Z moich wyliczeń (na bazie dostępnych na stronach JHM-u danych) wynika, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni sprzedano (umowy sprzedaży i wstępne) aż 23 lokali:
Hel - 0
Bełachtów - 4
Rumia - 3
Brzeziny - 3
Skierniewice - 12
Rawa - 1.
Wynik naprawdę świetny, biorąc pod uwagę plan na cały rok 151. Podejrzanie wygląda sprzedaż w Skierniewicach. Być może mieszkaniami Grupa Mirbud spłaca należności podwykonawcom ;-)))
Co do Helu, to jeszcze raz, dla mnie nietrafiono w segment klienta luksusowego i jedyna szansa do zmiana modelu na wynajem (do czasu sprzedaży). Co gorsza wakacje się skończyły i wszyscy co mogli zobaczyć i się zastanowić nad kupnem już to zrobili.
Ale przyznaj ceny mieszkań na Helu nie są drogie a półwysep Helski, zatoka Pucka z licznymi atrakcjami robi się kurortem dla najbogatszych wcześniej czy później sprzedadzą mieszkania bo lokalizacja świetna
WG mnie racja jest po obu stronach
lokalizaja i mieszkania ok
cena niewybujała
ale mogli wucic sie na spa i basen i siłownie
wydatek na jeden metr byłby na okolice 150-200 pln a klasa zupełnie inna
Czy przypadkiem Ty to nie ten co został zwolniony za kiepskie wyniki na sprzedaży w Helu i teraz tylko krytykujesz ten Hel. W wakacje to ludzie odpoczywali w Helu a teraz to myślą o zapewnieniu sobie miejsca na przyszły rok więc właśnie teraz zaczną myśleć o Helu. Te lokale to apartamentowce i nie dla przeciętnego Kowalskiego z dziada pradziada żyjącego w Helu. To są lokale dla koneserów (z kasą)
nie jestem tym agentem ;-) ani żadnym innym ;-) obyś miał racje. dla mnie będzie świetnie, jeśli sprzedaż ruszy. przedstawiłem mój punkt widzenia. zgadzam się, że są to lokale dla konesera, ale właśnie ten segment szuka czegoś więcej niż świetna lokalizacja.