1. Ad Samolot:
- od kogo kupili, w jakim kraju podmiot jest zarejestrowany
- w jaki sposób spółka weszła w relację z podmiotem, kto nawiązał kontakt
- czy podmiot jest na dziś dzień rentowny, czy nadal funkcjonuje, jaka jest sytuacja finansowa podmiotu, któremu zapłacono za samolot. Czy podmiot podlega miedzynarodowym arbitrażom.
- czy w opinie zarządu mogło dojść do świadomej defraudacji / kradzieży przy realizacji tranzakcji?
- czy kontrakt był w jakimkowiek stopniu zapezpieczony a jeśli tak to jakie to były zabezpieczenia
- która kancelaria prawnicza zajmuje się sprawą i w jakim terminie planowane jest ewentualne wejście na drogę sądową (jeśli wogóle jest planowane)
2. Proszę o wyjaśnienie niskiej ceny sprzedaży LGL, sprzedaż ta nastąpiła w niedługim terminie po zaksięgowaniu przez spółkę dotacji wielokrotnie przewyższających cene sprzedaży.
ludzie tu nie było nigdy żadnego samolotu
wymyślili bajeczkę, żeby ją uwiarygodnić wywalili prezesa a na boku podzielili się skradzioną kasą
wy naprawdę wierzycie w ten samolot??
hahahhaa
jest jeszcze opcja, ze to 'abu dhabi' byli w wałek zamieszani, mieli samolot, dali kase na debiut, odkupili od 'siebie' samolot, zgarneli cala kase z debiutu a akcje sprzedali, wiec co wzieli z akcji to ich a na IPO nie stracili nic?
to wróżenie z fusów teraz ale czyż nie pasuje do układanki?
Co to wogóle za podmiot ten Abu Dhabi? To jakiś duży inwestor? NIby nazwa podobna do kogoś tam, ale czy napewno?
~16
nie popadajmy w paranoję, Abu Dhabi to ogromny katarski fundusz funkcjonujący w lotnictwie od jakiegoś czasu, myślisz, że mógłby zepsuć sobie opinię za jakieś marne kilka mln zł . Wnioski mogą być zupełnie prostsze wyłożyli kasę na emisję,gdyby nie Abu emisja wogóle by się nie udała a ci chłopcy emigranci w londku się nie spisali z samolotem (pomijam nieprofesjonalizm) i zwinęli swoje klocki tnąc stratę
no problem mam, przeszukalem stronke dolphin energy i go nie znalazlem, masz linka jakiegos? to wielka grupa, ale o dolphin 3 limited nigdzie info od nich nie widze.
pozatym tak serio, wierzysz, że taki inwestor jak dolphin group dałby się w konia na kontrakcie na samolot zrobić i wyszliby ze spółki z paroma bańkami straty okradzeni?
bez jaj, jak dla mnie to był słup, spółka założona w UK specjalnie pod IPO,
data powstania: 12/04/2011 - dokładnie przed IPO.
znaleźli jakiegoś Araba i razem wymyślili sobie przewał na samolocie, IPO i upchnięciu akcji. Nazwa zbliżona do wielkiego fundu Dolphin Group aby inwestorów nabrać.
a i jeszcze jednego jestem ciekaw,
mianowicie, czy Abu Dhabi przy IPO wplacil gotowke, czy moze to oni bezposrednio placili za samolot? bo jesli gotowki nigdy nie bylo czystej na koncie no to pewnie nigdy nikt jej nie widzial a jedyna kasa wpadla od drobnych
Malutko piszę, troszkę czytam. I jak czytam wszystkie te wpisy "nowych", przeszła mi przez myśl jedna rzecz.....................Czy to nie są "studenci" JzG. On sam już tu tyle "namieszał", że hoho, jego wiarygodność spadła prawie do zera, przestał udzielać się na forum....................Pozdrawiam