• Trochę spostrzeżeń Autor: ~Gość [83.25.4.*]
    Czytam posty ty i na parkiecie.

Widać, że emocje sięgają zenitu.

Do tych co mówią o zobowiązaniach sięgających 14mln. W raporcie są jeszcze należności.

Rzeczywiście różnica jest koło 3mln. I myślę, że na tą kwotę poszedł zastaw prezesa.

Pozostaje tylko pytanie - zainwestowali w coś w co musieli zainwestować, by się jeszcze szybciej rozwijać, czy coś im nie wyszło i prezes ratuje sytuację.

Tak czy inaczej wg mnie nie jest to czarny scenariusz jak niektórzy tu nakreślają, bo inaczej główni udziałowcy robili by takie obiecanki i zamulanie, że połykalibyśmy od nich akcje jak pelikany. Takich przykładów na NC chyba nie muszę pokazywać.

Moim zdaniem prezes wierzy w swoją firmę i wszystko idzie w dobrym kierunku.
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~walczacy z... [78.88.7.*]
    o jakich czarnych scenariuszach piszesz-skoro Emitel zgodzil sie na zastaw w postaci akcji to oznacza,ze ta spolka jest cos warta-najczarniejszy scenariusz to taki,ze w przypadku nie splacenia zobowiazania(bardzo malo prawdopodobne)Emitel przejmie kontrole nad spolka-wszystkim spolkom zycze takich czarnych scenariuszy no i w ogole mozliwosci zastawiania swoich akcji pod zastaw-w przypadku 80% spolek z NC nikt nawet nie chcialby gadac o takich rzeczach a szczegolnie tak powazna firma jak E
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~Gość [83.25.4.*]
    Nie doczytałeś :)

Napisałem ..."Tak czy inaczej wg mnie nie jest to czarny scenariusz jak niektórzy tu nakreślają"... bo tak jak Ty myślę że jest ok.

Denerwują mnie posty typu C2a ma 14 mln zobowiązań - bankrut. Bo to są posty ludzi jak z bajki Herkules "tu jeszcze tylko szarańczy nie było"

Pozdro
    niech kazdy sobie pisze co chce-to fakt,ze zobowiazania wzrosly ale jednoczesnie zmniejszyla sie o kilka mln roznica miedzy zobowiazaniami i naleznosciami,w kolejnym raporcie moze jej juz w ogole nie byc-a przy tym ciagle niemaly zysk-wiadomo co to znaczy-w sobote moze znowu cos ciekawego-zobaczymy
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~CITY analiza [213.199.192.*]
    podzielam wasze spostrzeżenia większość spółek z NC marzyłaby o takim czarnym scenariuszu jak powyżej , Emitel wyposaża w sprzęt i adminstruje całą częścią technologiczną a Call2 action płaci dzierżawę jeżeli podpisują nowe kontrakty jak w przypadku kolporetra to sytuacja musi być bardzo dobra inna sprawa że biznes jest niesamowicie dochodowy skoro Prezes chciał odkupić wszystkie akcjie od BBI , widocznie nie dogadał sie do końca z inwestorem strategicznym , ale finał zapewne jest już bardzo bliski bo branża jest bardzo lukratywna !!! nie zpominajmy że Emitel który posiada zastaw na wszystkich akcjach Prezesa to ogromna instytucj finansowa która zapłaciła TP 1 500 000 000 zł za maszty przepłacjąc o kilkadziesiąt procent konkurencję ,
    jest to też ogromny fundusz z CITY który inwestuje w takie firmy jak Call2 action a następnie sprzedaje średnio 10 X drożej niż cena zakupu pozdr.
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~Leartes [46.169.29.*]
    Widzę, że zaczął się w końcu jakiś wątek w,którym ludzie piszą coś konkretnego a nie wciąż te same bzdury...
    Ja również uważam, że branża jest bardzo przyszłościowa i wydaje mi się że ta korekta to taka zapowiedź nadchodzących wzrostów..
    Wydaje mi się, że nie będziemy się kotłować za długo na tych poziomach,tylko nastąpi wybicie i podjedziemy dużo wyżej niż w tym tygodniu:)
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~Robert [87.96.19.*]
    wydaje mi sie ze miedzy 0,40gr-a 0,50gr bedziemy sie bujać i potem nastepne wybicie wyżej
    kurs może poszybować naprawde wysoko jak nie wie nikt ale tak Prezesa akcje maja blokade no i FF bardzo mały
    nie wiem czy ten fundusz który siedzi w C2a ma lock upy?
    nie po to bral po 0,32 zeby teraz sypac przy 15,20 czy 30gr-zawsze uwazam,ze w ulice to tylko smieci sie wysypuje-a to,ze kiedys w przyszlosci sprzedadza to oczywiste,bo taka jest kolej rzeczy,sprawa tylko-za ile-1,2,3 zl?-za dobre towarzystwo sie zebralo kolo tej spolki,zeby oddawac za grosze-Emitel,TVN,prezes kreci sie przy Allegro,Kolporter,sieci marketow i pewnie zaraz cos tam jeszcze-no i jeszcze bardzo wazna rzecz,ktora niektorych bardzo kole w oczy czyli zobowiazania-oni woleliby,zeby spolka wyemitowala ze 100mln akcji-wtedy byliby zadowoleni
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~Adi1 [83.29.48.*]
    Dobrze by było obronić 0,20
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~as [89.228.23.*]
    spokojnie panowie luki to zawsze magnez ? wracamy pod 0.37 !!!
  • Re: Trochę spostrzeżeń Autor: ~emitel informacje [79.186.150.*]
    W dniu wczorajszym dotychczasowy właściciel Emitela – Grupa Telekomunikacja Polska - podpisał przedwstępną umowę sprzedaży udziałów spółki TP EmiTel.

25 III 2011

Kupującym jest jeden z czołowych funduszy private equity w Europie – Montagu Private Equity. Wartość transakcji wyniosła 1,7 mld zł.

Prezes Grupy TP, Pan Maciej Witucki, tak skomentował zawartą transakcję:

- Ta umowa jest wynikiem strategii Grupy TP, która zakłada koncentrację na naszej podstawowej działalności. Jesteśmy też przekonani, że Montagu, jako nowy właściciel, zapewni dalszy dynamiczny rozwój Emitela.

Pan Michał Chałaczkiewicz, Partner Montagu odpowiedzialny za inwestycje funduszu w Europie Środkowowschodniej, reprezentując naszego nowego udziałowca powiedział natomiast:

- To pierwsza bezpośrednia inwestycja Montagu w Polsce i druga inwestycja w Europie Środkowowschodniej. Emitel świadczy usługi niezbędne dla odbiorców w atrakcyjnych i wzrostowych segmentach rynku. W oparciu o jego dotychczasową, efektywną działalność, planujemy rozwijać usługi dla nadawców i operatorów telekomunikacyjnych w Polsce. Chcemy wspierać doświadczony zespół menedżerski spółki w dalszym rozwoju Emitela, jako niezależnego operatora infrastruktury radiowo-telewizyjnej oraz telekomunikacyjnej w Polsce – powiedział Michał Chałaczkiewicz.

Transakcja wymaga zgody Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Montagu Private Equity – dodatkowe informacje

Montagu jest jednym z wiodących europejskich funduszy typu private equity. Siedziba Firmy mieści się w Londynie, a biura w Dusseldorfie, Manchesterze, Paryżu, Sztokholmie i Warszawie. Został założony w 1968 r. Jego ponad 40-letnie doświadczenie inwestycyjne obejmuje realizację ponad 400 różnych transakcji.

Strategia inwestycyjna Montagu skupia się na firmach działających w stabilnych niszach rynkowych (transakcje o wartości od 100 mln euro do 1 mld euro). Obecnie Montagu zarządza funduszami oraz aktywami o łącznej wartości 3,5 mld euro.

Emitel jest pierwszą transakcją Montagu IV, czwartego funduszu Montagu. To także pierwsza inwestycja Montagu w Polsce i druga w regionie Europy Środkowowschodniej, po Euromedic International, wiodącym europejskim operatorze centrów hemodializy, diagnostyki obrazowej i radioterapii.
[x]
C2A 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.