• ING dalej wypuszcza Autor: ~pawel [217.67.211.*]
    Wyglada na to, ze ING dalej upycha po troche, pilnujac kursu (zauwazyliscie ile jest "rownych" bezsensownych zlecen na k?), obawiam sie, ze przed wynikami za 3 Q zobaczymy jeszcze spora obsuwe, po ktorej dopiero beda zbierac.
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Obawiaj się dalej i zostań lepiej zaklinaczem deszczu.
    Jesienią sprawdzalność zaklinaczy deszczu znacząco rośnie ;-)
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~pawel [217.67.211.*]
    Inwestuje w Weste od dluzszego czasu i do tej pory zdazylem wlozyc juz spory grosz w ta spolke, wiec mam calkowite prawo "obawiac" sie o to co dalej bedzie sie dzialo z kursem akcji. Nie dlatego, ze zmienia to w jakikolwiek sposob wynik koncowy tej zabawy ale dlatego, ze jesli tylko jest okazja to zajmuje krotkie pozycje i dobieram wiecej. W zwiazku z tym jestem ciekaw co o zachowaniu kursu w dniu dzisiejszym mysla inni inwestorzy, dla mnie fakt, ze nie polecial przez podloge jest dowodem na to, ze ING pilnuje zeby miec jak upychac.

Jesli nie masz nic konstruktywnego do dodania w poruszanej kwestii, to proponuje zebys powstrzymal sie od komentarzy.

Co do "Ukraincow", ktorzy maja 70%, to nie moga sobie tak poprostu zaczac kupowac/sprzedawac na rynku bo posiadaczami jednostek sa czlonkowie zarzadu.
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~wojtek do pawła [46.113.241.*]
    witajw klubie,od poczatku westy jest tez slav z nim mozesz konkretnie porozmaiać o weście,ja też tu mam położone duże pieniądze,czytałem dużo o weście u nas i za granicą,jest tu duży potencjał do wzrostów moim zdaniem,wyniki w marcu 2013 roku bedą dobre jak nie bardzo dobre ,do tego dochodzi odzysk ołowiu,co było bolączką westy w przeszłości a odnośnie długu,która spólka na gpw nie ma zadłużenia-pozdrawiam
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~wojtek [164.127.145.*]
    co wy się tak podniecacie tym ing....jeszcze będą sie zabijać o te akcje pajace-kwestia czasu-ing to nie góru ,jeden z funduszy jakich wiele na rynku....jak ukraincy bedą chcieli to wywindują kurs i ing tu nie bedzie miało nic do powiedzenia,to ukraincy mają 70 porocent a nie ing,pozdr
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~12345 [89.228.148.*]
    Wejście ING w takich ilościach było skrajną nieodpowiedzialność, a na dodatek inne fundy dopięły się i faktycznie około 5% akcji mieli indywidualni akcjonariusze. Przy nizszych niz zakładano przychodach zaczęli uwalniać FF i doprowadzili do groszowej wyceny....akcja tych fundów nie przypadkowo pisałem aby zajął się kNF
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Zauważyliście ,ktoś ciągle cichaczem wypuszcza czad.
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~kaszpirowski [78.10.101.*]
    Raczej cichy bąk.Potrafi śmierdzieć
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~ING [62.111.159.*]
    po co miał by ING wywalać jak kupował duzo wyżej, jak miał by to robić to najpier wywindowali by kurs do ok 5 zł i wówczas tak.
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~lex mex [178.36.7.*]
    a poco pare dni temu ING wywalił 600k akcji ??? dobre pytanie co ?
    na papier do drukarki im zabrakło?
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~LUKA [93.174.93.*]
    bo Panowie z ING zapewne zdali sobie sprawę, że westa nie poradzi sobie z zadłużeniem, a lepiej wziać teraz 50gr za akcję niż później walczyć o resztówki w ukraińskich sądach
  • DO LUKA Autor: ~DanTom [195.245.224.*]
    Ale to pięknie wymyśliłeś.
    Tylko czemu nie wywalili wszystkiego tylko małą część ?
    Myślę że sprzedałeś swoje akcje bo szkoda stracić kasę i więcej tu nie będziesz mieszał.
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~lex mex [178.36.7.*]
    no to niech frajerzy (ing) pompuja kurs bo jeszcze 9 mln musza ożenić...
    jak sie postsraja podpompowac do 5zl i wywalą to szczerze ich pochwalę!
    I premie o zarzadu tez moze dostaną takze niech ciągną ostro!
    :-)
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~bla bla [79.188.98.*]
    a może ING potrzebował po prostu kasy na objęcie akcji w Polimeksie?

cyt.:

– Ostatecznie zdecydowaliśmy się poprzeć uchwałę emisyjną, chociaż zarówno cena, jak i liczba akcji odbiegały od propozycji naszych i ING OFE (przewidywały one, że te podmioty będą mogły objąć do 169 mln papierów po 0,5 zł za sztukę, przegłosowano emisję maksymalnie 96,2 mln papierów po 0,52 zł – red.).
  • Re: ING dalej wypuszcza Autor: ~12345 [89.228.148.*]
    Dnia 2012-10-17 o godz. 11:35 ~bla bla napisał(a):
    > a może ING potrzebował po prostu kasy na objęcie akcji w
    > Polimeksie?

cyt.:

– Ostatecznie
    > zdecydowaliśmy się poprzeć uchwałę emisyjną, chociaż
    > zarówno cena, jak i liczba akcji odbiegały od propozycji
    > naszych i ING OFE (przewidywały one, że te podmioty będą
    > mogły objąć do 169 mln papierów po 0,5 zł za sztukę,
    > przegłosowano emisję maksymalnie 96,2 mln papierów po 0,52
    > zł – red.).

nie ważna jest w tej chwili ich potrzeba pozyskania środków... za to co zrobili na Westa powinni ponieść konsekwencje prawne i finansowe... oczywiście zarządzający, natychmiast pozbawić ich licencji i bezpośrednia odpowiedzialność finansowa za utratę środków finansowych przyszłych emerytów... na sprzedaży akcji tej spółki strata wynosi na te chwile około 15 mln.

[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.