• INFO Autor: ~abc [164.126.39.*]
    INTERNET GROUP SA wezwanie do podjęcia współpracy w celu należytego wykonania porozumienia inwestycyjnego z dnia 14 października 2011 roku

Raport bieżący 100/2012

Zarząd Internet Group S.A. (dalej: Spółka), działając na podstawie art. 56 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. dnia 7 listopada 2012 r., Spółka otrzymała pisemne wezwanie ze strony Kvadratco Services Ltd., reprezentowaną przez pełnomocnika w osobie Pana Mariusza Sperczyńskiego, do podjęcia efektywnej i realnej współpracy w celu należytego wykonania Porozumienia Inwestycyjnego z dnia 14 października 2011 roku, o zawarciu którego Spółka informowała raportem bieżącym Nr 50/2011.

Pełnomocnik Kvadratco Services Ltd. wyszedł z propozycją odbycia spotkania z sygnatariuszami Porozumienia Inwestycyjnego z dnia 14 października 2011 roku, celem odbycia negocjacji.

Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
  • Re: INFO Autor: lechm2 [158.75.81.*]
    Sytuacja jest komiczna, początkowa Pan MS zrezygnował ze stanowiska z powodów osobistych, teraz reprezentuje Kvadratco. Jeszcze IDM musi napisać wezwanie, że chce nowych negocjacji bo PI jest nagminne łamane, to jest kpina z sądu.
    Na podstawie IGR można by było nakręcić komedie, sądzę, że była by to najlepsza komedia z III RP.
    Czekamy na kolejne informacje dotyczące zwołania walnego zgromadzenia i przegłosowania kilku uchwał np. powołanie MS na przewodniczącego RN.
  • Re: INFO Autor: ~procka [83.27.112.*]
    Dużo w IGR komizmu, ale to posunięcie akurat mnie nie dziwi.
    Zarówno MS jak i Kvadratco to strony Porozumienia. Do tego MS jest Prezesem Technoboard, który ściśle współpracuje z Kvadratco - i to zanim powołano MS na V-ce w IGR.
    Posada w IGR okazała się krótkotrwała, bo MS było nie po drodze ze ślamazarnością pozostałych członków Zarządu oraz z ruchami poniżej pasa w wykonaniu IDM. Dlatego szybko się z tego wymiksował.
    Ale nadal MS i Kvadratco współpracują ze sobą i nadal są stronami Porozumienia, którym zapewne zależy na jego realizacji. Niestety z pewnością są i tacy, którzy mają odmienną wizję tej realizacji i mamy przepychanki, kórych niby nie widac, ale dają o sobie znac poprzez wleczenie się w czasie, podwójne projekty i wiele innych dziwactw.

Ciesz się, że MS i Kvadratco reprezentują wspólny front, bo mogłyby byc przecież odrębne wezwania od każdego z nich;)

Takie moje skromne zdanie:)
    Tak, tylko jak MS był w IGR mógł coś robić w tym kierunku, bo teraz jak nie ma go już na pokładzie jest trochę za późno. Jak MS widział co się dzieje od środka trzeba było się skontaktować z JRW i się dogadać, bo to właśnie JRW ma najwięcej do powiedzenia.

Z drugiej strony MS nie pojawił się na walnym, nasuwa się pytanie czy ma jeszcze akcje?
    Myślisz, że sprzedał całe 1,34 mln z taką stratą - przecież obejmował je za kasę po 1,2 za szt.

Mógł nie byc na Walnym, bo wiedział, że nie będzie kworum i i tak nic nie podejmą.
    Ważniejsze, czy będzie i kto w ogóle będzie na NWZ 14.11

Wg mnie to przede wszystkim jest przegięcie z ilością spotkań w celu dogadania się: 12.11 będzie wznowienie I Walnego, 14.11 będzie II Walne, a jeszcze do tego spotkanie negocjacyjne z inicjatywy MS...
    Przecież za każdym razem to ci sami ldzie - targują się jak przekupki na rynku, zamiast jak normalne logiczne chłopy siąśc przy piwie i wywalic kawa na ławę, czego kto chce ;)

Ale przynajmniej marazm się skończył (mam nadzieję) :)
    Jeszcze JRW, MS i IDM będą się pewnie sądzić o odszkodowanie, czyli z marazmu przejdziemy do procesów sądowych;D
  • Re: INFO Autor: ~CPH [93.167.53.*]
    Pokaz mi i wszyskim info ze pan MS obejmowal akcje placac 1,20.
    po prostu obrazasz czlowieka i godzisz publicznie w jego intelekt
    A proszę bardzo: raport bieżący 50/2011 z dnia 14.10.2011 = Zawarcie Porozumienia Inwestycyjnego

Cytat z pkt 2:

2. MS obejmie 1.338 (słownie: jeden tysiąc trzysta trzydzieści osiem) warrantów subskrypcyjnych Spółki, opłacając je kwotą 1.605.600,00 zł (słownie: jeden milion sześćset pięć tysięcy sześćset złotych 00/100),

Nie chce wyjśc inaczej jak 1200 za warrant czyli 1,20 za akcję.

Nie unoś się tak Kopenhaga:)
    Potem w maju 2012 było info (raporty 31 i 33 z 2012), że objął właśnie 1.338.000 akcji, więc wychodzi, że zrobił to w ramach wykonania tego Porozumienia ? No chyba, że się mylę, ale wtedy oczywiście mnie popraw:)
  • Re: INFO Autor: ~cph [77.66.1.*]
    Chyba sie nie rozumiemy, to ze obial papier o nominale 1,2 i we wspomnianej ilosc nie znaczy ze wylozyl gotowke zpalacil, przelal na konta IGR. Cash ,cash nie za cos tam za cos tam za jakes szemrane rzeczy czy uslugi. Koles juz dawno puscil papier ulicy. zjazd z nie pamietam z 30 gr na 20 gr byl tego wyrazem. Podaz sie zwiekszyla. A wojciechowski wykorzystuje IDM by trzymal kurs a przy okazji zarabiaja na piwo.
    W to co sugerujesz nie widze dowodow. Zerknij w roprt, ja w tym dobry nie jestem i moze cos ominalem
  • Chłopaki powiem wam tyle że widać parcie do powrotu do poprzednich wycen Autor: ~ssi [81.26.5.*]
    Chłopaki powiem wam tyle że widać parcie do powrotu do poprzednich wycen

chociaż mnie nie urządza 30 gr bo mam sporo wyżej średnią ale dokupuję ile mogę ile mi się uda (możliwości finansowe).... bo widać jak na dłoni że za niedługo za chwileczkę będziemy się tak samo mielić ale po 40 gr z perspektywą na poprzednie wystrzały mógłbym się pokusić że to będzie nowy "URSUS" co przepięknie wyfrunął do nieba... pozdrawiam i udanych zakupów...
    Czyli sugerujesz, że jest wg PI "opłacił kwotą 1.605.600", a w rzeczywistości objął je, ale nie zapłacił czyli olali Porozumienie.
    Chciałbyś, żeby w momencie objęcia ponownie napisali, że "zgodnie z PI objał i opłacił kwotą..." ? A po co ? Realizuja PI, więc wystarczy sięgnąc do jego treści - reszta to tylko konsekwencje.

Pewnie, że tak można założyc jak sugerujesz (czyli że pomimo zapisu w PI zrobiono inaczej), ale na tej zasadzie to na papierze (czyli w raportach, bilansach i listach) można robic dużo więcej rzeczy a wrzeczywistości zupełnie co innego.
    W coś trzeba wierzyc, a sformułowanie "opłacił kwotą", które właśnie pominąłeś, oznacza chyba wspomnianą przez Ciebie gotówkę i ja przyjmuję, że ją wyłożył.

No kazdy wierzy w co uwaza i w co chce. Mimo ze jestes kobieta z intuicja jak ci sie wydaje to mam inne zdanie. W sumie nie bede sie spieral, swojej kasy nie wylozym by sie martwic czy to prawda czy falsz. pozdro
    MS mógł objąć papier po 1,2zł, został wiceprezesem IGR mógł dostać odpowiednią wypłatę, żeby mu się to opłacało (bynajmniej ja bym tak zrobił obejmuje coś po 1,2zł, gdzie mogę sprzedać po 60gr, różnicę czyli te 800tys. biorę w postaci wypłaty jako wiceprezes i wszyscy są zadowoleni).
    Strony PI mają poniżej 33 1/3% głosów, czyli ktoś sprzedał akcje na pewno IDM część sprzedał, może MS też się pozbył akcji?

SSI ma rację coś się szykuje, bo nikt o zdrowych zmysłach by nie kupował akcji IGR w takich ilościach, raczej tego nie robi IDM, bo jako animator kupuje już tylko po 50szt.
    IDM jako strony porozumienia też nie kupuje bo dawno by przekroczyli próg 33 1/3%, chyba, że nie podają informacji i kolejna kara z KNF.
  • Re: INFO Autor: ~procka [83.4.226.*]
    Ponieważ dzisiaj wieje nudą, to dla rozweselenia optymistyczna wypowiedź Pana Prezesa - wczoraj na blogu (w odpowiedzi na jakieś tam uwagi):

"Nie będe komentował postanowień Walnego i RN, spółki, którą mam zaszczyt zarządzać".

Rozbrajające:)
  • Re: INFO Autor: ~zajaczek [164.127.139.*]
    fakt. Rozwalilo mnie to:)
  • Re: INFO Autor: leo7 [213.128.122.*]

Czytałem właśnie całą jego ostatnią wypowidź na tym blogu i powiem Wam, że ręce opadają.
    Myślałem, że ten gościu jakieś trzy groszę chce do tej firmy wrzucić, aby ta jakoś wyglądała, ale po tych wypowiedziach to widać, że on nie tylko nie jest dopuszczany do ważnych informacji, ale po prostu nie chce mu się zainteresować co jest grane i do czego ma to zmierzać. On jest chyba zadowolony , że w CV będzie miał kolejny dopisek "Przezes" w jakiejś tam firmie , przez jakiś tam czas .
    No normalnie cyrk. I najgorsze, że chyba ma tych , którzy zadają tam mu pytania i nas wszystkich zainteresowanych za matołów, którym Pan Prezes wystarczy, że napisze co łaska.

Pozdrawiam,
    Już pisałem, że Prezes to pionek, ciekawe czy to On publikuje komunikaty na ESPI, bo może mu nawet hasła nie dali.
    Z drugiej strony Prezes ma jakąś kobietę i dzieci, bo jeśli tak to ciekawe jak Oni go w domu szanują, pewnie nie wiele lepiej.

Mógłby na stanowisko jednak wrócić JRW, bo chociaż On wymyślał sam rzeczy i nie musiał się z nikim "konsultować".
    Tak wymyslal, a najlepszy to byl pomysl z szejkiem z legionowa. Wiem wiem przejadlo sie, ale przez tego typu infa wyrazal sie o akcjonariacie. Spolka dobila do swojej wartosci, to nie era banki internetowej kiedy wszystko roslo co mialo net, interent com w nazwie. Mogla nic nie robic, dzis ciezko o taki akcjonariat co kupowal brednie.
    Prezes to pionek od samego poczatku, a wystarczylo przypomniec co niektorym jakie to mieli nadzieje. z reszta jak moza mowic o swiatelku w tunelu i prosic o 5 baniek na rozruch. Niech posprzedaja chalupy i wplaca jak sa tacy pewnie. Te 5 baniek to na pensje i wydatki biezace przez nastepne miesiace i tyle.
    Nawet nie wiem czy ow preses pensje bierze, bo w raporcie nie witac sakd kasa na to miala isc. jedynie chlop po roku w CV cos walnie ze byl prezsesem i takie tam bajery
  • Re: INFO Autor: ~A moze [99.111.5.*]
    Kopenhadze zal duppppe sciska chlopak wylewa zale Od pond 2 lat o tak o dla zabawy ciebie to sie czytac juz nie da ale czytac Bo mam duzyyyy ubaw chlopie co by nie robilem to Zle co by procka nie napisalas zaraz cph odpisuje niech ktos mi racjonalnie wytlumaczy skoro nie mam akcji nie pisze na forum Danej spolki a tak SZCZERZE CPH opusciles WATEK CO TO BYLO WCZORAJ JAK KTOS ZEBRAL 2 MLN AKCJI ALE ZNAJAC CIEBIE ZARAZ ODPISZESZ ZE KTOS WYRZUCIL CZYZBY NIE MAM PRAWDY zastanow sie I napisz jaki masz cel w tym Bo ja CIe nie rozumiem
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.