Dnia 2012-10-12 o godz. 22:44 ~Ja napisał(a):
> j.w
a chcesz liczby jaki padna w lotto w sobote??idotą jestes i nigdy nie zarobisz na giełedzie oddasz kapitał i załamiesz sie psychicznie ....
Niektórzy piszą,że trzeba najpierw kupić.Teraz jednak gdy praktycznie nie otwiera się podczas sesji a propozycję są niebotyczne osobiście podpowiem tak..Obserwować a nie kupować i za kilka sesji okaże się co to za kwiatek.Jeżeli to dobra spółka (a wiemy,że ma ogromne problemy) to notowania powinny się ustabilizować,wtedy można wejść.Obawiam się jednak,że któregoś dnia na początku następnego tygodnia gruchnie PKC jak grom z jasnego nieba i jak ktoś drobny teraz kupuje a nie zabezpieczy się stop losem,to ma pieniążki z głowy.Ja też miałem chrapkę na tę spółkę ale widząc co się dzieje (to przedszkolak giełdowy potrafi wywąchać) postanowiłem obserwować ale teraz już bez kupna.Ale to tylko moje przemyślenia,mogę się mylić.
opór 1,95... linia trendu na 2,11 (nie wyobrażam sobie by spółka w upadłości złamała trend )
2,11 pewnie będzie , cofnięcie sprowadzi kurs do 1,95 (w przypadku niepowodzenia kurs spadnie do 1,35...
był czas na kupowanie po 0,7x (pisałem o tym)
luka na 1,35 została domknięta więc zgodnie z zasadami AT linia trendu powinna być testowana (tam będzie największy wolumen jak sądzę)
z zakupem radzę zaczekać na roztrzygnięcie ...jak się kończy nawrót od linii trendu przekonali się kupujący po 7,x ...
13.10. Warszawa (PAP) - Sąd Rejonowy dla Miasta Stołecznego Warszawy, X Wydział Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych postanowił zabezpieczyć majątek spółki Alterco poprzez zawieszenie toczących się przeciwko spółce postępowań egzekucyjnych oraz uchylenie egzekucji z zajętych w ramach tych postępowań rachunków bankowych - podała spółka w komunikacie.
Spółka poinformowała, że według wstępnej oceny tymczasowego nadzorcy sądowego Alterco posiada potencjał ekonomiczny, który prawdopodobnie pozwoli mu na przeprowadzenie restrukturyzacji i zawarcie układu z wierzycielami.
"W uzasadnieniu sąd stwierdził, że przedstawione przez emitenta wstępne założenia i propozycje układowe na obecnym etapie uprawdopodobniają, że w drodze układu wierzyciele zostaną zaspokojeni w wyższym stopniu, niż zostaliby zaspokojeni w postępowaniu obejmującym likwidację majątku dłużnika, przy czym ostateczna ocena w tym przedmiocie zostanie dokonana w dalszym toku postępowania i wyrażona w orzeczeniu w przedmiocie wniosku o ogłoszenie upadłości" - napisano w komunikacie.
Alterco podało, że sąd wstępnie przyjął, że istnieje możliwość zawarcia układu z wierzycielami, dlatego też, w szczególności uchylenie egzekucji z rachunków bankowych spółki jest uzasadnione koniecznością swobodnego dysponowania przez zarząd spółki środkami finansowymi zgromadzonymi na tych rachunkach, co umożliwi pokrywanie kosztów związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej.
We wrześniu Alterco złożyło do Sądu Rejonowego w Warszawie wniosek o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu. (PAP)
Prawda jest taka ,ze każdy pragnie mieć przynajmniej 5000 tys sztuk i jeśli w poniedziałek sie otworzy to handel bedzie przez 10 min widły 10 min widły i tyle pohandlujemy plujemy sobie w brode ze nie kupowaliśmy po 1 pln no tak bywa kto odważny ten zarobi powodzenia tak na moje oko to 5-8 zeta powodzenia
Dnia 2012-10-13 o godz. 19:12 ~michał napisał(a):
> Prawda jest taka ,ze każdy pragnie mieć przynajmniej 5000
> tys sztuk i jeśli w poniedziałek sie otworzy to handel
> bedzie przez 10 min widły 10 min widły i tyle pohandlujemy
> plujemy sobie w brode ze nie kupowaliśmy po 1 pln no tak
> bywa kto odważny ten zarobi powodzenia tak na moje oko to
> 5-8 zeta powodzenia
A nie zastanawiałeś się przypadkiem co zrobią inwestorzy,doskonale wiedzący o sytuacji w spółce,kupujący przed złotówką i bezwzględnie wiedzący i widzący celowe podbijanie przez kogoś,że mając kilkadziesiąt tysięcy akcji co najmniej o kilkaset tysięcy nie mówię (to nie jest dużo przy tej cenie) opylą je nawet już w poniedzialek z kolosalnym zyskiem?Może jeszcze nie w poniedziałek ale wtorek to już nie wytrzymają napięcia,że kasa może im umknąć i szybko po PKC.
A ja kupilem 95000 szt po sr, 0,90 gr, i poczekam jeszcze troche , Zeby nie bylo komentarzy co do prawdziwosci to jak bedzie trzeba . ustawic moge na S np. po 29,93 zl, , buhahaha
Ja bym się tak nie podniecał bo była taka cena że ma się już 100%. A jak o tym wiedzieli, ci z grubym portfelem to różnie może być. Z drugiej jednak strony uważam że warto mieć "trochę" akcji gdyż spółka będąc zagrożona szybko spadła z okolic 44zecia. Jeżeli naprostuje się sytuacja kto wie po ile będzie.