Zarząd Open-Net S.A. (\"Emitent\", \"Spółka\") informuje iż w dniu 22 października 2012 r. Emitent podpisał umowę nabycia 100 % udziałów Edukatix Sp. z o.o. za łączną kwotę
7 mln zł (słownie: siedem milionów złotych).
Edukatix Sp. z o.o. jest podmiotem teleinformatycznym działającym na rynku edukacyjnym na terenie całej Polski i operatorem aplikacji informatycznych przeznaczonych dla szkół, kadry nauczycielskiej, uczniów oraz ich rodziców i opiekunów prawnych.
Nabycie udziałów Edukatix Sp. z o.o. przełoży się na bezpośredni dostęp do rynku
z dużym potencjałem wzrostu, a w rezultacie na znaczne zwiększenie ilości abonentów Open-Net S.A.
To ja czegoś nie rozumiem.
Spółka warta na NC jakieś 2,5mln
A kupuje spółkę za 7mln. Pytanie czy te 7 warte jest te 7, czy też mniej, a może więcej.
A gdzie sama spółka Open-net i jej wartość. Ktoś ewidentnie zwalił kurs, by zebrać od wystraszonych.
Zobaczymy jeszcze jutro. Jak będzie zjazd na 50gr to chętnie znów dobiorę.
Rezygnacja członka Rady Nadzorczej
Zarząd Open-Net S.A ("Spółka", "Emitent") informuje, że do Spółki wpłynęła informacja o rezygnacji Pana Andrzeja Głowacza z funkcji pełnionej w Radzie Nadzorczej Open-Net S.A. Jako powód rezygnacji Pan Andrzej Głowacz podał brak informacji dotyczących funkcjonowania firmy.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 11 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Sytemu Obrotu - "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect"
Zwłaszcza mnie ciekawi powód rezygnacji? Facet nie wie, czy spółka funkcjonuje, czy też już ją rozkradli? Stąd jego powód rezygnacji. A facet ma 60k akcji to może on je wyprzedaje? Coś tu śmierdzi i pytanie tylko, czy cena 1zl jest atakcyjna, czy to dopiero początek trupów z szafy?
Przecież to banalnie prosta sprawa. KumalaGrup LLC :-) objął akcję nowej emisji za ~7 mln zł.............. i co musiał zrobić nie mając takich pieniędzy???
Założyć spółkę, nazwać jakoś tam i dokonać.............. kompensaty wzajemnych zobowiązań;-)
Przecież to prosty mechanizm, który skopiował z transakcji "kupna" spółki Global VC przez Novainvest, którzy byli jego większościowymi akcjonariuszami.
przekręt za przekrętem szerzy się na NC ja osobiście się dziwię że jeszcze nikt nie strzela do tych band sq...rwysynów
toż to jakaś paranoja do czego dopuścił ten ślepy rudy bałwan z kolesiami (czytaj KNF)
pamiętam Cię jak ostrzegałeś przed novainvest aktualny digate. Zobacz jak teraz pompują digate a tu spuszczają na maxa. Szkoda że nie zauważyłem tego dwa dni wcześniej można by było troszke zarobić na digate
- firma została zarejestrowana nie tylko dopiero 4 miesiące przed kupnem jej za 7 mln złotych, ale także pod nieprawdziwym adresem (ul. Załuskiego 2a, Mysłowice), tymczasem nigdy tam nie działała (i dalej nie działa - chociaż podaje ten adres nawet półtora roku po tym jak transakcja ta została dokonana). Ten fikcyjny adres nie dziwi, biorąc pod uwagę to, że właśnie ściga ją komornik (wygląda na to, że to dokładnie przewidziano już w momencie zakładania firmy - ale co ja tam wiem)
- wygląda tez na to, że właścicielem był Edu Logistic, powiązany z Aleksandrem Komanieckim (był tam m.in. prokurentem), który był równocześnie we władzach OpenNetu.
Wnioski i dokładną analizę pozostawiam tych, którzy się dali wkręcić w tą emisję
Co do raportów to są one na NC. Przejrzyj dzisiejsze infa to znajdziesz.
Jest tam jeszcze info o ustanowieniu prokurenta. Ale to sobie znajdziecie
Mnie zastanawia jeszcze inna sprawa. Jeżeli spółka jest od lipca tzn jakim cudem może działać już na całą Polskę i to do tego mieć znaczą bazę abonentów. Która to rzekomo zwiększy ilość abonentów OPENNET'a. Nie zdziwiłbym się jakby abonentem EduFixa był zarząd Openneta oraz jego RN z przyboczną gwardią.
Mam nadzieję, że sypacz nie ma już tego dużo i spółka się podniesie po takim zjeździe.
A za takie numery Sobol i całe KNF do więzienia, bo to jest jawne wyprowadzanie kasy ze spółki. Bo nawet nie wiemy ile to gówno jest warte.
Dnia 2012-10-23 o godz. 16:57 ~Fafik napisał(a):
> Co do raportów to są one na NC. Przejrzyj dzisiejsze infa
> to znajdziesz.
Jest tam jeszcze info o ustanowieniu
> prokurenta. Ale to sobie znajdziecie
Mnie zastanawia
> jeszcze inna sprawa. Jeżeli spółka jest od lipca tzn jakim
> cudem może działać już na całą Polskę i to do tego mieć
> znaczą bazę abonentów. Która to rzekomo zwiększy ilość
> abonentów OPENNET'a. Nie zdziwiłbym się jakby
> abonentem EduFixa był zarząd Openneta oraz jego RN z
> przyboczną gwardią.
Mam nadzieję, że sypacz nie ma już tego
> dużo i spółka się podniesie po takim zjeździe.
A za takie
> numery Sobol i całe KNF do więzienia, bo to jest jawne
> wyprowadzanie kasy ze spółki. Bo nawet nie wiemy ile to
> gówno jest warte.
EDUKATIX sp. z o.o.jest następcą EDU LOGISTIC sp. z o.o.działającą od 2008 r.
Spolka nie bankrutuje, to jest wazne. Jest to celowe zanizanie. Bedzie mozna niezle zarobic, tylko pytanie na jakim poziomie minimalnym beda akcje? Trzeba sie dobrze wstrzelic z zakupem ale mnie to juz nie dotyczy raczej z moimi akcjami po 1,66.
Co tu się qrwa wyprawia?
Ale dzisiaj chyba rekord obrotów będzie na tej dziadowskiej spółce.
Pytanie, czy to bankrut i trzeba się ewakuować, czy też ktoś się obraził na spółkę i z niech wychodzi? Wtedy trzeba odebrać papier i zacząć odbijać.
Mnie tylko zastanawia co sie stało w spółce w ciągu 6dni, że kapitalizacja spadło z ponad 7mln na 840tys?
Ma ktoś jakieś infa, co tam się dzieje? Może ktoś dzwonił do spółki?
co jest z tymi zleceniami...wyglada to tak jakby ktos w jedej sekundzie dawał tyle samo na kupnie i sprzedaży i dochodziło do transakcji. W arkuszu po stronie K i S sie nic nie zmienia a trasakcje sa dokonywane. I wolumen rośnie Czyżby z wora do wora?