• zaskoczony jestem Autor: ~sanders [156.17.201.*]
    wysoką kulturą forumowiczów tutaj.
    Wszędzie indziej istnieliby utyskiwacze, że leci na pysk, a tu się wszyscy pocieszacie, że zaraz będzie lepiej. Poniekąd jest to wyznacznik braku spekuły na spółce.
    Niestety, ja tu zainwestowałem i jestem sporo już w plecy. Jakimś cudem jeszcze nie sprzedałem i czekam na ponowne wzrosty, bo nie chcę zaakceptować straty.
    Mimo waszych komentarzy brak jednak we mnie optymizmu co do tej spółki i obawiam się, że oddam w końcu.
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~wsxedc [89.76.73.*]
    też jestem w plecy i też mi brak optymizmu ale nie oddam, poczekam
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~ewqewe [82.132.218.*]
    qw2qwqw2
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~vbnm [82.169.35.*]
    bedzie dobrze ;)
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arkopolo [217.212.231.*]
    Ja tez tu zainwestowałem i twz juz jestem w plecy...Po ile braliscie i za ile?
    Cięzko jest mi sprzedac,ale nie wiem czy w koncu tego nie uczynie,bo sie zesram ze strachu. Co sesja to kolejny dołek...;(
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Jkm [94.40.74.*]
    22k po 2,80
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~wsxedc [89.76.73.*]
    najpierw kupiłam po 2.08 i puściłam za 2.35 i był żal..,
    dokupiłam więc za 2.7 i nie wiem czego się spodziewałam i znowu żałuję..
    ale trzymam, przeczekam listopad, najwyżej znowu będę żałować, :)
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~wiertło [95.108.110.*]
    no chłopaki widzę czarne chmury a kurs spadnie po niżej dwa zet w optymistycznym wariancje
    przecież 5-10- 2012 kurs był po 0,60
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~byk [82.139.52.*]
    a ja jeszcze nie kupiłem i długo nie kupię
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Zosia [37.130.46.*]
    i ja cały czas czekam
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Zosia [37.130.46.*]
    ło matko, nie zaglądałem na forum kilka dni a tu widzę, że po hasłach dziś górne widły, a jutro 32 zł niewiele zostało
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~gatam [176.96.32.*]
    jak fajnie leci kursik
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~hjkl [82.169.35.*]
    ciekawe kto to tak s przedaje
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arkopolo [178.36.70.*]
    Ale leci...Jezu Chryste...jak tak dalej pójdzie to do końca tygodnia poniżej 2zł,ale uważam ,że kiedyś w końcu musi być odbicie,spółka jeszcze rok temu była po kilkadziesiąt złotych...
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Paweł [89.78.180.*]
    Sprzedaje kto chce;) każdy z nas jest tu z powodu innych motywacji i na inny czas. Ja jestem spokojny i dorosły, nie lubię tracić, ale ta decyzje podjąłem świadomie. Wszedłem bardzo wysoko bo po prawie 4 zł. Jak według mnie wyglada sytuacja. Kluczowe daty to 14.11 i 27.11 - o ile nie pózniej. Praktycznie nie ma żadnego uzasadnienia dla którego kurs nie powinien już od tyg być na poziomie około 1 zł a jednak się broni. Dzisiejszy i wczorajszy spade to i tak mniej łącznie ńiz wzrost z dwóch sesji wstecz. Dużo kupiło po to żeby zarobić i napewno nie doda bez walki, widże tyle samo plusów i minusów do wzrostów. Tak samo jest prawdopodobne 6 i 10 zł itd. Nie ulegać emocjom, świadomie podejmować ruchy i nie wierzyć ani cudów ani dramatów. Pozdrawiam wytrwałych zapaleńców z wiara w swoje decyzje
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~no [46.76.232.*]
    Naganiacze się pojawili, były 3 sesje spadkowe, to znak że wybicie się zbliza :)
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arkopolo07 [178.36.70.*]
    Co to znaczy czas na odbicie...?;/ To ,że 3 sesje w spadku to niby,że co,jakiś zank odbicia...Ludzie jak macie tak pisać bezsensu to lepiej nic nie piszcie.
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arokopolo [178.36.70.*]
    Nie uważasz Paweł ,że kurs ,który jeszcze nie dawno był na "wyzynach" teraz tzn.niebawem powinien troszkę się odbić.Nie mówie o 5-10zł tak jak inni ,ale o 3-3,5zł...?
    Uważam, ze te poziomy co podjąłem są realne. 3-3,50 jest prawdopodobne choć nie przed wynikami. Teraz będzie codziennie ten sam schemat stosunkowo ładne otwarcie idzie w górę, po czym zjazd i koniec jak dziś czy wczoraj....

Powiem tak, nie wierze w wzrost do 32 zł, bo.... Bo jestem na giełdzie już dość długo, jednak uważam ze jeśli wynik będzie ok - a powinien bo były już odpisy w zeszłym - i pojawi się decyzja o układzie to będziemy chwile wisieć i sadze ze w krótkim czasie przebijemy 10 zł

Punkt wsparcia widzę na poziomie ok 1,90 bedziemy testować

A teraz pytanie retoryczne: mówicie oni, źli, niedobrze,zanirzajacy kurs...a co zrobilibyscie mając kasę? Dokładnie to samo, aż dziwi mnie ze zrobili tylko tyle;)

Od wielu z Was mógłbym się wiele nauczyć, ale rada dla mniej dość ode mnie;:

Nie ustawiać "głupich" stop losów
    Ustawiać mądre take profit
    Nie słuchać złych doradców
    Pomyśleć co będzie jak będzie dobry raport, układ, inwestor
    Oraz o tym co jeśli nie bedzie

Powodzenia

P.s. Ja już mam str alterco ustawiona jako startową;)
    Strona startowa,dobre...hehe. Można się spytać Pawle czy jeszcze posiadasz akcje Alterco i ewentualnie w jakiej ilości?

Też osobiście uważam ,że niby kurs powinien pójść w górę,ale krew zalewa jeśli kolejne sesje są zniżkowe i widzisz ,że kasy na rachunku maklerskim z dnia na dzień co raz mniej.
    Dlatego sam nie wiem co już robić.
    Z jednej strony może lepiej sprzedać i stracić stosunkowo "niedużo" (brałem po 2,71zł) ,ale zaś z drugiej strony niby jest szansa na wyższy kurs (chociaż taki aby odrobić strate i wyjść na 0) ,więc jest trochę chęci jeszcze przytrzymać.
    No cóż odwieczny dylemat każdego inwestora,gdy kurs akcji spada :sprzedać i pogodzić się z obecną stratą,czy jednak zaryzykować i przedłużyć inwestycje z nadzieją na wzrost kursu...
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~jhgd [82.169.35.*]
    Ja tam trzymam kupiłem pierwszy pakiet po 1,16 kolejny 2,50 , jutro odbicie w końcu wiecznie spadać nie będzie , już tu drugie okrążenie robię i i czekam na wydarzenia a po za tym trend boczny na alterco
    Posiadam 13k średnia 3,78

Wiesz zawsze możesz sprzedać i próbować się ustawić jeśli.....ale chyba nie wskoczysz
    Uważam ze sprzedaż tak blisko terminów kluczowych może być błędem, ale nie doradzał

Ja wszedłem świadomie, mam jeszcze fajne bezp papiery a tu to....nie wiadomo jak bedzie
    To widze ,że Paweł na bogato z akcjami:) W sumie to może i racja ,że do tego 14 warto potrzymać...tylko ciekawe ile jeszcze te akcje pójdą w dół,czy zatrzymają się na 2zł czy zanurkują dalej...A dzień 14.11 też może być gwoździem do trumny,jeśli wyniki będą niezadawalające
    Jak się czasem okazuje warto mieć stratę;) Ty masz super syt możesz pobawić się w dt urzędnicy wyjść na zero skoro chcesz i ;) u mnie zbyt duża rozbieżność

Siedzę w Tarnowie, kghm, krezusie a tu wskoczylem w kręcących się ruletkę

Uważam ze złe wyniki bardzo nie zaszkodzą, uwazamze dobre podbija w górę przed wyrokiem sadu, a złe spowodują ze trend do sprawy będzie się pogłębiać
    No tak,zobaczymy czy w tym przypadku też będzie warto,bo to jednak boli kiedy realizuje się trate a tu nagle za kilka dni okazuje się,że możnabyło wyjść w dużo lepszej sytuacji....
    To jak prognozujesz kurs do 14.11 ,będzie poniżej 2zł?
    A poza tym jak możliwe ,że siedzisz w Krezusie skoro papier osiągnął najlepszy wynik od kilku lat?
    Uważam ze spadniemy i pkt oporu bedzie1,85-1,90

Do wyników prognozuje jedna wzrostowi z otarciem się o górne widly i 3 sesje spadkowe okresowo zbliżające się do pkt oporu
    Czyli wg Cb jest szansa ,aby w najbliższych tygodniach kurs skoczył do jakichś 3zł...Osobiście uważam,że takie samo prawdopodobieństwo jest ,że kurs analogicznie spadnie do poziomu 1zł...
    Więc dlaczego nie spadł? Wczoraj. Dziś a chętnych do obrony nie było
    Powiedziałem,że może spaść ,ale nie w najbliższych sesjach (mam nadzieję):P
    A ty swoje papiery trzymasz do do ceny wyjściowej czy sprzedajesz (planujesz) wcześniej?
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~irek [89.151.40.*]
    wazny opor jest na poziomie 2,3 , mamy za soba cztery czerwone sesje mysle ze teraz bedzie dobrze , najgorsze jest to ze sami zjadamy swoj ogon wysypujac sie pokoleji , bo obroty wskazuja na to ze nikt gruby nie wyzuca trzymac nerwy na wodzy nie ustawiac glupich stop losow i bedzie ok
    Wg tego co mówisz jeśli jutro kurs przebije 2,3 ,a jest niestety na to duża szansa,to później już z górki do następnego oporu (jakieś 1,9zł).Ja przyznam szczerze ,że żadnego stop lossa nie mam ustawionego,ale pewnie dużo osób tak robi i później pokolei się wysprzedają...rzeczywiście wolumen jest mały.Jak kurs oscylował ponad 2,7zł to wolumen sięgał nawet miliona ,a dzisiaj 1/10 tego.To w sumie znak ,że większość trzyma akcje ,jednak niestety "drobniejsza większość" niemająca wpływ na kurs...
    terz troche zaluje ze ne wysypalem sie przy 3 ale , trudno teraz raczej dokupie przy 2,25 bo uwazam ze nie poto spekola wywindowala kurs 30% w zesza sroda zeby oddawac ze strata , malo jest zarobionych o czym swiadcza obroty jednakze jezeli bedziemy sprzedawac udupimy kurs jesze bardziej , uklad bedzie raczej napewno z tymze dopiero pod koniec miesiaca , a nam powinno zalezec zeby kurs ruszyl z jak najwyzszych poziomow wiec nie uwalajmy go wiecej poprostu nie chandlujcie wstrzymajciesie ze sprzedaza a zobaczycie 10 do konca roku tak uwazam spolka jest niedowartosciowana przynajmniej o 400%
    Tak,ale sam nic nie wskurasz.Wszyscy musieliby wstrzymać się ze sprzedażą papierów,a to niemożliwe.Osobiście myślę,że większość będzie sprzedawać dalej,tylko do czego to doporowadzi.W końcu niby musi być jakieś odbicie,kwestia,kiedy i ile...
    Na jutro myślę,że będzie osiągnięte jakieś 2,1-2,2zł
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~sam [89.231.204.*]
    Mysle ze nie zejdzimy nizej niz 1.90 a nawet nie zblizymy sie do tej ceny juz jutro powinna byc sesja na plus, wedlug mnie mamy luke startu podbitka zacznie sie jeszcze przed wynikami jesli maja byc dobre a pozniej juz lecimy w okolice 10 zl.
    A jeśli mają być złe,to już zacznie się ostry zjazd...Jeszcze jutro Ci przypomnę te Twoje słowa:) Bo nie sądzę,że jutro sesja będzie wyglądać jakoś inaczej niż od początku tygodnia...
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~dgort [83.7.56.*]
    Mnie interesuje tylko jedna rzecz, te pakeiciki co są wyrzucane to żadne SL'y. Ktoś to wyrzuca i potem nagle sie pojawiają po prawej malutkie paczki, żeby kurs nie szedł do góry. To jest czysta gra a nie zachowanie różnych inwestorów...ktoś tym steruje, bo po co ustawiać sie co grosz do sprzedaży, jak można to wysypać 2-3 grosze niżej i ieć z głowy. po co po takich spadkach ktoś na tak niskich poziomach ustawia się do sprzedaży po prawej stronie (zlecenia co grosz-dwa)...zamiast odrazu po lewej puscic jak chce spieniężyć?
    ja jutro dokupie nie wiem czy dobrze zrobie ala wydaje mi sie , ze bedzie sesja na plus a co do ukladu to nie po to sad wzywa zazad na rozprawe zeby ni klepnac ukladu , chca pewnie dogadac szczegoly , w innym przypadku zrobili by posiedzenie niejawne , a wiecie co bedzie sie dzialo po oficjalnym ogloszeniu ugody przy tak malej ilosci akcji z widelek na widelki nie naganiam ale przeciez kazdy wie ze uklad to tylko formalnosc
    no i mamy walne na grudzien podwyzszenie kapitalu nie wielkie skierowane miedzyinnymi do bzwbk cena nominalna 2,41 a emisyjna jeszcze nie wiadomo , czoli tak jak pisalem uklad juz jest nieoficjalnie czas na zakupy
    co jest kurwa zamurowalo was , ale inwestory kupuja akcje spolki i nie sledza jej losow , bzwbk wchodzi czytali ,czy juz spia ale kurwa inwestory nic dziwnego ze spada
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Paweł [91.212.223.*]
    to, o której ktoś chodzi spać nie przekłada się na wynik inwestycyjny chyba, że śpi w czasie pracy GPW:)

Irek wszyscy jestesmy rozemocjonowani obecna sytuacja i infem, ale nie przeklinaj i nie oceniaj ludzi po ich aktywności na forum.

Pozdrawiam Cie i wszytskich serdecznie

DZISAJ SIĘ WSPINAMY:)

P.S. wszyscy ustawiac www.alterco.eu jako starową strone:)
    P.S.2 do dziś mam na tapecie na kompie ustawioną tapete z napisem "Pamiętaj, Boryszew" mam nadzieje ze i z Alterco się tapete kiedyś zrobi:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.151.40.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~sam [89.231.201.*]
    tak przypuszczam jutro sesja na plus nidlugo bedziemy znowu ponad 3 zl.
  • Re: zaskoczony jestem Autor: dark7 [89.70.93.*]
    Od kilku dni swieczki tez nam sprzyjaja, ja juz dzisiaj troche poskubalem po 2,33 :)
    Mialem nadzieje na przebiecie dolnych widel ale sie nie udalo wiec z reszta zakupow nie czekalem dluzej. Zobaczym co bedzie rano ale chyba spadki juz z nami :)
    http://www.attrader.pl/pl/akcje/alterco/skaner-swiecowy
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arkopolo07 [158.75.8.*]
    Uważam .że otwarcie będzie dobre,a później powrót do spadku niestety...
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arkopolo07 [82.145.209.*]
    Jednak myliłem się co do dalszego przebiegu sesji...Narazie jest wręcz rewelacyjnie,gorne widły pokonane,no no:)
    Pawle czekam na Twoje komentarze na temat dzisiejszej sesji i wydarzen z wczorajszego wieczora.
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Marian [83.14.14.*]
    Arkopolo, pamiętasz jak rano pisałem o wyrwaniu z butów ???. No i jest to co miało być. To dopiero początek - zobaczysz co będzie jutro.

Pozdrawiam
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~Paweł [91.212.223.*]
    jak mowilem na 4 sejse obstawialem jedna z duzym up z widlami i trzy delikatnie spadkowe, ale nie widzialem projektów uchwał na 3.12.2012

powiem tak oby wlaczyla sie ulica wierzac ze to juz...a wtedy fruniemy
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~jumper [83.10.94.*]
    Ja też zainwestowałem. Udało mi się kupić po 2,32 i chyba zostawię. Historyczne dołki są niezbyt bezpieczne, ale groszowy zysk mnie nie interesuje. Jak się bawić..
  • Re: zaskoczony jestem Autor: ~arkopolo07 [77.253.60.*]
    Jest spoko póki co,górne widły po raz drugi przebite...aż szkoda ,że wczoraj nie dokupiło się po jakieś 2,4zł:P ,ale nie ma co gdybać po fakcie to każdy mądry.Jestem zadowolony ,bo wczoraj jeszcze chodziła mi myśl ,żeby sprzedać i pogodzić się z niewielką stratą...ale bym dzisiaj żałował:) Ciekaw jestem jak po takim notowaniu zachowa się kurs w dalszych dniach notowań...?
[x]
ALTERCO -50,00% 0,02 2016-05-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.