wysoką kulturą forumowiczów tutaj.
Wszędzie indziej istnieliby utyskiwacze, że leci na pysk, a tu się wszyscy pocieszacie, że zaraz będzie lepiej. Poniekąd jest to wyznacznik braku spekuły na spółce.
Niestety, ja tu zainwestowałem i jestem sporo już w plecy. Jakimś cudem jeszcze nie sprzedałem i czekam na ponowne wzrosty, bo nie chcę zaakceptować straty.
Mimo waszych komentarzy brak jednak we mnie optymizmu co do tej spółki i obawiam się, że oddam w końcu.
Ja tez tu zainwestowałem i twz juz jestem w plecy...Po ile braliscie i za ile?
Cięzko jest mi sprzedac,ale nie wiem czy w koncu tego nie uczynie,bo sie zesram ze strachu. Co sesja to kolejny dołek...;(
najpierw kupiłam po 2.08 i puściłam za 2.35 i był żal..,
dokupiłam więc za 2.7 i nie wiem czego się spodziewałam i znowu żałuję..
ale trzymam, przeczekam listopad, najwyżej znowu będę żałować, :)
Ale leci...Jezu Chryste...jak tak dalej pójdzie to do końca tygodnia poniżej 2zł,ale uważam ,że kiedyś w końcu musi być odbicie,spółka jeszcze rok temu była po kilkadziesiąt złotych...
Sprzedaje kto chce;) każdy z nas jest tu z powodu innych motywacji i na inny czas. Ja jestem spokojny i dorosły, nie lubię tracić, ale ta decyzje podjąłem świadomie. Wszedłem bardzo wysoko bo po prawie 4 zł. Jak według mnie wyglada sytuacja. Kluczowe daty to 14.11 i 27.11 - o ile nie pózniej. Praktycznie nie ma żadnego uzasadnienia dla którego kurs nie powinien już od tyg być na poziomie około 1 zł a jednak się broni. Dzisiejszy i wczorajszy spade to i tak mniej łącznie ńiz wzrost z dwóch sesji wstecz. Dużo kupiło po to żeby zarobić i napewno nie doda bez walki, widże tyle samo plusów i minusów do wzrostów. Tak samo jest prawdopodobne 6 i 10 zł itd. Nie ulegać emocjom, świadomie podejmować ruchy i nie wierzyć ani cudów ani dramatów. Pozdrawiam wytrwałych zapaleńców z wiara w swoje decyzje
Co to znaczy czas na odbicie...?;/ To ,że 3 sesje w spadku to niby,że co,jakiś zank odbicia...Ludzie jak macie tak pisać bezsensu to lepiej nic nie piszcie.
Nie uważasz Paweł ,że kurs ,który jeszcze nie dawno był na "wyzynach" teraz tzn.niebawem powinien troszkę się odbić.Nie mówie o 5-10zł tak jak inni ,ale o 3-3,5zł...?
Uważam, ze te poziomy co podjąłem są realne. 3-3,50 jest prawdopodobne choć nie przed wynikami. Teraz będzie codziennie ten sam schemat stosunkowo ładne otwarcie idzie w górę, po czym zjazd i koniec jak dziś czy wczoraj....
Powiem tak, nie wierze w wzrost do 32 zł, bo.... Bo jestem na giełdzie już dość długo, jednak uważam ze jeśli wynik będzie ok - a powinien bo były już odpisy w zeszłym - i pojawi się decyzja o układzie to będziemy chwile wisieć i sadze ze w krótkim czasie przebijemy 10 zł
Punkt wsparcia widzę na poziomie ok 1,90 bedziemy testować
A teraz pytanie retoryczne: mówicie oni, źli, niedobrze,zanirzajacy kurs...a co zrobilibyscie mając kasę? Dokładnie to samo, aż dziwi mnie ze zrobili tylko tyle;)
Od wielu z Was mógłbym się wiele nauczyć, ale rada dla mniej dość ode mnie;:
Nie ustawiać "głupich" stop losów
Ustawiać mądre take profit
Nie słuchać złych doradców
Pomyśleć co będzie jak będzie dobry raport, układ, inwestor
Oraz o tym co jeśli nie bedzie
Powodzenia
P.s. Ja już mam str alterco ustawiona jako startową;)
Strona startowa,dobre...hehe. Można się spytać Pawle czy jeszcze posiadasz akcje Alterco i ewentualnie w jakiej ilości?
Też osobiście uważam ,że niby kurs powinien pójść w górę,ale krew zalewa jeśli kolejne sesje są zniżkowe i widzisz ,że kasy na rachunku maklerskim z dnia na dzień co raz mniej.
Dlatego sam nie wiem co już robić.
Z jednej strony może lepiej sprzedać i stracić stosunkowo "niedużo" (brałem po 2,71zł) ,ale zaś z drugiej strony niby jest szansa na wyższy kurs (chociaż taki aby odrobić strate i wyjść na 0) ,więc jest trochę chęci jeszcze przytrzymać.
No cóż odwieczny dylemat każdego inwestora,gdy kurs akcji spada :sprzedać i pogodzić się z obecną stratą,czy jednak zaryzykować i przedłużyć inwestycje z nadzieją na wzrost kursu...
Ja tam trzymam kupiłem pierwszy pakiet po 1,16 kolejny 2,50 , jutro odbicie w końcu wiecznie spadać nie będzie , już tu drugie okrążenie robię i i czekam na wydarzenia a po za tym trend boczny na alterco
Wiesz zawsze możesz sprzedać i próbować się ustawić jeśli.....ale chyba nie wskoczysz
Uważam ze sprzedaż tak blisko terminów kluczowych może być błędem, ale nie doradzał
Ja wszedłem świadomie, mam jeszcze fajne bezp papiery a tu to....nie wiadomo jak bedzie
To widze ,że Paweł na bogato z akcjami:) W sumie to może i racja ,że do tego 14 warto potrzymać...tylko ciekawe ile jeszcze te akcje pójdą w dół,czy zatrzymają się na 2zł czy zanurkują dalej...A dzień 14.11 też może być gwoździem do trumny,jeśli wyniki będą niezadawalające
Jak się czasem okazuje warto mieć stratę;) Ty masz super syt możesz pobawić się w dt urzędnicy wyjść na zero skoro chcesz i ;) u mnie zbyt duża rozbieżność
Siedzę w Tarnowie, kghm, krezusie a tu wskoczylem w kręcących się ruletkę
Uważam ze złe wyniki bardzo nie zaszkodzą, uwazamze dobre podbija w górę przed wyrokiem sadu, a złe spowodują ze trend do sprawy będzie się pogłębiać
No tak,zobaczymy czy w tym przypadku też będzie warto,bo to jednak boli kiedy realizuje się trate a tu nagle za kilka dni okazuje się,że możnabyło wyjść w dużo lepszej sytuacji....
To jak prognozujesz kurs do 14.11 ,będzie poniżej 2zł?
Czyli wg Cb jest szansa ,aby w najbliższych tygodniach kurs skoczył do jakichś 3zł...Osobiście uważam,że takie samo prawdopodobieństwo jest ,że kurs analogicznie spadnie do poziomu 1zł...
Powiedziałem,że może spaść ,ale nie w najbliższych sesjach (mam nadzieję):P
A ty swoje papiery trzymasz do do ceny wyjściowej czy sprzedajesz (planujesz) wcześniej?
wazny opor jest na poziomie 2,3 , mamy za soba cztery czerwone sesje mysle ze teraz bedzie dobrze , najgorsze jest to ze sami zjadamy swoj ogon wysypujac sie pokoleji , bo obroty wskazuja na to ze nikt gruby nie wyzuca trzymac nerwy na wodzy nie ustawiac glupich stop losow i bedzie ok
Wg tego co mówisz jeśli jutro kurs przebije 2,3 ,a jest niestety na to duża szansa,to później już z górki do następnego oporu (jakieś 1,9zł).Ja przyznam szczerze ,że żadnego stop lossa nie mam ustawionego,ale pewnie dużo osób tak robi i później pokolei się wysprzedają...rzeczywiście wolumen jest mały.Jak kurs oscylował ponad 2,7zł to wolumen sięgał nawet miliona ,a dzisiaj 1/10 tego.To w sumie znak ,że większość trzyma akcje ,jednak niestety "drobniejsza większość" niemająca wpływ na kurs...
terz troche zaluje ze ne wysypalem sie przy 3 ale , trudno teraz raczej dokupie przy 2,25 bo uwazam ze nie poto spekola wywindowala kurs 30% w zesza sroda zeby oddawac ze strata , malo jest zarobionych o czym swiadcza obroty jednakze jezeli bedziemy sprzedawac udupimy kurs jesze bardziej , uklad bedzie raczej napewno z tymze dopiero pod koniec miesiaca , a nam powinno zalezec zeby kurs ruszyl z jak najwyzszych poziomow wiec nie uwalajmy go wiecej poprostu nie chandlujcie wstrzymajciesie ze sprzedaza a zobaczycie 10 do konca roku tak uwazam spolka jest niedowartosciowana przynajmniej o 400%
Tak,ale sam nic nie wskurasz.Wszyscy musieliby wstrzymać się ze sprzedażą papierów,a to niemożliwe.Osobiście myślę,że większość będzie sprzedawać dalej,tylko do czego to doporowadzi.W końcu niby musi być jakieś odbicie,kwestia,kiedy i ile...
Na jutro myślę,że będzie osiągnięte jakieś 2,1-2,2zł
Mysle ze nie zejdzimy nizej niz 1.90 a nawet nie zblizymy sie do tej ceny juz jutro powinna byc sesja na plus, wedlug mnie mamy luke startu podbitka zacznie sie jeszcze przed wynikami jesli maja byc dobre a pozniej juz lecimy w okolice 10 zl.
A jeśli mają być złe,to już zacznie się ostry zjazd...Jeszcze jutro Ci przypomnę te Twoje słowa:) Bo nie sądzę,że jutro sesja będzie wyglądać jakoś inaczej niż od początku tygodnia...
Mnie interesuje tylko jedna rzecz, te pakeiciki co są wyrzucane to żadne SL'y. Ktoś to wyrzuca i potem nagle sie pojawiają po prawej malutkie paczki, żeby kurs nie szedł do góry. To jest czysta gra a nie zachowanie różnych inwestorów...ktoś tym steruje, bo po co ustawiać sie co grosz do sprzedaży, jak można to wysypać 2-3 grosze niżej i ieć z głowy. po co po takich spadkach ktoś na tak niskich poziomach ustawia się do sprzedaży po prawej stronie (zlecenia co grosz-dwa)...zamiast odrazu po lewej puscic jak chce spieniężyć?
ja jutro dokupie nie wiem czy dobrze zrobie ala wydaje mi sie , ze bedzie sesja na plus a co do ukladu to nie po to sad wzywa zazad na rozprawe zeby ni klepnac ukladu , chca pewnie dogadac szczegoly , w innym przypadku zrobili by posiedzenie niejawne , a wiecie co bedzie sie dzialo po oficjalnym ogloszeniu ugody przy tak malej ilosci akcji z widelek na widelki nie naganiam ale przeciez kazdy wie ze uklad to tylko formalnosc
no i mamy walne na grudzien podwyzszenie kapitalu nie wielkie skierowane miedzyinnymi do bzwbk cena nominalna 2,41 a emisyjna jeszcze nie wiadomo , czoli tak jak pisalem uklad juz jest nieoficjalnie czas na zakupy
co jest kurwa zamurowalo was , ale inwestory kupuja akcje spolki i nie sledza jej losow , bzwbk wchodzi czytali ,czy juz spia ale kurwa inwestory nic dziwnego ze spada
to, o której ktoś chodzi spać nie przekłada się na wynik inwestycyjny chyba, że śpi w czasie pracy GPW:)
Irek wszyscy jestesmy rozemocjonowani obecna sytuacja i infem, ale nie przeklinaj i nie oceniaj ludzi po ich aktywności na forum.
Pozdrawiam Cie i wszytskich serdecznie
DZISAJ SIĘ WSPINAMY:)
P.S. wszyscy ustawiac www.alterco.eu jako starową strone:)
P.S.2 do dziś mam na tapecie na kompie ustawioną tapete z napisem "Pamiętaj, Boryszew" mam nadzieje ze i z Alterco się tapete kiedyś zrobi:)
Od kilku dni swieczki tez nam sprzyjaja, ja juz dzisiaj troche poskubalem po 2,33 :)
Mialem nadzieje na przebiecie dolnych widel ale sie nie udalo wiec z reszta zakupow nie czekalem dluzej. Zobaczym co bedzie rano ale chyba spadki juz z nami :)
http://www.attrader.pl/pl/akcje/alterco/skaner-swiecowy
Jednak myliłem się co do dalszego przebiegu sesji...Narazie jest wręcz rewelacyjnie,gorne widły pokonane,no no:)
Pawle czekam na Twoje komentarze na temat dzisiejszej sesji i wydarzen z wczorajszego wieczora.
Ja też zainwestowałem. Udało mi się kupić po 2,32 i chyba zostawię. Historyczne dołki są niezbyt bezpieczne, ale groszowy zysk mnie nie interesuje. Jak się bawić..
Jest spoko póki co,górne widły po raz drugi przebite...aż szkoda ,że wczoraj nie dokupiło się po jakieś 2,4zł:P ,ale nie ma co gdybać po fakcie to każdy mądry.Jestem zadowolony ,bo wczoraj jeszcze chodziła mi myśl ,żeby sprzedać i pogodzić się z niewielką stratą...ale bym dzisiaj żałował:) Ciekaw jestem jak po takim notowaniu zachowa się kurs w dalszych dniach notowań...?