Przed debiutem spółka przeprowadziła ofertę prywatną wartą ponad 3,7 mln zł. Cena emisyjna wyniosła 10 zł. Wartość spółki, według tej ceny odniesienia, wyniosła 15,34 mln zł.
W III kw. br. planujemy rozpoczęcie prac nad prospektem, które powinny zakończyć się zmianą rynku notowań na przełomie 2012/2013 roku" - powiedział prezes spółki Janusz Kumala, cytowany w komunikacie.
Tak swoją droga ciekawe że są duże obroty, nie negując twoich tez pozwole sobię zauważyć iż są one niemożliwe bez wariantu przerzucania miedzy worami.
Uznając i wory i postawione przez Ciebie tezy za prawdziwe wysnuwam roboczy wniosek o chęci przyciągnięcia uwagi i dystrybucji ale dopiero na poziomach dużo powyżej 10 ł - możliwe iz dopiero powyżej 20 zł zacznie sie przygotowanie do upchnięcia.
Te wysokie obroty przypominają mi SMOKESHOP a tudzież bliżej naszych czasów BGE....
Głównie na tą chwilę openneta i trzymam trochę petrola bo tam mi się wydaje jednak, że coś może się wydarzyć....ekoexport powinno się obserwować oraz energomontaz południe jeśli dostaną układ.
Pozdr
Ja bardzo mocno zaangażowałem się w OPENNET. Na razie nie żałuję. Ale co przyszłosc da obaczym.
Co do energomontażu płd. kompletnie nie znam tej spółki. Nie przepadam za takimi branżami jednak. Tak czy siak kojarzyc się może z nowym rozdaniem kontraktów? Nowe zapowiedziane także w expose ryżego plany inwestycyjne w energetyce? Muszę się przyjrzeć.
Co do spóółki UB-ka - taka piekna wille ma na Kamiennej Górze....coza widoki są stamtąd na morze....jeszcze troche i pomyslę iż Klify W Gdynii sie osuną pod naporem fundamentalnego zła, czy raczej absolutnego. Cóż coś sie szykuje pora popytac ludzi pracujących u UB-ka co się szykuje ploty na Pomorzu zazwyczaj były trafne, hehe najpierw sprawdze opeinie.
EKOEXPORT - inwestycja na kilka miesięcy. Przymirzam się do kupna.
Ogólnie to zakupie trochę EEX i spółki UB-ka. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale na razie umoczyłem majatek tutaj. I nie ruszam się przed Halloween, duchy nie pozowolą?
No cóż, mi to wygląda na dłuższą jazdę na OPENNET. Przygotowania na wyniesienie na naprawdę wysokie poziomy.
Ciekawe kiedy znajdziemy się powyżej 20 zł. To tak naprawdę kapitalizacja zapewniająca GPW. Niemniej, i wysokie obroty przy takim FF i proces fali wzrostowej, odleszczania zarówno przyciąga uwagę jak i przetrzebia plankton i ławicę a nade wszystko musi sterowany....
O PETROLKU to szkoda słów. Skoro takie indywidua robia karierę na informatyzacji, lekach a teraz dostali koncesje na łupki....wybrańcy czerwonych sieci. Ale co tam, atmosfera bojowa na Pomorzu, nie zbliżają się do pewnych dzielnic. To jest spółka dobra do zmiany rządów...póxniej będa za kratami. I tyle.
A z tym ALTER to strasznie poleciała spółka, ciekawe co się szykuje gdyż dno zarysowane wyraźnie.
ALTERCO- tutaj sąd wydał wstępną pozytywną opinię co do zawarcia układu, więc jest duża szansa na zysk, w ostatnim raporcie po odpisaniu kosztów cena za jedną akcje wychodzi 14 zł o ile się nie mylę.
Tak sobie pomyślałem, że warto byłoby na tym wątku pisać o ciekawych spółkach podpierając wpisy argumentami dlaczego warto w daną spółkę inwestować.
Ja w tej chwili mam w portfelu
OPENNET
PETROLINVEST
ALTERCO
Obserwuję inne i jak będę miał pewność, że warto wchodzić to się podzielę sowimi spostrzeżeniami, aczkolwiek nikogo nie namawiam do niczego.
Pozdr
jestem wdzieczny za rady no troche nie wierzylem w kinomanie i bardzo zaluje.jesli mozesz napisz czy masz cos ciekawego.trudno mi cos zarobic ,a tyle stracilem na spolce ktora spadla z 2 zl na 0,20 gr.nie moge sie odbic . bardzo prosze o wskazowki. bede wdzieczny..czy openet jeszcze warto?mgames,no i kinomania dokad moze dojsc?a moze na tym inwenti cos by sie dalo zarobic?mysle ,ze jutro powinno odbic. z powazaniem
WItam! Nie wiem co i ile wzrośnie-spadnie..podaje przykłady, które według mnie są ciekawe i moment ewentualnego wejścia-wyjścia musi być sprawą indywidualną, radzę poczytać o sytuacji wyżej wymienionych spółek i podejmować samemu decyzję a nie opierać się na kimś z forum..... To jest rynek NC i zmiennosć jst bardzo duża więc trzeba ciągle mieć rękę na pulsie.
Zalecam obserwację Petrola, jeśli uda się wybić ponad linię trendu spadkowego na stałe to warto się zapakować.
Pozdr
Szanowny Raf na Opennecie zabawa powoli dobiega końca.
Od środka tej firmy nie jest tak dobrze jak niektórzy to widzą.
Oczywiste też że sensem było kupowanie akcji poniżej 1 zł gdyż spadek był zbyt gwałtowny,ale te odreagowania to wszystko na co było stać Openneta na ten właśnie czas.
Została drobnica tak jak kiedyś na Fachowcach.
To mój ostatni wpis i żegnam was.
Kupiłem dziś przed południem INVENTI.
Ciekawie tam jest, ale skoro bankier macza tam palce zapewne macki Damiana (ale na to nie mam dowodu).
Poza tym fundamenty, Chinczyki...
Jest spora szansa iż dziś następuje wymiana akcji na INVENTI, byc może nawet umówiona.
Nie kraczę, ale wiele sobie obiecuje po tym zakupie, podejrzewam iż raf także posiada INVENTI.
INVENTI - coś chyba sie szykuje ewidentnie wymieniono akcje na dnie.
Brat bankiera macza tam palce według dokumentów dostępnych w internecie.
Ogólnie, bardzo trudno przewidziec przyszły kurs INVENTI. Ale generalnie podejrzewam iż sprzedaż poniżej 1 zł okazała by się frajerstwem, a możliwe iż bedzie nawet kilka zł wkrótce.
Poczytajcie trochę o nich...już są na Litwie i Białorusi i pracują przy budowach elektrowni atomowych!!! U nas Inventi przeszło konkurs :
5.5 DI,,Zakwalifikowanie do scislego grona firm wspolpracujacych przy projekcie budowy elektrowni atomowej przez GE-Hitachi w Polsce.W 2012 GE-Hitachi przeprowadzilo w Polsce dwuszczeblowy konkurs na wylonienie grupy firm mogacych wspolpracowac z w/w koncernem przy planowanej realizacji projektu elektrowni atomowej,przy zalozeniu,ze firma GE-Hitachi stalaby sie jego realizatorem.INVENTI S.A. wzielo udzial w tym konkursie i przeszlo z powodzeniem kwalifikacje do niektorych prac objetych projektem.Jest zatem potencjalnym partnerem przy ewentualnej realizacji projektu."
Na tą chwilę nie mam.... po 3 podejściu pod 2,06 i nie przebiciu oporu, oraz ciągłym braku odp. z firmy co do wachnięcia kursu wyszedłem, aczkolwiek zaznaczam, że obserwuję kurs i spółkę bardzo uważnie.
To,że nie mam dziś nie znaczy, że nie kupię „jutro” to jest New Connect i trzeba na bieżąco śledzić sytuację i reagować.
Stan na dziś:
INVENTI
KINOMANIA
DIGATE
PLANET SOFT
Chwilowo poza Alterco, Petrolem i Opennetem.
Czekam na potwierdzenie jednej informacji ze spółki z NC bo póki co nie jestem przekonany, jeśli się potwierdzi, że nie ściemniają to zapodam typa :-)
Zysków Życzę Wszystkim.
Pozdr.
Wszystko jest możliwe, póki co jeszcze nie ma płynności na spółce, aczkolwiek zapowiada się naprawdę bardzo ciekawie... teraz to już nie Kinomania a IMMOFUND- odwrotne przejęcie zmiany w radzie nadzorczej oraz profilu działalności.
Kiedyś była podobna akcja na Fabryce formy jak się zamieniła na Lokaty Budowlane to poszło z 0,2 na 2zł. Nie wiem jak będzie tu ale kto wie ;-)
Zawczasu nie podam co to za typ bo może z tego nic nie wyjdzie.....Depend póki co duża wada jeśli chodzi o dotrzymywanie obietnic tak ja na PSW ci sami właściciele- bardzo ostrożnie trzeba z nimi....
Ja realizuje strategię mniejszej dywersyfikacji. Przeciwnie do tego co w książkach piszą.
Jeżeli mam 4-5 typów to skupiam inwestycję (oczywiście tylko części portfela) na 1-2 spółkach, ewentualnie 3.
Nie ma co szarżować na tak słabym rynku jak GPW. A jest naprawdę słabo, dużo spółek, stagnacja i spadki na większości, widać braki kapitału...
Jeżeli chodzi o INVENTI to mocno tam zawitałem, o OPENNET jest spokojny gdyż jest nisko wyceniany.
Ale jak mniemam także EKOEXPORT tradycyjnie po kolejnym zejściu w dół być może w okolice 10 zł przed sezonem zimowym zacznie się akumulacja papierka. Pytanie jest tylko o zasięg wzrostów, bo to że będą od poziomu 10-12 zł jestem na 90% pewien. Jakby nie patrzeć jest pole do wzrostów, a fundamenty periodycznie rosnące. Nie sezonowe aczkolwiek jak by się uparł to i takie pojęcie można przypisać.
Co do PETROLA, ja się dopytam na Pomorzu co nasze 3miasto - realny ośrodek władzy od 1989 w Polsce mówi o największym płatniku...
Jeśli Petrolkowi się powiedzie to tak pół żartem pół serio zapewne wielu zasłużonych towarzyszy jak Józef Bąk znajdzie tam posadki, bo ostatnie lata były chude dla ryżego...i czerwonych siepaczy z SB.
Poza tym, już nie bawiąc się w żarty, Ostatnie miejsca są warte obserwacji - towarzystwo podobne do INVENTI(na literę b), i nawet ostatni spadek....
Dodam jeszcze iż chyba sztandarowy projekt z Suwałek wybiera się na GPW. Firmowany spolszczonym litewskim nazwiskiem jak mniemam. Ale to dokumenty i moje przypuszczenia na rok 2013.
Gdyby w Polsce mozna było grac na spadki w prosty sposób już dawno wziąłbym TVN.
Polecam myslącym samodzielnie historię ITI, rajów podatkowych TVN, służb PRL...wszystko w jednym.
http://monsieurb.nowyekran.pl/index/30
Zaczynajcie od dołu strony|! Kilkaset odcinków, jedna z najodważniejszych pozycji w Polskim Internecie a autor jeszcze wśród żywych!
Wbrew pozorom autor rozkłada ITI i TVN na czynniki pierwsze w ciągu wielu lat analizy. I jest to znakomita analiza funadamentalna, czas pokazał siłę jego słów i prawdziwosc treści!
Schematy opisane przez autora są częste i gdzie indziej na GPW - podobne towarzystwo. Więc naprawdę warto - dopóki nikt nie usunie tego przeczytac!
Przytaczam ostatni odcinek o TVN
"Murowana ściema
Prezes TVN oznajmił wczoraj że TVN kupi budynek swojej siedziby na Wiertniczej od ITI za 45 milionów Euro. Problem w tym że ITI już sprzedało budynek BRE Bankowi, w 2006 roku, za 39 milionów Euro. Co się dzieje w murach TVN ?
Giełdowa spółka TVN wynajmowała przez 8 lat swoją siedzibę od ITI. Teraz TVN zamierza zapłacić dużą kwotę, 45 milionów Euro za budynek, bo zarząd twierdzi że tak będzie taniej. Skoro tak, to dlaczego TVN przepłacała przez ostatnie 8 lat ?
Prezes TVN oznajmił wczoraj że TVN kupi swoją siedzibę na ulicy Wiertniczej od ITI. Ale ITI już sprzedało budynek BRE Bankowi w 2006 roku, za 39 milionów Euro !
Transakcja została zawarta 16 sierpnia 2006 roku ze spółką BREL-IMMO Sp. z.o.o., spółką zależną od BRE Banku, jako tzw. transakcja sale and lease-back (właściciel sprzedaje budynek i następnie wynajmuje budynek od nabywcy). ITI miała płacić BRE Bankowi miesięczny czynsz przez 12 lat i na końcu dopłacić jeszcze 25% sumy sprzedaży. Chodziło oczywiście o dostarczenie gotówki spłukanej ITI.
Przez ostatnie 6 lat ITI wynajmował budynek od BRE Banku a TVN wynajmowało z kolei budynek od ITI. Domyślamy się że ITI inkasuje skromną prowizję za swoje pośrednictwo.
Transakcja z BRE Bankiem miała trwać jeszcze 6 lat, ale zostanie zakończona w końcu tego roku. Ze słów prezesa TVN wynika że TVN kupi budynek od ITI - pomimo tego że ITI nie jest właścicielem budynku - i to za 6 milionów Euro więcej niż zapłacił za budynek BRE Bank.
Spodziewamy się więc niezłych akrobacji finansowych, co nie jest niczym nowym w historii wizjonerskiej ITI. Niestety jak zwykle, spodziewamy się że giełdowa spółka TVN będzie na nowo zrobiona w konia.
Może BRE Bank wyjaśni kto zainkasuje 45 mln Euro od giełdowej TVN ?"
Ciekawe co tam INVENTI wyskrobie o zapowiedzianych informacjach na temat bieżących działań w raporcie 14 Listopada. Czy Chińczyki, setki mln Euro?
Dziś kolejny dzień ssania był!
czemu baranie naganiasz, wypad z tymi swoimi spółeczkami, wyobraź sobie, ze każdy ma przeglądarkę, która umożliwia wejście w inne spółki, wystarczy tylko kliknąć, pajacyku, i jeszcze jedno, Pozdr to do babci jak wychodzi do kościoła w niedziele, pajacyku
Dnia 2013-01-03 o godz. 18:51 ~Kazek napisał(a):
> Dnia 2013-01-03 o godz. 16:21 ~xxxxxxxxxxxxx napisał(a):
> > dawaj kup na koniec sesji podciagniesz kurs na
> jutro
Jak zobaczyłem obroty na KKHERBAL to chyba pojadę z
> nimi.
Jutro kupię, oby troche kursik spadł. Potem dopakuję
> OPENNETA
Na OPENNET mam jeszcze ok. 3 - 4 sesji do wybicia w górę.
Wg moich szacunków