Witam
Dzisiaj wszystkie opcje możliwe: odbicie od 2420, uspokojenie, albo atak na ten opór. Z przebiegu wczorajszej sesji najbardziej prawdopodobny wydaje się ruch do góry... Tak czy siak jest szansa zobaczyć, co gruby ma w kartach...
Ciekawe kto mu równoważy te 40% ? Bo chyba nie my drobni ? Pewno on sam tylko na innych mniejszych rachunkach, ale żeby stworzyć wrażenie obranego kierunku tylko podaje te 40%.
Patrząc na wczorajsze zachowanie tepsy pomyślałem o KGHM w 2008 r. Wtedy też pojawiły sie tam porównywalne spadki, a wszyscy sobie tłumaczyli, że to nic wielkiego, zaraz odbije itp. Co było potem, dobrze wiecie. To tak ku przestrodze.
I bądź tu mądry... Po kiego grzyba, wczoraj, w drugiej części sesji darli do góry, jakby od tego zależało czyjeś życie? A teraz na minimalnym obrocie wróciliśmy, jak na sankach bez żadnego oporu, do poziomu otwarcia z wtorku... Ech...
Dzień dobry ,
Jest dopiero początek sesji , wiec do końca sporo czasu .
Moje preferencje jako zdeklarowanego miśka są znane i nadal trzymam się swoich założeń .
Tymczasem warto zauważyć , że gruby to jest ludzki pan i dał od wczoraj i bykowi i miśkowi trzy bardzo dobre okazje żeby wyjść z pozycji .. albo przynajmniej odświezyć znacznie nizej i poprawić bilans :-))
... oczywiście należy przypuszczać , że nie robi tego bezinteresownie , tylko sam się musi "przekręcić " .. tak sądzę , to przecież nie troszczy sie tak o nas biednych leszczyków ani nie prowadzi firmy charytatywnej :-))
Chciałbym zauważyć misie jednak więcej w tej chwili ryzykują - janki mają duże szanse na wybicie szczytów dziś lub jutro na S&P. ( z naciskiem na dziś )
Jeśli tego nie zrobią , powiedzmy cofną się z pół procenta , dla byka nie ma tragedii , jeśli jednak im się uda miś oberwie srodze.
my nie Janki .. u nas darmowej kaski nie drukują ...
no i .. czasy "zielonej wyspy" to już historia :-(
.. ale jak będzie - zobaczymy .. nie bedę się upierać :-)
nie koniecznie by tak było, nie musieliby wyciągać innymi spółkami.
Fuckt fucktem, to może być przedsmak tego, co może nas czekać, gdy inne spółki zaczną podawać gorsze wyniki.
a my dalej swoje i coś mi się wydaje że takie bujanie i niezdecydowanie jeszcze potrwa. Kreskowo sytuacja lepsza dla byka około rynkowo dla miśka a gruby nie chce zrobić ruchu w żadną stronę.