• Wyniki za IIIQ Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    już za dwa tygodnie. Ciekawy jestem wpływu sprzedaży Mytab'ów. Poprzeczka z zeszłego roku (IIIQ2011) nie jest wysoko postawiona.

PS. Ale zamulanie na kursie :(
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~prawie umoczony [91.192.165.*]
    Szybka reakcja na symboliczny plus.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~radi [193.200.150.*]
    Proszę o informacje kiedy dokładnie będzie raport, czy będzie już w nim informacja o ostatnich działaniach. Spółka realizowała ostatnio dość lukratywne przedsięwzięcia.
    Monitoring pojazdów jest na topie, tablety coraz więcej ludzi je posiada, są na topie, czas wydaje się dobry do gwiazdki powinien być ruch.

Pamiętam tą spółkę z czasów gdy przez 2 dni rosła po 30 % i to jest chyba jej znak rozpoznawczy, teraz jest marazm od długiego czasu choć przy tych wskaźnikach wydaje mi sie ryzykowne tracić ją z oczu

nie wiem co o tym myśleć ????????????????

• Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~ola [31.182.153.*]
    szczerze to nie wydaje się aby tu mogło być gorzej, bo niby po ile ?

a że tak jest od długiego czasu, a mają zapał na realizację nowych przedsięwzieć to wydaje się że nie jest najgorzej, Ja trzymam choćby przez kolejne kilka miesięcy, dodatkowo ręka na pulsie bo nie sądzę by po wystrzale urosło więcj niż do 2,50
  • Re:do rozsądnych Autor: ~cola [87.239.74.*]
    proszę dwa razy się zastanowić przed zakupem tego waloru spółka nie wykaże żadnych zysków przeznaczonych na dywidendę ktos miesza aby podbić cenę akcji aby opchnąć papier
  • Re:do rozsądnych Autor: ~joł [188.122.6.*]
    amen. nie tykac smiecia bo parzy.
    oj nie udało się kupić za 1,13 :(

w ostatnim wybiciu było 1,40 a nie wiadomo jak poszybuje teraz a dziś już 1,30
    tak jak pisałam nie sądzę aby wróciło na stare wyżyny ale 2,50 to już 100 % zysku
    nie oszukujmy się dobrze wiadomo jak ten papier potrafi rosnąć, ale jak zwykle zarobią Ci pierwsi
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Moje oczekiwania co do wyniku za IIIQ2012 to 298 tys PLN, z czego:
    wynik za IIIQ2011: 173 tys PLN (założenie: bez zmian w stosunku do 2011)
    sprzedaż MyTab: 0,5 mln/4 mies, tj. 125 tys PLN (proporcja liniowa zysku, zgodnie z oczekiwaniami Zarządu).

A więc wszystko co powyżej będzie bardzo pozytywne i odwrotnie.

• Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~romek [89.73.144.*]
    Asbis sprzedal ponad tysiac multifonow w ciagu kilku dni bez specjalnej reklamy a tfon? wystarczy spojrzec na allegro i porownac.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: gliptodon [83.6.152.*]
    @Maras, a skąd Ci wyszło 0,5 mln na 4 miesiące?

Nie wiem jak planują sprzedać takie ilości tabletów jak podawali, jak na razie widziałem je tylko na allegro i w Teletorium. Tak dla formalności kupiłem ten 10 cali, żeby zobaczyć czy to nie jest jakaś totalna lipa. Poza baterią, która krótko trzyma działa ok. Ale na aukcjach jakiegoś specjalnego ruchu nie widać, reklam tez nie. Gdybym nie był szczęśliwym posiadaczem sporego pakietu akcji, który jest wart coraz mniej to nawet nie wiedziałbym, że te tablety są w sprzedaży.
    Mysafe to samo - chyba ma się samo sprzedawać.

Ja my slę, że ten kwartał jeszcze bedzie słaby. Cały czas upychają dual simy w bardzo niskich cenach w porównaniu do pierwotnych cen sprzedaży. Wynik około 0. dziwi tylko dlaczego przyspieszają podanie wyników, czy maja byc podane na weekend żeby przed poniedziałkiem ochłonąć, czy wyszło troche lepiej i się chca pochwalić.

Zwyżka powinna być w 4 kwartale jak dual simy przestana ciązyc, jak co roku to bedzie najlepszy kwartał w zakresie obrotów. Do tego wspominali gdzieś o jakimś dużym zleceniu centralnym, które ma być robione przez CPA Czechy.

Największy pozytyw ostatnich tygodni to przedłużenie umowy z Raiffeisen plus nie musieli dołożyć zabezpieczeń w postaci zastawu na udziałach w Teletorium czyli sytuacja nie była podbramkowa.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Gliptodon, 0,5 mln wynika z moich szacunków na podstawie poniższego artykułu i dotychczasowych wyników. Poniżej wklejam moją wcześniejszą wypowiedź w tym temacie:

"http://bezprzyciskow.pl/mytab-10-jest-lepiej-niz-myslalem-ale-czy-sprzeda-sie-25-tys

Brakuje oczywiście jenej zmiennej pt. marża. Mam tylko nadzieję, że będzie wyższa od dotychczasowej na poziomie 4%??? Tyle wychodzi mi z raportu za 1H2012 dla wszystkich produktów.
    Dla MyTAB 10 byłoby to 30 PLN, a dla MyTAB 7 ok. 12 PLN, czyli średnio 21 PLN na MyTAB, a to daje ok. 0,5 mln PLN zysku z MyTAB w 2012."

Nie wiem czy osiągną ten poziom w całej grupie, ale przyjete przeze mnie marże są bardzo niskie, więc zastosowałem ostrozne podejście w tym zakresie.

Przyspieszenie terminu publikacji odczytuję jako pozytywny sygnał pt. "mamy się czym pochwalić, więc publikujemy wcześniej". Poczekamy, zobaczymy...
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~joł [79.190.191.*]
    przenieśli raport na piątek. macie tylko trzy sesje na wywalenie.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~Gliptodon [62.242.33.*]
    Myślę, że jeśli mieliby sprzedawać te tablety z marżą 4 % to nie miałoby żadnego sensu. Powinnismy mówić o marży brutto, która bedzie pokrywała koszty funkcjonowania spółki. Na poziomie marży brutto to marżę mają w przedziałach 20-30%. Tak więc na takim tablecie za 750 zł, marzy będzie przynajmniej 150-200 zł. Do tego sprzedają przez Teletorium - odpada marża detaliczna, zminimalizowane są koszty transportu. A juz tak przez łzy :-) to nie ma też reklamy więc i na tym oszczedzają :-)

Tak więc Twoje kalkulacje dodatkowej marży sa w mojej ocenie bardzo ostrożne, kluczowe jest ile tego sprzetu sprzedadzą. Zobaczymy jak to się potoczy

Centralny kontrakt dostaw do TESCO w Europie może zrobić naprawde dobry obrót w kolejnym kwartale.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~Zenek [149.226.255.*]
    A czy wiesz kolego od kogo i za ile Tfone kupuje te tablety? Jesteś pewien że od bezpośrednigo producenta a nie od "jednoosobowej firmy" która bierze odpowiedną prowizję i przekazuje gdzie trzeba? Przecież w raporcie tego nie ma i nigdy nie będzie i wszystko zgodnie z prawem. Ja chyba bym tak robił gdybym miał pełną kontrolę nad spółką i brak perspektyw na sprzedaż udziałów za godziwe pieniądze. Można sobie robić różne kalkulacje ale to wszystko przy założeniu że masz do czynienia z ludźmi którzy nie tylko dbają o własne interesy. Dlaczego do tej pory nikt "grubszy" nie dotyka tych papierów skoro jest tak dobrze a wycena śmieciowa?
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~radi [193.200.150.*]
    Zacznimy od tego, że one się wcale nie sprzedają, wystarczy obserwować Allegro i fora dyskusyjne. Z nowości a właściwie ich braku widać, że skończyły się też pomysły na dwusimowce z kolei seniorzy nie kupują telefonu co dwa miesiące.
    Przykre ale, nie widzę perspektyw a wszystkie sygnały wskazują na to, że ze spółką dzieje się coś bardzo niedobrego. Tyle...
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~stefanos [176.101.130.*]
    widac po ruchu na akcjach jakie beda wyniki.
    a nie mówiłam tutaj jak rośnie to po 40 % :)
    wszystko wskazuje na to że wyniki będą wspaniałe :)
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~vvv [178.43.146.*]
    ciekawe że jeszcze nigdzie nie są opublikowane a już łotpał... czyżby przeciek?
    Ktoś znał dane przed nami :( :( :(
    Giełda schodzi na psy
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~ds [83.19.162.*]
    jezeli wyniki faktycznie będą takie dobre, to pisałbym do KNF o sprawdzenie transakcji kto kupował dziś od rana.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~obserwator [193.200.150.*]
    jest jeszcze inna opcja
    wyniki sa tragiczne wiec dla ratowania kursu zaangazowali okolo 100 tys. w sumie jak dla nich to grosze i wyciągneli kurs >20 % dodatkowo przesuneli poblikacje wynikow na piatek aby ludzie ochloneli z wrazenia W poniedziałek jak poleci 30 % to i tak bedzie powyzej zł i z takim kursem znow mozemy sie bujac pół roku
    Tylko, że:
    1) ta spółka zawsze miała kurs w d...
    2) znacznie mniejszym kosztem mogliby w poniedziałek utrzymać kurs

A jak jest faktycznie to dopiero zobaczymy.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~he,he [195.116.183.*]
    zapłacili za płynnosc i was ud............ą
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~cola [87.239.74.*]
    ja sprzedałem i czekam na 1zeta życzę powodzenia
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~Gliptodon [79.191.43.*]
    Ładnie zaplanowana akcja, skup rozpoczęty w dniu, w którym większość spodziewała się słabych wyników, bo to tradycyjnie najsłabszy kwartał dla TFO. Potem doszła konsternacja dlaczego rośnie więc może kolejnych parę osób się wysypało.

Po drodze było pewnie kilku skoczków więc efektywnie w dwa dni udało się zebrać z 250 tys. sztuk.

Brawo Panowie, mam nadzieje, ze plany macie ambitniejsze i nie zadowolicie się byle 100%.

Po wzroście o 60% mamy już C/WK 0,21.
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~`11111 [31.183.46.*]
    coca cola wcześniej ostrzegałeś innych przed kupnem, a sam pakowałeś. Warto przeczytać swoje wcześniejsze teksty i zachować choć min. obiektywizmu.

na tym polega cała zabawa pozdro i życzę sukcesu
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~sir [84.234.113.*]
    wydaje mi sie za sporo osob na tym forum to manipulatorzy i kretacze, piszacy tylko po to zeby odniesc jakas korzysc (kupic taniej lub sprzedac drozej).
    Rozumiem rozterki tych, którzy sprzedali i wcale nie mają pewności, że notowania drastycznie spadną. Jeżeli ktoś postanowił posprzątać ten bajzel to dobrze, bo to co tu się dzieje od lutego to kpina.
    w przyszłym tygodniu oczekuję 20% spadku
  • Re: Wyniki za IIIQ Autor: ~Cofola [149.226.255.*]
    Ja oczekują +50% wzrostu! Mam pewne informacje mówię ci Pesi że się przejedziesz leszczu:))))
    spoko sprzedałem 15% zapasów , gdzie do ceny 25 jak przy zapisach???????????
    Oj cola, w niedzielę złotówka, w poniedziałek 25zł. To się nazywa rozrzut!
    nie będę zaniżał kursu swoim wywalaniem, poczekajmy na wyniki z IV kwartału
  • do umoczonego Autor: ~cola [87.239.74.*]
    chyba nie masz co nażekać, jak widać siedzisz w papierze
  • Re: do umoczonego Autor: ~prawie umoczony [91.192.165.*]
    Człowiek już tak się przyzwyczaił do dziadostwa na tym papierze, że narzekanie stało się drugą naturą. Trochę tempo wzrostu zaskoczyło, ale generalnie OK.
  • Re: do umoczonego Autor: ~COLA [87.239.74.*]
    głowa do góry czytając opinie na temat my tab to dobry podarunek na święta, podobno za granicą sprzedaje się rewelacyjnie
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.