• Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~Diogenes [178.37.47.*]
    Czy może ktoś opisać jak spółka ta wygloda z punktu analizy technicznej -Dzięki.
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: rmg7 [93.176.220.*]
    mam taka nadzieje
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~pawel [89.70.25.*]
    Zapomnijcie o AT, za mala plynnosc zeby wyczytac cokolwiek madrzejszego niz porownanie ilosci akcji kupionych ponizej 3 zl i sprzedawanych w ostatnich dniach. to bedzie papier, na ktorym ktos zarabia, a cala reszta do 6 zl jedynie traci. bedzie roslo, a przyzwoite wyniki za 3 i 4 Q popchna kurs powyzej 6-7 zl, czyli tam gdzie jego miejsce.
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: rmg7 [93.176.220.*]
    coś ta gwiazda gasnie ostanio.....co jest....znowu uwalanie kursu skup i up...

co sądzicie ......na AT nie ma szans dziś 10 acjami cena az tak zjechała masakra
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~chyba ja [81.190.160.*]
    Spokojnie. Jutro co najmniej 10% w górę - kupiłem dzisiaj słoik śledzi na kolację.
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~sekowiec [37.249.241.*]
    http://www.portalspozywczy.pl/inne/ryby/wiadomosci/seko-odklada-plany-akwizycyjne,80746.html 
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~kris b [79.184.166.*]
    ilosc i czestotliwosc wpisow na watku swiadczy o zerowym zainteresowaniu zmasakrowanym seko.a tymczasem to jedna z najciekawszych spolek spozywczych najzdrowsza w branzy rybnej z najnowoczwsniejszym w tej czesci europy zakladem w chojnicach.przypomne tylko pewne info sprzed kilku dobrych lat-po info ze seko planuje dostarczac swoje wyroby do niemieckich dyskontow aldi najwiekszy potentat rybny w niemczech -grupa homann/wlasciciel m.in.marki lisner/podobno zaproponowal odkupienie calego seko za kilkadziesiat mln euro.a prezes kustra sie nie zgodzil.prosze sprawdzic.a a co potem zrobila banana.pl ze zdrowym seko-krach do 2.3 zl.paranoja.nowy akcjonariusz
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Jasne jasne..... super zdrowa spolka tyle ze ma straty co kwartal od dwoch lat...

Czemu niby SEKO mialoby byc lepsze od GRAALa?

Zadluzenie Seko ma wieksze w stosunku do kapitalu, C/KW tez, zyskownosc zadna...
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~kris b [83.20.11.*]
    na zadluzonym po uszy graalu dziwia sie bankrut seko rosnie.graal wzrosl od 5 zl na 15 zl a akcje duzo zdrowszego seko wychylaja sie z mulu
    Czemu uwazasz, ze SEKO jest duzo zdrowsze?

Aktywa/Kapital Wlasny SEKO 2, GRAAL 2.1

Cash flow/Kapitalizacja SEKO 0.03 GRAAL 0.1

C/WK SEKO 0.58 GRAAL 0.37

Kapitalizacja/Sprzedaz SEKO 1/6 GRAAL 1/5

Do tego GRAAL ma skupione 10% akcji wlasnych....

Wyltumacz mi prosze jak to SEKO jest lepsze?
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~kris b [83.11.44.*]
    chociazby poziom dlugu w bankach-to wystarczy a najnowszy zaklad seko w chojnicach wybudowany za prawie 30 mln zl przerasta dzisiejsza kapitalizacje seko.nie wiesz ile niemcy od homanna chcieli placic prezesowi kustrze to sprawdz
    1. Ja pisze o faktach i liczbach a ty o jakis dziwnych plotkach.

2. Zadluzenie Graala jest niskie. Napisalem o KW/Aktywow...... wskaznik Altmana tez duzo lepszy niz Seko...

3. Nie wiem ile Niemcy od Homanna chcieli zaplacic, ale
    a) to nie prezes sprzedaje firme tylko akcjonariusze
    b) ty tez nie wiesz

4. Zaklad w chojnicach przerastajacy kapitalizacje? No i co z tego? Czy Seko sprzeda ten zaklad i rozda nam kase?

Nie! Zaklad jest wart tyle ile bedzie w stanie przyniesc dla firmy..... a na razie to Seko nie potrafi przyniesc zysku

5. O plynnosci na tym walorze nie wspomne
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~kris b [195.94.208.*]
    ty masz swoje zdanie a ja swoje.grunt ze mianownikiem jest branza rybna.akcje firm z tej branzy ostro spadly przez horrendalnie drogi surowiec-ale ceny juz sie ustabilizowaly no i slabe spozycie ryb w polsce-bo generalnie wyroby sa drogie./a wiec trzeba wiecej eksportowac.
  • Re: Seko czyżby wschodząca gwiazda ? Autor: ~kris b [193.239.124.*]
    dzisiaj prezes kustra udzielil wywiadu.sprzedaz idzie b.ladnie.nawet pracuja w soboty.byc moze bedzie musial zatrudnic nowych pracownikow.negocjuja umowy z kontrahentem niemiecckim.chca poprawic relacje inwestorskie .wiecej spotkan z mediami.a na banana.pl zeszmacony kurs seko dopiero wygrzebuje sie z mulu
[x]
SEKO -1,39% 10,65 2026-05-15 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.