http://www.biznesradar.pl/notowania/WESTA-ISIC#trendlinesc tu masz mała odpowiedz, linie sa poprowadzone jak njabradziej poprawnie trojkat abc wyrysowany ten tydzien powinien pokazac jaki kierunek kursu obiezemy wszystko wyjasni sie do konca piątku szczyt z 22.09 następnie 10 sesji (nie musze tłumaczyć dlaczego akurat tyle?) czyli 2 lub 5 listopad bedziemy wiedziec co z nami...
spekulacja nie poleha na patrzeniu sie na wyniki tylko stopniowym badz agresywnym wzrocie wyceny rynkowej popratej wiekszymi obrotem albo i nie zaleznym od posiadanych akcji przez glownego akcjonarisuza ,reszta tlumu sie podlacza tylko,a potem leca glowy wiec wyniki to nie tu!!!
acha i nikogo nie pytaj czy wychodza bo zostaniesz z reak w nocniku sam! musisz sam przenazliwoac stope zwrotu,ruchyna spolce i wyjsc z zyskiem nie zawsze maksymalnym lae zyskiem reszte sam sie nauczyc na rynku!!!
wystarczy sukcesywne zmniejszanie zadłuzenia które juz daje fundamenty na wzrosty, czy nie uważacie ze na Zastalu bedzie podobna sytacja jak na Westa'ie ciekawe czy czarna świeca obejmie korpusem białą świece z piatkowej sesji jesli tak sie stanie bedą tam silne sygnały do kolejnego wzrostu jednak możliwe jest liźnięcie 1.08zł, miałam sprzedałam czekam teraz na spadek kursu Trakcji sadze ze bedzie jeszcze jedna sesja spadkowa a może nawet kilka?... po 86groszy na pewno kupie
widze koleżanko ,że jesteś w temacie i daleko Ci do głupiutkiej magdy....ja też uwazam,że wystarczy zmniejszanie zadłużenia,,odzysk ołowiu bedzie miał tu znaczącą rolę,ale myslę,że najwcześniej odbije się to w wynikach marcowych 2013r,ja tu nie widzę zagrożenia upadłością,wręcz przeciwnie,to sztandarowa fabryka na ukrainie,bedzie dotowana przez władze,mamy zwolnienie ołowiu od cła,tu bedzie tylko lepiej,ja zostaje w weście do maja 2013 roku na pewno,do tego czasu obserwuje,zbierają codziennie konsekwentnie ,zabawa trwa,cieprliwość tu popłaci,giełda to nie piekarnia,..pozdrawiam stały akcjonariat na weście!!!!!!!!!!!!!!!
...możesz przybliżyć sytuacje DSS'u bliżej, w mojej ocenie dziwnie to wygląda to nie jest społka przygotowana pod wybicie na dzien dzisiejszy do konca roku raczej nic sie tam nie wydarzy, chyba że nagle znajda zagubione $$ w szafkach, przeanalizuj wykres Trakcji tam nie ma logiki biorąc po uwagę wzrosty z połowy grudnia br; ja kupuje przyszłość co na pewno nastąpi w dobrego tego słowa znaczeniu. Akurat tam nie kieruje sie jak juz wpsomniałam logiką oraz AT. Trakcja na przetargach kieruje się znakomitym nosem do wyceny swoich usług, jako jedna z nielicznych nie jest topielcem (choć nie wykluczam gry na ABM Solid). Pożyjemy zobaczymy. CIAO
Re: do Wojtek Autor: ~wojtek do smerfetki [31.175.48.*]
co do dss,styczeń,luty 2013 rok ma tam być układ,wisi w powietrzu umowa dss z koleją -zobaczymy narazie to wszystko gdybanie,papier trzymany sztucznie na powierchni,ale warto go obserwować,byłem w nim przd zawieszeniem notowań,i w trakcie,dużo osób nie trzymało ciśnienia,pożniej zwrot nadpłaconego vatu i kurs ponad 2 złote,piękny zarobek ,póżniej powolne osuwanie z małymi podbitkami,długa konsolidacja?! trudno powiedzieć,,,trakcja jak najbardziej jestem za!!!pieknie ludzi ubrali ostatnio na alterco?!warte uwagi moim zdaniem jest bomi przy kursie 0,22.0.21 kupiłbym większy pakiet tego...wszsytko mam w weście ,przeniosłem kapitał z innych spółek i czekam cierpliwie,,,,pozdrawiam
ty nis co ty maszz tymi kupeczkami i krwistymi stolcami czyżbyś mial jakieś przykre doswiadczenia w tym sprawach hahaha zwieracze nie trzymaja czy jak co oni ci biedaku zrobili że tak ciągle o tych stolcam i kupach :)
moja babcia mawiala: nie ruszaj g. bo bedzie smierdzialo
jak nie bedziecie zwracac na jego wpisy uwagi to moze sie znudzi i przestanie
przeciez to nie jest normalne ...
to samo i ja zauwazylem, musieli go buraka dojechac w kiszke ze mu teraz to caly czas po glowie chodzi a na koncu postawili mu na klacie figurke z brazu, on nie odpusci ma uraz do konca zycia wlasnie mu pisalem ze powinien poszukac fora dla jakis guwniarzy :D
Czyszczenie komina czasami pozostaje na długo w pamięci , westa to inwestycja dla opanowanych i chcacych zarobić graczy. Listopad powinien być przełomowy marzec 2012 jeszcze bardziej. Największy skok kursu przewiduję do grudnia br z wiadomych przyczyn, sytuacja polityczna wyjaśniona a papier zbierany jest dalej z krowstymi ,,sękaczami" po prawej stronie.
Proponuję odłozyć nie patrzeć a potrojenie portfela nie powinno być trudne -prawda ?
listopad niżej a grudzień minima to już nie te czasy na rajdy mikołaja , grudzień to ostatni m-c do przewalania na niskich poziomach by wyrobić stratę.
Panie nis na czczo czy nie do końca roku musi trącić 3 ja czekam na I kw 2013 takiej stopy zwrotu inwestycji można się spodziewać jedynie jeszcze na 3 spółkach 2 z nich zbieram co do trzeciej mam wątpliwości i obserwuję.
Jedną z nich omawialiśmy na tym forum drugą skupuję jak skończę ok. Trzecia mało do stracenia a wiele do zarobienia jednak obserwuję.
Na westa obroty jak ze szkolnego sklepiku doosć solidnie to wygląda
Panie nis po co nam pańskie strzelanki na czczo widzi pan kto mądry zbiera powoli i akumuluje i będzie z tego chleb i akumulator. Po wyborach na wschodzie na zachodzie klęska żywiołowa a my siedzimy w środku i czekamy ale z głową panie z głową!!
Zjedziemy na 90 groszy, to nieuniknione.Janusz się nie zna ,wpuszcza Was w maliny.Cwaniak bez wiedzy..Widać jak ukraińskim oligarchom zależy na kursie,oj widać.Czy ktoś jeszcze wierzy w te bzdury??????
Coraz mniej :( ktoś ewidentne akcje wywala... Jakby to był skup to te batony po 35k na S by były zbierane. Pewnie raport rozczaruje bardzo - a przypominam, ze dalej brak vrla. Więc z jednej strony fakty, a z drugiej bajdurzenie o 0,77 euro. Jedno wybicie do 1,7 zł było fajne, ale widać mylne... Komuś zależy na wywalaniu akcji po 1zl, a nie po 0,5 widać :/
Przypomnijcie sobie posty przy 0,90 co było tam wypisywane , przynajmniej ja myślę trzeźwo wam brakuje boczniaka od 0,90 my jesteśmy niestety w przedziale 1,05 -1,20 jak potraficie wykorzystujcie to póki tanio i czas. Aby wywalać trzeba taniej kupić , i jak myslicie z tym ff to akcje są na jakiej półce 0,90 czy 1,20.
Raport wszyscy wiedzą żę na minusie nie ma innej mozliwośći pytanie czy strata się zmniejszy i w jakim stopniu w porównaniu do poprzedniego kwartału.
Oligi piszecie nie chcą nie wiem, od ust do tyłka to tylko metr drogi i ja wam proponuję mniej pisać a więcej czytać wtedy wiedza będzie zdroworozsądkowa a nie życzeniowa.
Na marginesie dzień dobry wy także ciasteczka i kawka z rana :)))).
Być może się nie znam ale patrząc po forum to wpisów jak na lekarstwo na papierze szaleństw nie ma i co najciekawsze nawet jeśli się coś dzieje pisze nas tu garstka i na szczęście ci co obracają papierem kiepsko znają pisany polski.
Taka polityka
Jakieś typy spółek na przyszły tydzień u nas dzisiaj marazm.