...
Rejestracja akcji wraz z nadaniem jej kodu (2 tygodnie) plus wprowadzenie jej do obrotu na rynku(1 tydzien) daje nam 3 tygodnie ....
juz ten pierwszy fakt ze akcje serii u zostaly oznaczone innym kodem powinni podac do wiadomosci a tu cisza ...troche mnie to martwi bo od zapowiedzi ze zaczynaja dzialac natychmiast aby je wprowadzic zaczyna mijac 5 tydzien :/
nastepne jest postanowienie w sprawie wykonania układu...
wydane zostalo 22 pazdziernika przez sąd ... od postanowienia możliwe jest tylko zażalenie ...Zażalenie wnosi się w terminie 7 dni od dnia doręczenia stronie postanowienia...regnon poinformowal o otrzymaniu postanowienia 26 pazdziernika ...
wiec tez powinnismy sie spodziewac na dniach komunikatu ...o ostatecznym, prawomocnym zakonczeniu postepowania.(jezeli nikt nie zlozyl zazalenia)
....
no i program naprawczy ktory był przedstwiony gpw (musiał być do 26 pazdziernika) ...moze tez nas poinformuja co w nim zapisali bo jestem bardzo ciekawy czy maja tam zapis o resplicie :/
zysk netto 72 mln PLN , na jedną akcję 0,27 PLN a Ty mówisz o resplicie przecież to wszystko to lipa i specjalne działania.
Codziennie wyrzucają jakieś małe porcyjki żeby zbijać kurs lub go trzymać na niskim poziomie.
Myślę że teraz łatwo by było wrogo przejąć tę spółkę inwestując nieduże pieniądze np.
ze 4 mln.
Okej Andrzej ale jezeli kontroluja tak niski kurs akcji to co ma to na celu ?
Przeciez wlasnie przez to spadli na notowania jednolite.
Dlaczego im nie zalezy na.wyzszym kursie ?
Masz jakis pomysl po co to robia ? ..przejecie tej spolki fajny pomysl ale musialbys miec plan na ciag dalszy...bo zeby odpisac sobie kwote od podatku jaka ma regnon w zanadrzu musialbys miec duze zyski bo bez nich to sa tylko liczby a nie realne kwoty ...
Na moje to ten knur ma takie plecy i takie mozliwosci ze moze byc ciezko mu cos jego przejac.
Gdybysmy zyli w panstwie prawa... regnon nigdy by nie spadl do tych poziomow poniewaz to jest nieracjonalne co sam przedstawiasz w swoich wyliczeniach wiec to daje do myslenia...moze to tylko kreatywna ksiegowosc?
Ja na tej spolce juz dawno sie pogubilem i co raz wiecej rzeczy i posuniec tu nie rozumiem.
ale z calego serca zycze powodzenia choc wydaje mi.sie to bardzo nierealne
pozdrawiam
zapomniałem dodać, że może rada nadzorcza z preziem na czele ma kontrakt w którym jest zapisane wynagrodzenie (za uratowanie przed bankructwem) w złotówkach ale z przeznaczeniem na zakup akcji REGNONa no i temu miałoby służyć zbijanie kursu, powiedzmy za bańkę możesz kupić 20 mln akcji po 0,05 zł. (tj ok. 7,5 %) ale za tę samą bańkę możesz kupić tylko 4 mln akcji po 0,25 zł (tj. ok 1,5 % ).
ciekawe co Chłop z mazur na to ???? ( zdrówka życzę)
no chyba nie do końca tak jest, bo jeżeli będą chcieli sobie wydrukować a KNF się nie zgodzi to nici z drukowania a poza tym w kontrakcie menadżerskim mogą mieć zapis wynagrodzenie z przeznaczeniem na zakup akcji po cenie rynkowej a nie wynagrodzenie na zakup po cenie emisyjnej ( zresztą to by nie miało sensu bo by był zapis po prostu wynagrodzenie w akcjach i wtedy zarząd by pompował akcje w górę a nie dołował)
pozdro
PS zauważyłeś może jak kasują moją akcję do inwestorów o zkrzyknięciu się w celu przejęcia kontroli nad spółką???