• CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~ssi [81.26.5.*]
    CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA

coś wiadomo
  • Re: CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~michał [79.191.198.*]
    jak widać bardzo buja kursem, czy to próba wystraszenia słabeuszy???
  • Re: CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~ssi [81.26.5.*]
    Po słabości trochę mam już ale mogło by wrócić do ceny 90 gr

bo nerwy mi podeszły do zenitu - 10% nie za ładnie wygląda w portfelu
    ciekawe te dzisiejsze ruchy na papierze- co z tego wyniknie na koniec sesji?
  • Re: CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~jak widać [91.239.152.*]
    jak widać totalny brak towaru
    lekko dotkniesz i blokada prawie wskakuje
    ale nie wskakuje bo trzeba jeszcze naganiać na kupno i pakować do wora
    prawdopodobnie to istna okazja z całej GPW
  • Re: CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~xxx [77.254.133.*]
    Przetrzepał i mniej z prawej,droga wolna na 1 zł
    Spółka Pepees planuje także kolejne inwestycje. - W najbliższym czasie planujemy budowę biogazowni oraz budowę instalacji do produkcji modyfikatów skrobi ziemniaczanej. W zakładzie produkcyjnym w Bronisławiu planujemy rozpoczęcie produkcji białka ziemniaczanego. Uważamy, że działania inwestycyjne oprócz akwizycji spółki z branży (planowany zakup Trzemeszna) będą szły w kierunku obniżenia kosztów energii w zakładach (biogazownia) oraz produkcji wyżej przetworzonych pochodnych skrobi (modyfikatów), co pozwoli uzyskać wyższe marże sprzedażowe i zwiększyć zyskowność firmy, jednocześnie obniżając koszty jej funkcjonowania - podkreśla prezes.

Mamy nadzieję, że Skarb Państwa oceni pozytywnie naszą ofertę na zakup PPZ Trzemeszno. Nasza oferta zawiera nie tylko atrakcyjne parametry cenowe zakupu, ale jest gwarancją, że przy pozytywnym jej przyjęciu, powstanie Polska Skrobia, w skład której wejdą zakłady produkcyjne w Łomży, Lublinie, Bronisławiu i właśnie w Trzemesznie. Potencjał gospodarczy takiego podmiotu będzie istotnie większy niż pojedynczych firm. Polska Skrobia osiągnie potencjał produkcyjny powyżej 70 000 ton skrobi ziemniaczanej rocznie, a przychody roczne firmy przekroczą znacząco 200 mln zł. Polska Skrobia będzie podmiotem, mogącym równorzędnie konkurować z firmami zachodnimi i płacić wysokie, atrakcyjne ceny za ziemniaki skrobiowe rolnikom, tak, aby uprawa ziemniaka skrobiowego była opłacalna i stabilna, a areał upraw ziemniaka zaczął wzrastać w Polsce - tłumaczy w wywiadzie dla Farmer.pl, Wojciech Faszczewski.

źródło http://www.portalspozywczy.pl/zboza-oleiste/wiadomosci/prezes-pepees-o-planach-zakupu-trzemeszna-i-powstaniu-polskiej-skrobii,75763.html
    pomysł ok, czekamy na podpisanie umowy zakupu trzemeszna
    Michał czytałem w poprzednich twoich wpisach masz to 40 koła jeszcze akcji

ja mam 4 razy mniej ale liczę że przebije te 95 gr w końcu co myślisz ładnie wygląda
    te 40 to ma inny michał ja mam mniej ale dzisiaj wiesiek pocieszył chyba wszytkich fanów ziemniaka pisząc że ceny skrobi idą do góry zobaczymy jaka będzie dzisiejsza końcówka
  • Re: CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~a999 [83.25.118.*]
    dzisiejszy koniec sesji masakra... , co jest grane ze kurs poleciał w dół...? ;)
  • Re: CO jest grane PEPEES na -10% AAAAAAAAA Autor: ~modmot [178.36.181.*]
    Dnia 2012-11-02 o godz. 17:49 ~a999 napisał(a):
    > dzisiejszy koniec sesji masakra... , co jest grane ze kurs
    > poleciał w dół...? ;)

Oj tam masakra...było mówione/pisane, że będzie bujało na tych akcjach...oj będzie bujało :).
    Pozdrawiam - trzymajcie się :)
[x]
PEPEES 0,00% 0,91 2025-09-19 15:34:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.