Przecież teraz zaczyna się okres wzmożonych reklam przed świętami.
Mechanizm w czasie kryzysu jest prosty. Ludzie oszczędzają cały rok i przetrzymują zakup wielu produktów właśnie na święta.
Tak było kiedyś za czasów komuny i tak było podczas pierwszej fali kryzysu. Badania pokazały, że okres świąt nie był zmarnowany dla handlu.
Jeżeli rynek będzie dyskontował tek okres roku, raport za trzeci kwartał nie będzie porażający i dowiemy się dlaczego tak naprawdę prezes zastawił akcje to w mojej opinii powinniśmy wrócić do poziomów 0,75zł
PS. A co do kas samoobsługowych. Co za różnica gdzie stoją monitory. Przy samoobsłudze też jest kolejka. Ja chodzę do Auchan i na samoobsłudze też są kolejki mimo, iż tam można niby podchodzi gdy ma się mało towaru. C2a w tej chwili instaluje monitory o większych przekątnych, co daje możliwość oglądania wielu osobom na raz.
Te monitory w marketach to jedna wielka porażka! Unikam tych marketów,w których one są. Dlaczego np. w Tesco na Zachodzie nie ma tych monitorów,a w Polsce są? Bo Polacy to naiwniaczki,którym każdy bubel się wciśnie. Nie wiem kto w ogóle kupuje te reklamy. Żadna rozsądna firma tego nie zrobi,bo wie,że to pieniądz wyrzucony w błoto.
bzdury kolego piszesz to przyszłość tak samo jak reklamy na elektronicznych bilbordach na ulicach skrzyżowaniach stadionach itd. rozejrzyj się w około to przyszłość !!! rewolucja terzz wstydem jest jak sklep ich nie ma pozdr.
Bilboardy to co innego niz migajace nachalnie reklamki na monitorach w marketach. Zakupy to zakupy a nie kino! A dlaczego na Zachodzie nie ma tego syfu w marketach? Bo tam ludzie sa rozsadniejsi i nie ogladaliby badziewia na ekranach w marketach. Polacy to naiwniaki i kupia kazdy badziew wciskany im na sile.
wywalac!wywaalac poki czas!to wszystko upadnie!prezes sprzedal akcje,BBI zrobilo podbitke zeby wysypac!takiej syfiarskiej reklamy nie ma nigdzie na ZACHODZIE,tam badziew kupuje sie bez reklamy!spolka grzeznie w dlugach po dziurki w nosie-sprzedac akcje i sie cieszyc,ze w ogole podbili bo zaraz E bedzie sypal do 1gr-ratuj sie kto moze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co wy pitolicie? Ekrany z reklamą to nie ma przyszłości? Myślicie, że ktokolwiek zdecydowałby się na emisję reklamy bez wiedzy na ten temat, czy to ma sens i o ile podskoczy sprzedaż reklamowanego produktu? Jeśli są chętni to to znaczy, że to działa. Śmieszą mnie ci naganiacze na spadki. Chcecie taniej kupić? A teraz wam drogo? Kupicie niebawem za 50 groni. Tylko wtedy będą widły i będziecie czekali w kolejce mając nadzieję, że ktoś wam sprzeda.
Jak wykazały badania SMG/KRC - Wait TV jest w stanie docierać do 9 832 000 dorosłych Polaków. Oznacza to 33% zasięgu w skali całej populacji. Statystyki te rosną wraz z każdym nowo otwartym sklepem partnerskich sieci handlowych. Już wkrótce uruchomiona zostanie także zupełnie nowa instalacja Wait TV!
Pracowałem w dziale analiz kilka lat i jak ktoś mi wciska że co trzeci polak chodzi na zakupy do jednej z czterech sieci gdzie call ma ekrany to mnie śmiech ogarnia. Ludzie, nauczcie się liczyć. Niech podadzą na jakiej reprezentatywnej grupie, jaką metodą i kiedy było badanie.