Do sprzedaży zawsze się znajdzie chętny po każdej cenie ! Na mojej drugiej spoĺeczce Hydrobudowie ludzie niedawno sprzedawali po 1 groszu a w tym tygodniu można było po 4 grosze już sprzedawać ! U nas codziennie ktoś po 4 grosze wywala ale z drugiej strony patrząc ktoś to cały czas zbiera !
Gdyby to przeszlo to pokazaloby to nam ulomnosc i patologie naszego panstwa a krolowi zamiast maliny nalezalby sie nobel z ekonomii....
Popatrzcie ......
Jesetem wierzycielem pronoxu ktory jest mi winien 1 mln zł
Po przyjeciu ukladu dostaje za swoj dlug 250 tys akcji
chwile po tym robia resplit 1:100
Zostaje mi 2500 akcji przy resplicie z 0,04 daja wartosc 4 zl/ szt
wiec uwaga mam 10 000 zloty w akcjach za moj dlug ....czyli dostalem po ukladzie 1 % nwleznego mi dlugu....nie jest to piekne??
Problem pojawia.sie.kiedy akcje u sa uprzywilejowane ....bo jak widac mogli z gory to juz zalozyc i specjalnie wyrzucic wszystkie akcje bo taki jest wlasnie plan ze teraz przy kursie 0,04 zroboa resplit i cena.akcji bedzie wynosila.cene po jakiek dostali wierzyciele....
ale takie rozwiazanie jest za bardzo przewidujace i jezeli tak by zgrali to mam nadzieje ze nie tylko knf ale prokuratura sie zajmie tymi zlodziejami !!!
Tu już nikt inny tylko my sami wywalamy i zaniżamy kurs ! Malinowy nie ma akcji ani starych ani nowych ! Jedno jest pewne jak na tak wysoki ff i tak nie widać większej paniki !
hehe, takie kombinacje,żeby wypchnąć 15 tyś akcji, chyba w takim razie planują dystrybucję na jakieś pół roku:) w sumie to już z miesiąc karmią, tak powolutku, nie?
Na GPW jestem już kilka dobrych lat. Znając już trochę ten rynek, to raczej wątpię aby jeszcze kiedykolwiek kurs akcji tej spółki przrekroczył 12 gr za akcję. Raczej wskazanie na spadki, potem scalenie akcji i dalej spadki.
większość z was zalicza STRATY na giełdzie , statystyki nie kłamią i to zdecydowana większość, więc kpić z kogoś kto jest wstanie zarobić 20% w tydzień czy nawet rok brzmi żałośnie i czuć leszcza na odległość