Gdyby był drugi rozdajacy takich tąpnięć kursu by nie było.Z drugiej strony głupi jak but ten rozdający,bo gdyby nie zablokował wczoraj na 1,15 doszlibyśmy do przynajmniej 1,30 i więcej by zgarnął dzisiaj.To jakiś patafian z kasą musi być,chyba psychiczny.
I co błaznowanie dalej wam się podoba a szajka i tak steruje kursem jak chce. Kurs tylko ścierw tak się zachowuje jak Westy.... może niebawem prokurator zajmie się manipulacja
widzę,że Ci nerwy puszczają ,zrób sobie przerwę bo ci pompka siądzie,to nie piekarnia,poczekaj pół roku i będą inne poziomy,myślisz dlaczego zniechęcają do papieru....tu gra sie toczy o duże pieniądze,zobacz na całą giełdę co się dzieje...midasa tez chcieli pociągnąć na północ co zakończyło się fiaskiem,zastal stoi ,ubrani w alterco płaczą a patrowicz i przyjaciele poblokowani,szału nie ma...pozdrawiam
Dnia 2012-11-07 o godz. 17:42 ~wojtek napisał(a):
> widzę,że Ci nerwy puszczają ,zrób sobie przerwę bo ci
> pompka siądzie,to nie piekarnia,poczekaj pół roku i będą
> inne poziomy,myślisz dlaczego zniechęcają do papieru....tu
> gra sie toczy o duże pieniądze,zobacz na całą giełdę co się
> dzieje...midasa tez chcieli pociągnąć na północ co
> zakończyło się fiaskiem,zastal stoi ,ubrani w alterco
> płaczą a patrowicz i przyjaciele poblokowani,szału nie
> ma...pozdrawiam
to trwa pawie 3 tygodnie.... świadoma manipulacja... ustawianie kursu aby nie wyszedł trójkąta zwyżkowego.....robi to szajka bądź maklerzy z OFF na koniec roku 2011 tego badziewia było pełno.... długo tu nie będzie nowych inwestorów... szmaty groszowego zysku i tak będzie trwać w tym szambie
myślę,że celowe zagrania,papier potrzymaj do kwietnia 2013roku jak masz czas i pożyczek nie brałeś,kurs bedzie powyzej 3 złotych,popatrz na wszystkie spółki na gpw ,co druga w upadłości jak nie likwidacyjnej to układowej,zdłużenia ogromne,myślę,że cierpliwość na weście popłaci,duzo cierpliwości trzeba,chyba ,że ktoś tu zrobi duży przewał,,czas pokaże w co tu sie gra,kilka razy tko było na 1.29 ,sztucznie blokują kurs przed wystrzałem,pozdrawiam
Dnia 2012-11-07 o godz. 20:16 ~wojtek napisał(a):
> myślę,że celowe zagrania,papier potrzymaj do kwietnia
> 2013roku jak masz czas i pożyczek nie brałeś,kurs bedzie
> powyzej 3 złotych,popatrz na wszystkie spółki na gpw ,co
> druga w upadłości jak nie likwidacyjnej to
> układowej,zdłużenia ogromne,myślę,że cierpliwość na weście
> popłaci,duzo cierpliwości trzeba,chyba ,że ktoś tu zrobi
> duży przewał,,czas pokaże w co tu sie gra,kilka razy tko
> było na 1.29 ,sztucznie blokują kurs przed
> wystrzałem,pozdrawiam
...... jestem realista, oceniam co widzę i co mam na koncie...nie mam zobowiazn na zakup akcji, wolne środki przeznaczam na inwestycje.. a ponieważ tę spółkę traktowałem jak inwestycje w średnio-krótkim okresie, żywo reaguje na zdarzenia, które z obserwacji oceniam jako naganne i żadne tłumaczenia jak i możliwe wyceny, oceny odczytuje z rezerwą.... posiadam nie mały pakiet akcji i taka zwała jak dzisiaj jest mocno widoczna cyfrowo na koncie.... to ze jest to wirtualny pieniądz nie trzeba mi tłumaczyć....jak można się godzić z tym, iż w sposób nie uzasadniony zaniża się kurs.....po tym co widać co dzień, takie harce się dzieją z kursem akcji należy wyciągać wnioski .... zrobiłem to w tym przypadku jak i zjazdu 17%...... twierdzę, że się manipuluje kursem
Zgadzam się z Wojtkiem.Gołym okiem widać ,co jest grane.Zejście poniżej 0,89 mogłoby zaniepokoić,a tak technicznie bez zmian.Chciałbym również zauważyć , że im niżej zejdziemy tym wybicie jest większe.Tak więc głowy do góry.Nie dajcie się wykiwać.Ale to już Wasza sprawa, niech każdy decyduje sam co zrobić.Jest to bardzo czytelna gra i tyle.Pozdrawiam.I życzę udanych inwestycji.
nie martw się,ja midasa kupowałem powyzej 3 złotych jak zobaczyłem,że spadł mocno a niemałe pieniadze tam połozyłem też widoczne było to na koncie,w weście też mam duzy pakiet wahanie kursu powyżej 20 groszy to dla mnie kilkadziesiąt tysiecy w lewo lub w prawo,pronox inwetycja za 62 tys ,zostało mi 14 tys,ale nie robie jednego błędu,nie tkwie w spółkach wiecznie ,przskakuje i nie mówie ,że to strata wirtualna,co by nie mówić ten rok zamykam z dużą stratą,największy poślizg miałem na pronoxie a teraz regnonie około 50 tys do tyłu ,midas też mnie rozczarował!!!podobny poślizg jak na pronoxie,pieknie odbiłem się na ifc patrowicza ,ale tu było duże ryzyko kupione za 0.33 wypchane za 0.57,tu trzeba mieć nerwy na tych wydmuszkach patrowicza,,napewno wejde w dss jak troche sytuacja się wyjasni,tam będzie mocne odbice,dużym pakietem siedzę w weście i czekam do kwietnia 2013 roku,,,pozdrawiam
Jesteś mocno znieczulony. Nie ma sensu usprawiedliwiania czegoś złego co uprawia się i jest widoczne w składanych zleceniach sprzedaży akcji na tej i innych spółkach GPW. Uważam, że jest to świadoma i cyniczna gra manipulatorów, która nie powinna mieć miejsca w obrocie papierów wartościowych. Pisanie o zbieraniu i jeszcze coś tam jest tylko wyobraźnią piszącego. Patrząc na wykres dziennych otwarć i zamknięć kursu Westy jest suchą konstatacją w mojej ocenie tego zjawiska jakie ma miejsce na parkiecie.
pozdro.
giełda uczy "znieczulenia" i pokory ,niejeden myslał,że o giełdzie wie wszsytko....a giełda jest nieobliczalna i nie raz nas zakakuje,,,,ja niczego nie usparwiedliwiam,napewno nie westy,,,kazdy kto gra na giełdzie,wie jakie ryzyko ponosi ,tu nie ma złotych środków...pozdrawiam
12345 masz rację popatrz na Petrola co tam się dzieje rynki czerwone a tam kolarze siedzą i mielą do 2,20 ubierając ludzi. Pamiętasz wszystkie komunikaty 100m do ropy itp.
I nic nikt nie zrobi są obroty gpw z tego korzysta i jedynie jakiś mały klapsik w Elkopa aby publiczność wierzyła w sprawiedliwość i bezstronność KNF itp.
Zejdź na ziemię popatrz dookoła ochłoń i żyj spokojnie omijając te wszystkie przeszkody, bez DT, spekulantów giełda by umarła z nudów.
Giełda sama w sobie jest forma spekulacji i co do tego nie ma żadnej wątpliwości, ale czy do końca ma być nie przewidywalną, gdzie w na jednej sesji bez najmniejszego powodu kurs leciał w jedna czy druga stronę o kilkadziesiąt % Warszawska giełda słynna jest z korupcji.... zmiany kursów o tym świadczą. nie ma zabezpieczeń. Coraz to nowe mechanizmy automatyczne czynią te miejsce działalnością przestępczą, praniem brudnych pieniędzy
To fakt masz rację ale wracając do Westy tu weszły gruube ryby z duzym portfelem i raczej nie mają w planach zaliczyć straty. Nie przebiło 1,20 cofka i przeleci z większym impetem jest tu mały ff i stąd tak duża rozpietość korekt i wzrostów.
Jan czekam na swoją kasę i wiem że się doczekam w przeciwnym razie d..py bym sobie nie zawracał jak większość z was i co tu dużo mówić jak na każdym walorze niecierpliwi zrezygnują idąc się ubrać wygrać na inne papiery które sa po rozwodnieniu itp.
Mam kilka dobrych spółek i nie mamy co narzekać według mnie mogłoby zejść jeszcze raz do 1,06 aby swobodnie przebić 1,20 wtedy enetery pójdą w ruch.
zauważ ,że dopiero patrowiczowi się dobrali do d,,,y a gddzie solorz i krauze oraz irek król,dlaczego z nimi nic nie robią ,jak midas potrafił spasć w tydzień do 0 ,60 i podejsc w nastepny na 1,40 ,król gdzie pronox chodził po 0,17 a teraz 0.04 gdzie knf,ja twierdze,że to państwo w państwie,zobacz na spółki patrowicza -zastój-głównym sternikiem był on,pozdrawiam
Dnia 2012-11-08 o godz. 09:10 ~wojtek napisał(a):
> zauważ ,że dopiero patrowiczowi się dobrali do d,,,y a
> gddzie solorz i krauze oraz irek król,dlaczego z nimi nic
> nie robią ,jak midas potrafił spasć w tydzień do 0 ,60 i
> podejsc w nastepny na 1,40 ,król gdzie pronox chodził po
> 0,17 a teraz 0.04 gdzie knf,ja twierdze,że to państwo w
> państwie,zobacz na spółki patrowicza -zastój-głównym
> sternikiem był on,pozdrawiam
Krauzemu, Solorzowi prawo sprzyja...to co robią nie wykracza poza normy prawne... czy za sugestią tych osób tworzono prawo nie wiem.... faktem jest ze rozwadnianie kapitału i wpompowywanie nowych akcji bez pokrycia daje takie odczucie.... petrol przecież był po 400zł z niewielka ilością akcji a co zrobiono zgodnie z prawem....dodrukowane miliony akcji i nikomu poza drobnymi akcjonariuszami nie przeszkadza
I dlatego jestem/jestesmy w Weście na spokojnie Oligarchia nie chce tracić i bynajmniej tu jest pewność że wrócą do swojej kasy zaliczając po drodze nerwowość funduszy itp.
Czekam na kilka złotych i na 1,06 dzisiaj z zasobem gotówki jeśli się nie uda do 10.00 troszkę z prawej szarpnę.
co te spólki grzebie,to manipulacja kursem i rozwodnienie w postaci nowych akcji,emisji ,których nie ma być a jednak robią, janusz pisał o krezusie,faktycznie to była dobra inwestycja nabywałem go ponad 4 złote,karkosik ciągnie go pod 20 zł sukcesywnie,kzadego dnia do przodu,pozdrawiam
Ja spadam ale kończąc łatwiej kupić 3 mln do 1,30 niż po 2 zł prawda i płacz że jest korekta ja się cieszę gdyż powinno na stałe przebić 1,20, Wielu tu siedzi czekając na kilkaset% zwrotu porozmaiwmy niebawem z tymi płaczkami , wszyscy wiedzą że wyniki będą złabe może ciut lepsze od poprzednich w co wątpię ale cała ta gra rozgrywa się pod powrót kursu z nisin gdzie papier zostaje skupowany i niech tak już zostanie. Solo nie podjął się emisji gdyż wtedy wyciągnięcie kursu o 100% byłoby niemo.zliwe.
Premie nagrody i flagowy zakład zastanawiam się czy za rok zostanę tu tylko ja a większość będzie piała o 12 zł , wszystko w granicach rozsądku.
Czekam na 1,06 AT nigdy nie kłamie jeśli nie doleci odbije natychmiast na 1,14 skąd powinno przebić i pozostać pow 1,20 itd.
Dzisiejszym oporem powinno być 1,12-1,13 aby nie odjechało zbyt daleko.