to tak zle jak to ocenia rynek przynajmniej nie na 16 gr
Moja propozycja wciąż jest aktualna - zapłać 50 zł i sprawdź czy kłamię !
Ps. Mają chyba jedną czynną stację. Albo i nie - bo przecież niemożliwe, żeby nie generowała żadnych przychodów.
Z innej strony - po co produkują paliwo z folii, skoro niczego z nim nie robią ?
Zatem - nie produkują ( bo przecież nie składują ). Opalają pewnie halę, w której mieści się instalacja ( jeśli ich strona pokazuje coś, co istnieje naprawdę - bo nawet w to już wątpię ).
Sprzedaż patentu nie jest możliwa - choć gdyby nabył go ktoś poważny ( bynajmniej nie Silva ) - to czy zapłaciłby za niego tyle, żeby po odliczeniu długów GNR zostało jeszcze coś w kasie ? Musiałby zapłacić jakieś 25 - 30 milionów. A gdzie brakujące 15 milionów ( bo 92 miliony akcji razy 15 groszy to 15 milionów, które mogłyby trafić do akcjonariuszy w przypadku likwidacji GNR - oczywiście to mrzonka, napisałem dla formalności ).
Zatem 16 groszy to wciąż nieracjonalnie drogo.
dlaczego sprzedaz patentu nie jest mozliwa ? zreszta aktywa patent = 0 zl, jest to zaksiegowane jakos inaczej dzis patrzylem w raporcie rocznym, 20 czy na 25 sa wycenianie nieruchomosc i wlasnie kolejne 20 jakies aktywa
a zreszta to juz jest kreatywna ksiegowosc
nie pozostaje nic tylko czekac na raport a pozniej na walne
nadzieje jeszcze w Silvie choc to ta sama rodzina
tak narazie jeszcze Wanad nie jest sprawdzony poiwedz tylko w jakim biurze masz rachunek
Patentu za taką kasę nikt nie kupi. To musiałby być spory gracz - tylko taki mógłby coś z tym zrobić ( lobbing, produkcja, blendowanie i sprzedaż produktu ).
Jak będzie potrzeba i zielone światło ( legislacja ), to Orlen i Lotos same sobie kupią technologie - na pewno są odpowiedniki tego patentu na świecie.
Zresztą o czym gadamy - całe to GNR to ściema Calatravy !
tylko transakcja z silva pokazuje kto bral a kto oddawal
wczesniej nie wiemy nic kto oddal ale bylo to wlasnie tych owych 90 kilku tejemniczych inwestorow z emisji prywatnej - i to tez nie jestem pewien czy oni brali to gotowka
Silva Capital Group S.A. (dawniej MW Tenis S.A.), spółka notowana na rynku New Connect kupiła 8,28 procentowy pakiet akcji w spółce z rynku New Connect - Genesis Energy S.A. za łączną kwotę ponad 6 mln złotych, są to akcje zwykłe, na okaziciela. Genesis Energy S.A. to firma zajmująca się przetwarzaniem tworzyw sztucznych oraz produkcją energii elektrycznej w oparciu o źródła odnawialne. W swojej strategii Genesis Energy ma także dystrybucję paliw płynnych oraz handel ekologicznymi surowcami na potrzeby energetyki zawodowej.
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/archive/info/!12435126,silva_capital_group_sa_nabycie_aktywow_znaczacej_wartosci
Teraz zerknij do raportu Silvy za 2Q gdzie zobaczysz brak gotówki.
Zatem dedukując - albo pożyczyli kasę i oddadzą po emisji, albo zapłacą po emisji albo ...
jak zerkniesz do raportu za III kwartał to zobaczysz też inwestycje krótkoterminowe w wysokości 15 282 000, a co z tym zrobili to już nie wiesz. Poza tym to nie ma żadnego znaczenia, szukanie tutaj inwestycyjnych podstaw jest bez sensu. To jest czysto spekulacyjna zabawa i albo w to wchodzisz , albo nie.
a co ma byc w wynikach przypuszczam ze nic konkretnego wiec nie wiem czym sie podniecasz jak masz troche zbednego towaru to oddaj po 16 bo mam zamiar dokupic
Dnia 2014-10-09 o godz. 13:55 ~zen napisał(a): > jakie spadki ? kurs wisi od kilku miesiecy na 1 gr ? > > miales chyba wypadek i zderzyles sie ze sciana:) ssaj pałkę cieciu ,ale swojej ci nie dam,ja chooja na śmietniku nie znalazłem ciotoicfelu