małe eL po 04 pobrane, stany powinny odbić, ręka na enterze tak czy inaczej, obserwuję również DAX jest blisko 7200, jak przebije się to może nas pociągnąć :)
Dzien dobry ,
.. a ja wzięłam sobie S po 2417 .. mam nadzieje , że na dłużej ..
mysle , że to tylko ruch powrotny nad 2400 a później juz bardziej zdecydowany zjazd .. ale .. zobaczymy .. ?!
Pozdrawiam :-)
L-ki jak i S-ki dadzą dziś zarobić bardziej bym skłaniał się trzymaniu L-ek no, ale co Ja tam wiem .... Choć wiem, że Hossa rozpoczęta z początkiem czerwca ma się dobrze ;) W grudniu 2600 czy 2200 ? ;)
Dnia 2012-10-11 o godz. 11:03 magellan.s napisał(a):
> Witam ;)
L-ki jak i S-ki dadzą dziś zarobić bardziej bym
> skłaniał się trzymaniu L-ek no, ale co Ja tam wiem ....
> Choć wiem, że Hossa rozpoczęta z początkiem czerwca ma się
> dobrze ;) W grudniu 2600 czy 2200 ? ;)
Druga cyfra żeglarzu,nie w grudniu i to jest byczy scenariusz - merytorycznie uzasadniam
Taki miałem sen i tak mi nos mówi,broń Boże nie krechy[nie popularne na wątku]
Zdrówko graczu.
Hmm, dzisiaj ciągnie KGHM i na poranny wyjazd wyłożono 30 mln zł, na razie od szczytu nie odpada, a nawet czuć od niego siłę, a dodatnie Stany bedą nas trzymać, więc ciężko widzieć tu sukces... Ale może się udać, bo jest na totalnym oporze... :-)
w dużym skrócie powiem tak .. wygladamy nieproporcjonalnie dobrze do sytuacji , już wczoraj byliśmy mocniejsi niż inne rynki a przy tym małe i srednie spółki na czerwono..
.. powrót do pierwsze progu ( 2425 ) nad pełną setkę ( 2400 ) zazwyczaj ma miejsce , bo rynek rzadko zmienia kierunek gwałtownie , ale te kilkukrotne powroty bardziej przekonuja mnie do tego , że potencjał wzrostu się skończył i nie wyjdziemy z konsoli górą .. a jeśli nie górą , to musimy pójść niżej ...
Pewności nigdy nie ma dlatego dziś byłem mądrzejszy niż przedwczoraj i połowę pozycji zamknałem ( nie posłuchałem pana chciwość)
Ale póki co to byk ma przewagę i wygląda na to że ma po swojej stronie Grubego.
A gdzie się podział kolega bull ?
Spóźnione dzień dobry :-)
No to chyba nam się wyjaśniło czym były na fkgh te dwie dzidy. Nasz przyjaciel wyrzucał krótkie, bo wiedział że musi dzisiaj KGHM ciągnąć. Widzę, że znów system przekręcili, cholerna konsola :)
gruby pogrywa tak by cały czas nikt i nic. wczoraj było jak było a u nas ładna góra dziś gdzie zachód sprzyja i można by pociągnąć mamy marazm i bądź tu mądry
W tej chwili przecież nie ma sensu ciągnąć.
Otwarcie w USA pewnikiem będzie mniej okazałe niż to w tej chwili sugeruje kontrakt na S&P a gdyby jednak tak wyszło że otworzą się wysoko luką ( np.dobry raport o bezrobociu o 14.30) to jeszcze muszą to utrzymać.
A wiadomo jak to jest z lukami.
właśnie ostatni raport z rynku pracy zapoczatkował spadki , bo był tak dobry , że nawet usiaki w niego nie uwierzyli .. a po drugie zapoczatkował spadek na Edku i czar QE3 prysł , więc jestesmy w lekkim impasie .. obnizkę ratingu Hiszpanii o 2 schodki tez jakoś wypadałoby zdyskontowac .. Edek dziś sie wspina ale szczerze mówiac bez powodu .. chyba to tylko chwilowa sciema .. dobre dane z rynku pracy powinny go skłonić do powrotu w dół ... a jak rynki zareagują na złe - w obecnym układzie trudno wyczuć , bo "normalnie" ciagnęliby w górę na zasadzie : im gorzej - tym lepiej
Też spóźnione :) dzień dobry. Ciekawy Respect - wygląda, że idzie w kierunku szczytu z 11 kwietnia 11 2558,28. Chyba nie poprawi do końca roku, dojdzie do zamknięcia z 05.10. 2422,53 rozliczenie(?) max. to 2500(?) w grudniu. Chyba.
kurcze cały dzień bez internetu z jedną przerwą by powiedzieć dzień dobry :)mam nadzieję, że już naprawili.... od momentu obronienia trendu na wig20 zniiknęło 2k LOPu i cały czas spada. Jednym słowem powrót do beznadziei do momentu aż ponownie zacznie nam przyrastać, czekaliśmy 18 sesji mozemy poczekać i 19 stą, a co tam i 20 stą :)
Widzę narastającą słabość, a tu przecież ponad 2440 trzebaby wychodzić, bo jeżeli nie, to na godzinowym wykreślą się nam klasyczne Trzy Korony i wtedy 2380 wita... No, a jak już tam będziemy, to do 2350 rzut beretem przecież... :-)
jeżeli ma faktycznie worek S-ek to i tak ich nie wywali co najwyżej będzie dobierał i przy słabym zachodzie pogłębiał u nas. A że wyjdzie na swoje tego jestem pewien
ale to znaczy że żadnego "byczka" z kasą nie ma bo jak nie wykorzystuje się takich sesji jak dzisiejsza to lipa. Nijak ma się to do wczorajszej gdzie byliśmy mocarzami i dziś "wypadało" iść za ciosem bo i wszystko ku temu sprzyja
problem w tym , że nie ma już spółki z W20 , która mogłaby pociągnąć wyżej indeks .. szkapa KGHM już ma "pianę na pysku" i zaraz padnie z wysiłku ( z dywidendą grubo powyżej 200 PLN ) PKOBP juz też w kosmosie , PZU wyżyłowali wczoraj a TPSA niewiele znaczy .. raczej klops .. ale .. zobaczymy ..
Przecież sesja się jeszcze nie skończyła prawda?
A dla prowadzenia trendu o wiele lepsze jest powolne podejście niż fajerwerki .
Fajerwerki prowokują do realizacji zysków i kontry.
z fajerwerkami prawda a co do spółek kghm może kosztować spokojnie 180 i nic sie nie stanie. wszystko jest warte tyle ile w stanie jest zapłacić klient ;)
gruby nie może inaczej grać bo by nie zarobił... tak więc odbiera od zrezygnowanych, a oddaje napalonym, a że wychodzą mu z tego przeciwne kierunki do świata, to lepiej więcej zarobi.
U nas to dopiero wolna amerykanka, jeden dzień mało nóg nie połamią, tak chcą rosnąć, następnego dnia, żeby się zesrać, pewnego poziomu nie przebijesz.