• WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~Marcin [46.45.76.*]
    Poszukuje inwestorów ktorzy zostali wprowadzeni w bład, czuja sie oszukani, etc. ,
    w szczegolnosci inwestorów, którzy objęli akcje Novian S.A. w ofercie prywatnej (private placement), tak jak ja.
    Jesli sie uda, to za porozumieniem z SII w dniu 26 listopada 2012 r., kiedy to odbywa sie konferencja SII w Warszawie, zrobimy spotkanie wyzej wymienionych inwestorow, by wspólnie wypracować linię obrony przed "naszą plajtą".

Prosze o wpisy z podanym emailem, bede informował wówczas na bieżąco o spotkaniu i dalszych krokach.
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~jacek [79.187.176.*]
    Marcin poluzuj trochę. Novian może być dobrą inwestycją, ale tak jak pisałem pół roku temu za 1/10 obecnego grosza i na krótko pod odbicie. Czyli teraz jak BPC jest po 5 gr i novian 14:1 to już można brać i szybko sprzedawać przy odbiciach. Sam wziąłem kilkadziesiat tys BPC po 5 gr. Może będzie i po 4 i po 3,2,1, ale wcześniej był zwyczajnie drogim balonem, a novian to wrecz sterowcem, ktory musiał spłonąć :)
    Tam było 2 mld akcji bez scalenia. Po scaleniu 14:1 mamy już mniejszy śmietnik 121 mln nowych akcji na BPC, zakładając, że realnie może to wszystko warte jest jakieś ~800 tys zł daje nam nowy 1 grosz na BPC, ale to jeszcze trochę czasu musi minąć...
    Nie wiem czy wartość "pereł" istnieje w ogóle bo jeszcze rolowanie obligacji w SPQR, kiedyś ich sprawdzę dokładnie i podliczę.
    Jest też sukces inengo rodzaju - kompromitacja giełdowego NC i niechęć inwestorów, zatem prawdopodobnie zmieni się cały rynek kapitałowy i zarząd GPW, a Polski kapitał inwestycyjny wróci może z kolejnym prezesem na stragan. Co by nie mówić Rozłucki był jednak twardym facetem i takiego śmietnika by nie stworzył jak sobolewski
    SII nic Wam nie da, już prokuratura, ale to co wyparowało przez lewą transakcję na SILVA/Sky-Club już nie wróci, a tam wyszło cichaczem moim zdaniem z 50 banieczek od inwestorów i polokowane jest dobrze w szwajcarskich skarbcach :)
    No nic powodzenia, jednak jak widzsz nie ma tu już prawie inwestorów. Zostali Ci co łapali po 1 gr. i nie mogą wyjść + kilka osób z dawnej Ibizy. Też tu straciłęm ok. 40 tys. zł, ale zdążyłem oddać grosz wyżej. Mam teraz na amunicję poprzez BPC 6 razy tyle akcji.... Pewnie bezwartościowych, dla zasady jednak je mam
    Pozdr - JAcek
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~kolo [37.31.15.*]
    mozna smiało brac....ci co mieli sie wysypac juz dawno to zrobili , tak jak pisze jacek.. sadze ze poziom 3-4 moze 5 gr jes badzo relny ))))
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~jacek [79.187.176.*]
    Jeszcze jedno, Kaśka Maciorowska pierzchła dziś. Tu jest jej profil:
    http://www.goldenline.pl/katarzyna-maciorowska
    Do lipca siedziała jeszcze w spqr, po czystkach już Jej niet. Jak chcecie to możecie napisać, myślę, że ładnie przedstawi sytuację i się wszystko wyklaruje, czy w ogóle jest sens brnięcia w BPC. Ja miałem na to uwolniony kapitał i na 100 % będę gasił poziomy 7-9 groszy bo tyle mi wystarczy by wyjść z lekkim plusem z całej inwestycji. Jak się nie uda, cóż - bywa
    Pozdr - JAcek
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~baba [94.75.86.*]
    Drogi Jacku
    Połączenie z BPC wcale nie jest przesądzone.
    Przeczytaj Art. 422 KSH uważnie, a się zorientujesz, że są zdecydowane przesłanki do zastosowania jego zapisów przed sądem, który uchwałe o połączeniu uwali. Do czasu wydania prawomocnego wyroku zabezpieczeniem będzie zakaz wprowadzenia jej w życie.
    Zapewniam Cię, że będzie co najmniej kilku akcjonariuszy zainteresowanych pójściem do sądu w tej sprawie.
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~Marcin [79.139.87.*]
    plan jest, spotkanie tez sie odbedzie, dlatego prosze o wstrzymanie sie od oceny tego postu, prosze tylko wpisywac sie (email) jesli jestescie zainteresowani wspolnym dzialaniem. I tu nie chodzi o 40,50 , 100 tys czy 1 mln. Juz mam kilku inwestorow ktorzy przez private placement stracili grubo powyzej i nie moga wyjsc z inwestycji a do tego teraz ta zamiana.
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: novianka [85.222.54.*]
    Obejmowałam akcje we wspomnianej prywatnej emisji, więc chętnie wzięłabym udział w tym spotkaniu. Obecna sytuacja (przejęcie NVN przez BPC, parytet 14:1) mocno mnie rozczarowała. Jednak kontaktowanie się w tym temacie poprzez pozostawianie na forum adresów email nie jest najlepszym pomysłem - posty zawierające adresy mailowe są dość szybko usuwane (regulamin forum zabrania publikowania takich informacji).

Pozdrawiam.
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~Marcin [46.45.76.*]
    jak podasz emiala to podaj zamiast "małpy" znak slesz " / " to nie rozpoznaja ze to email - jesli jest tak jak mowisz ze popsty z emailami sa usuwane, ale nie wydaje mi sie bo na innych splkach widze ze ludzie podaja adresy email i watki nie sa usuwane.
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: novianka [85.222.54.*]
    ok, zobaczymy czy tak przejdzie: novianka/wp/pl
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~novy [41.77.136.*]
    A nie bedzie prosciej pojechac do Tadeusza Dykla do Rzeszowa. To czlowiek ktory jest przez Pana P.C.H. niedopuszczany do Walnych. To Tadeusz jest najbarziej oszukany, ma w tym interes by dobrac sie do dupy PCH i odstawic go od dojenia spolki. Napiszmy do Tadeusza
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~baba [94.75.86.*]
    Drogi Jacku
    Połączenie z BPC wcale nie jest przesądzone.
    Przeczytaj Art. 422 KSH uważnie, a się zorientujesz, że są zdecydowane przesłanki do zastosowania jego zapisów przed sądem, który uchwałe o połączeniu uwali. Do czasu wydania prawomocnego wyroku zabezpieczeniem będzie zakaz wprowadzenia jej w życie.
    Zapewniam Cię, że będzie co najmniej kilku akcjonariuszy zainteresowanych pójściem do sądu w tej sprawie.
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~obserwator [178.36.159.*]
    do kmpletu przeczytajcie równiez artykuł 423 KSH
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~baba [5.185.52.*]
    Zarówno poprzedni jak i obecy zarząd działają na szkodę spółki i jej mniejszościowych akcjonariuszy. Prokurator jest już w drodze. Fakty są brutalne i bezdyskusyjne, a wk.....nie niektórych drobnych akcjonariuszy wysokie. Jeżeli nie szkoda im czasu oraz pieniędzy na prawników to będą mogli sobie powykazywać w sądzie swoje racje. Są bez szans...
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~xtrader [156.17.35.*]
    taniej by im wyszedł sup akcji własnych przy tym kursie ...:D
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~melka [213.238.116.*]
    ..................a ja się pytam co zrobił KNF, że pozwolił na dodruk miliardów akcji /zresztą nie tylko tej spółki/, trzeba im się dobrać do skóry , bo może tam są przekręty
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [164.127.211.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~Antek [95.41.232.*]
    Mariusz Ty już wróciłeś do Zambrowa z USA? Wpadne dziś do Ciebie na piwko :) Dużo ścierwa masz? Możesz to komuś sprzedać za 1/5 grosza, jest gość co skupuje, ale Wawka
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~marian8894 [164.127.211.*]
    wróciłem, tylko z kim rozmawiam, bo żadnego antka nie kojarzę:) to mnie zaskoczyłeś
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~xtrader [156.17.35.*]
    Jak skupuje to znaczy ze warto :D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.180.154.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.180.144.*]
  • Re: NOVIAN S.A. do Marcina Autor: ~Marcin [46.45.76.*]
    nie uzywajcie znaku "malpa" to nie bedzie usuniety, rozmawialem z SII i nas wespra, przygotujcie sobie pisma dlaczego czujecie sie oszukani, szczegolnie Ci co brali udział w ofercie prywatnej NOVIANa, na dniach przesle Wam email czy 26.11 podczas konferencji SII uda zorganizowac sie spotkanie.
  • Re: NOVIAN S.A. do Marcina Autor: novianka [85.222.54.*]
    Czy wiadomo już coś konkretnego odnośnie planowanego spotkania? Czy będzie na nim prawnik z ramienia SII, czy też Stowarzyszenie wejdzie w temat dopiero jak my się zbierzemy, zorganizujemy i ustalimy jakąś strategię postępowania?
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~venus607 [83.23.64.*]
    Dnia 2012-11-09 o godz. 11:42 ~Marcin napisał(a):
    > Poszukuje inwestorów ktorzy zostali wprowadzeni w bład, czuja sie oszukani, etc. ,
    > w szczegolnosci inwestorów, którzy objęli akcje Novian S.A. w ofercie prywatnej (private placement), tak jak ja.
    > Jesli sie uda, to za porozumieniem z SII w dniu 26 listopada 2012 r., kiedy to odbywa sie konferencja SII w Warszawie, zrobimy spotkanie wyzej wymienionych inwestorow, by wspólnie wypracować linię obrony przed "naszą plajtą".
    >
    > Prosze o wpisy z podanym emailem, bede informował wówczas na bieżąco o spotkaniu i dalszych krokach.

Minęło juz 4 lata, ale może ktoś odpowie, czy dało się coś zrobić z tymi akcjami Novian? Bedę zobowiazana.
    grafp@pro.onet.pl

• Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~ok [46.113.109.*]
    w poniedzialek walne mln po pkc
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~eh [46.113.109.*]
    i co z tego ze miale pol mln zostalo mi po scaleniu 1300 opchnelem po 50 gr bo jakbym trzymal to nic bym nie mial taka tu polityka zlodziej zeby utrzymac spolke obrabiaja kazdego
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.113.109.*]
  • Re: WYSTAPIENIE PRZECIWKO NOVIAN S.A. Autor: ~ok [46.113.109.*]
    zakladajcie sprawy przy 1 gr
[x]
SPAC1 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.