Jak na razie jest powolutku bo powolutku, ale do góry. Może po wynikach zacznie się wieksze skupowanie - gdy rynek zobaczy przychody wieksze niz 20 mln kwartalnie to zda sobię sprawę, że to juz nie jest drobna spółeczka z NC ale średniej wielkości spółka. Fakt że działa na rynkach międzynarodowych, a nie jedynie na naszym Polskim rynku świadczy o tym, iż jej potecjał rozwoju i ekspansji jest daleki od wyczerpania.
Ukryte kupno przy 72. Dopóki nie zejdzie poniżej 65 trend wzrostowy nadal obowiązuje. Technicznie dobrze się trzyma, a fundamentalnie wiadomo, roku do roku coraz lepiej. Do wyników pozostało 12 sesji, więc za tydzień tradycyjnie kurs powinien się mocniej poderwać.
Mamy małe opóźnienie względem rozkładu jazdy - dwa tygodnie do wyników, a my ciągle na peronie i stoimy w miejscu. Ale batonik stojący w zeszłym tygodniu przy 85 znikł, więc jest szansa, że niedługo ekspres ruszy. Widły to chyba ostatnio były w sierpniu na Vedii, a wcześniej bodaj w lutym - jak na NC to jednak gniot jest, ale może się jeszcze kiedyś doczekamy :)
Mnie jedno dziwi - po 73 chcą brać, a po 74 już nie :)))))))))))) No chyba, że chodzi o to żeby wycisnąć jak najwięcej z leszcza - tylko kto normalny będzie oddawał na 8 sesji przed wynikami???
Dnia 2012-11-02 o godz. 14:11 ~klaxon napisał(a):
> Mnie jedno dziwi - po 73 chcą brać, a po 74 już nie
> :)))))))))))) No chyba, że chodzi o to żeby wycisnąć jak
> najwięcej z leszcza - tylko kto normalny będzie oddawał na
> 8 sesji przed wynikami???
Coś mam wrażanie, że tym razem będzie właśnie inaczej. Zamaist wiekiego wyskoku kursu przed wynikami i potem spadku po ich publikacji, prawdziwe wzrosty zaczną się dopiero po publikacji, a późniejszego rozczarowania a tym samym również spadku kursu juz nie doświadczymy.
Dnia 2012-11-02 o godz. 15:27 ~jazzy napisał(a):
> Coś mam wrażanie, że tym razem będzie właśnie inaczej.
> Zamaist wiekiego wyskoku kursu przed wynikami i potem
> spadku po ich publikacji, prawdziwe wzrosty zaczną się
> dopiero po publikacji, a późniejszego rozczarowania a tym
> samym również spadku kursu juz nie doświadczymy.
Oby tak było, bo w sumie taka wersja by nam wszystkim bardziej odpowiadała. Na pewno Vedia zasługuje aby być wyżej wyceniana niż obecne śmieszne 16mln i miejmy nadzieję, że wyniki sprawią, że tak będzie.
Ale młyn zrobili, niech się przemieli i jazda wyżej. 76 to szczyt sprzed dwóch tygodni, więc oczywiście trochę walki musi być. Jak przejdzie to będzie ładne wsparcie dla ewentualnej korekty.