a to tylko mały kroczek aby Pepees kupił Trzemeszno, więc należy kupować bo tanio
Raport bieżący nr 26/2012
Podstawa prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Zarząd Przedsiębiorstwa Przemysłu Spożywczego "PEPEES" S.A. ( Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym Spółka otrzymała zawiadomienie z Ministerstwa Skarbu Państwa informujące, że Minister Skarbu Państwa zdecydował o podjęciu negocjacji celem uzgodnienia szczegółowych warunków zbycia 90,40 % udziałów PPZ "TRZEMESZNO" Sp. z o.o. na rzecz "PEPEES" S.A. w oparciu o złożoną przez Spółkę w dniu 20.08.2012r. ofertę.
Na razie konsternacja i zastanawianie sie czy warto wchodzic? Niedlugo beda marzyc o dzisiejszej cenie. Zastanawiam sie ile negocjacje potrwaja ale sadze,ze tym razem pojdzie to szybko.
Jednak sprawy przybieraja właściwy obrót, może w końcu niedowiarki spojrzą na budowe "polskiej skrobi" przychylniejszym okiem a obecna cena Pepsiaka w ciągu kilku dni przynajmniej podwoi sie:)
WK połączonych spółek to będzie coś około 2,20-2,50 zł, a jak wkroczy spekułą w tę grę to do ilu realnie mogłaby tu dociągnąć?(to jest dopiero zagadka:))
Dnia 2012-10-24 o godz. 16:26 ~kamil napisał(a):
> Ciekawe jak przedstawiaja się ceny skrobi moze Wiesiek sie
> odezwie i cos nam napisze na ten temat mimo tego że nie
> wierzył że Pepees kupi Trzemeszno:)
Podejrzewam - nie wiem, czy słusznie - że u Wieśka to nie chodziło o wiarę :).
Skoro w mediach cisza na temat cen skrobi to znaczy, że nie są na rekordowych poziomach, a skoro PPS ma chęć kupić Trzemeszno to znaczy, że jej ceny są nadal na opłacalnym poziomie - tak myślę, a jak jest to pewności nie mam, więc to żadna rekomendacja :). Pozdrawiam.