1973 jestm pod wrażeniem twojej wiedzy i bardzo rzeczowych wpisów na tym forum, mam prośbe, jestem posiadaczem akcji Ursusa i Wieltona i rzecz jasna naszego Jhmdeva :) co sądzisz o tych wyżej wymienionych spółkach jeśli oczywiście masz czas rzucić okiem na nie :)
dzięki z góry i pozdrawiam
Wiesz -Ursusa miałem kupionego jeszcze pod nazwa Warfama przy cenach 0,70-0,82
różne pakiety. Sprzedałem w okolicy 4,50,gdyż uwazam ze rynek już strawił to co najlepsze w tej firmie -w końcu ile moze sie zwiększac sprzedaż, osiągneli chyba Max.
W marcu nikt jeszcze nie wierzył w sukces projektu Ursusa, ja uważałem że jest to przyszłość. Sam chyba wiesz jaki wzrost zaliczyły te akcje. Być może niektórzy kupują to na rekomendacje analityków. Przypominam jednak że przy cenie 0,80 analitycy nie zauważali a fundusze jeszcze wczesniej sprzedawały pakiet przy cenach w okolicy 1,50 .
potencjalny zysk wydaje się skromny-akcje przy dobrym rynku mogą jeszcze dojśc pod 5 zł,ale są atrakcyjniejsze spółki,choćby nasz JHM ( tam max przy dobrym rynku 20%, a tu jeśli rynek wejdzie w trend 200% wiec sam widzisz) Czas na zyski z Ursusa minął.
Znajdziesz tam moje stare wpisy jeśli cie interesują.
Co do drugiej spółki nie jestem na razie w temacie
Ten wpis -odpowiedź to ja 1973(pomyłka przy wpisie ) Dodam jeszcze że Ursus będzie potrzebował zastrzyku na kapitał obrotowy. Sam chyba zreszta to wiesz jeśli jesteś posiadaczem tych akcji.
Pozdrawiam cię i życzę udanych inwestycji
Witam Cię 1973. Muszę powiedzieć że jesteś posiadaczem dobrej intuicji ( no i wahadełka).Wyszedłem z OPENNET dzisiaj i zawitałem na jhm. Jutro kolejna batalia z 40tką. Chyba tym razem skuteczna, jeżeli ogólnie rynek nie zdołuje. Pozdrawiam
Witam cię równiez Mario-niestety na Opennecie jest cała zgraja szaleńców/czytałeś moje posty które się sprawdziły. Taki akcjonariat Openneta nie doczeka już wzrostów.
Na JHM dzisiaj spodziewałem się przebicia ale okoliczności ogólno- rynkowe zatrzymały atak. Wystarczy lepszy klimat i atak zakonczy sie sukcesem(piątek/poniedziałekmax)
Sorry, ze się wtrącam! Wpadło mi trochę gotówki i mam pytanie czy we FLUID warto teraz zainwestować czy poczekać na korektę. Jeszcze mam na oku Wasko, a moze cos innego bys polecił. Pozdrawiam. Jesteś wielki 1973!!!!
Na Fluidzie spodziewam się przystanku (korekty w okolicy 0,45) jeśli przebije ten poziom będzie odjazd. Jeśli długoterminowo (kilka miesięcy ) z pewnością ryzyka wielkiego nie ma
wszystko wygląda w porzadku. Dla tej spółki przełomowy będzie rok 2013("Tak wychodzi z wahadełka") podobnie jak przełomem dla Ursusa był 2012. Oczywiście do niczego cię nie namawiam. Nawet z moim doświadczeniem 20 letnim na rynku skuteczność wynosi około 90% jak pisałem wcześniej.Pamiętasz tego starszego Pana Baffeta (On właśnie dorobił się fortuny kupując zdołowane spółki z dobrymi perspektywami/wykorzystywał zawirowania i dekoniunktury branżowe) trzymaj się tej zasady a będziesz równiez zarabiał tysiące)
Fluid emisyjna 1,40 a nominalna 1,00 więc chyba wiesz co to oznacza w trakcie kiedy spółka dopiero rozwija skrzydła i rynek tego nie skonsumował.księgowa też powyzej 1 zł.
Wielkie dzięki za odpowiedź! Jestem pełen podziwu dla Twojej wiedzy! I to że jeszcze chcesz się nią podzielić z innymi jest naprawdę godne uznania i wielkiego szacunku. A już myślałem, że niema takich ludzi we wspołczesnym świecie. Na JHM wchodziłem po 25-27 gr i wtedy zacząłem śledzić niniejsze forum no i zainteresowały mnie Twoje uwagi. Nie spotkałem podobnego komantatora. Pozdrawiam i życzę Wielkich Zysków!!!!!!
Fajnie Panowie, że na forum giełdowym można jeszcze poczytać merytoryczną rozmowę, a nie tylko bezsensowne wpisy naganiaczy. Pozdrowienia dla 1973, również lubię czytać Twoje rekomendacje.
PS. do niedowiarków, którzy myślą, że 1973 sam sobie pisze posty pochwalne.
To jeden z wielu dowodów na to, że nie jest tak jak Wam się wydaje.
Niestety dzisiaj do godzin popołudniowych nie moge z wami być na forum ale postaram się udzielić odpowiedzi. Oczywiście również wam dziękuję.To forum -to sami kulturalni ludzie.
Byłem przez chwilę na Opennecie ,niestety tam poziom intelektualny spekulanów poraża.
Jaka spółka -taki akcjonariat. Chyba zasługują na to co ich czeka ?
Pozdrawiam wszystkich sympatycznych forumowiczów.