"ALTERCO: Złożenie przez Obligatariusza żądania wykupu Obligacji"
Skrócona nazwa emitenta
ALTERCO
Temat
Złożenie przez Obligatariusza żądania wykupu Obligacji
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd Alterco S.A. (Emitent) informuje, że w dniu wczorajszym wpłynęło pismo od Obligatariusza, będącego osobą fizyczną, w sprawie wcześniejszego wykupu obligacji. Pismem z dnia 06.11.2012r. Obligatariusz poinformował o natychmiastowej wymagalności Obligacji serii F w ilości 100 sztuk, o wartości nominalnej 100.000,00 zł, których jest właścicielem.
Obligatariusz wskazał, że żądanie skutkuje wymagalnością wierzytelności w terminie 14 dni od wysłania pisma.
Emitent informuje, iż nie posiada danych potwierdzających, że Obligatariusz jest właścicielem w/w Obligacji, w związku z czym zwrócił się do Niego z prośbą o przesłanie świadectwa depozytowego potwierdzającego, iż jest On posiadaczem wymienionych Obligacji.
korekta może nie nastąpić (chodź mogę się mylić ) dziś ok godz 11 pojawiło się duze zlecenie kupna na 35k co na tym papierze jest mało spotykane, najprawdopodobniej to zlecenie było głównym sprawcą dzisiejszych wzrostów. po zakończeniu sesji nadal utrzymywane jest zlecenie kupna na ponad 11k
jeśli zleceniodawca się nie rozmyśli to rano może podskoczyć na 3,3 - 3,5 potem dopiero korekta i najprawdopodobniej znowu góra lecz w nieco wolniejszym tempie
No właśnie też zwróciłem na to zlecenie na 35k ,to był spory atak na wzrost dzisiejszy,zgodze się z tym.Lecz uważam ,że jutro korekta byłaby wskazana.Osobiście za jakieś 2,7-2,8zł jeszcze byłbym skory dokupić,ale jeśli korekta będzie z 3,3 na np.3-3,1zł to już takich zakupów z mojej strony raczej nie będzie.Ale wątpie w ogóle,w korekte poniżej 3,2 z wyższych poziomów,gdyż wsparcie znajduje się właśnie na poziomie 3,2zł ,więc jeżeli to przebije to poniżej tego spadać nie powinno.Chyba ,że nie przebije to wtedy korekta możliwa nawet kilkadziesiąt groszy...
moje wsparcie zadzialalo , pisalem o tym w nocy teraz patrzac na spokojnie przeanalizowalem sobie wszystko i mysle ze bedziemy walczyc na najblizszych sesjach z oporem na poziomie 4,3