• Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~JagoWoman [46.112.245.*]
    Syndyk masy upadłości Firmy Handlowej JAGO S.A. w upadłości likwidacyjnej siedzibą w Książenicach powiadamia, że w dniu dzisiejszym, to jest 09.10.2012r. otrzymał z Sądu Rejonowego (Wydziału XII Gospodarczego ds. Upadłościowych i Naprawczych) w Gliwicach opinię biegłego sądowego z zakresu finansów Pana Marcina Kubiczka, w której przedstawiono następujące wnioski końcowe, cyt.:
    1. Upadły nie posiada zdolności finansowej do wykonania układu klasycznego
    2. Upadły nie posiada zdolności do pokrywania bieżących kosztów utrzymania aktywów przedsiębiorstwa w czasie założonym przez biegłego jako minimalny na przeprowadzenie procedur związanych z zawarciem układu likwidacyjnego
    3. Majątek upadłego biorąc pod uwagę dotychczasowy przebieg postępowania winien być spieniężany w toku upadłości likwidacyjnej, zdecydowanie pewniejszej, a przez to korzystniejszej dla wierzycieli upadłego, mając na względzie zmienność otoczenia makroekonomicznego.

Widziałam juz wiele postepowan upadłosciowych ale jest to pierwsze gdzie w komunikacie Syndyk upublicznia opinie biegłego???
    Skąd taki pospiech?
    I czemu , a przede wszystkim komu ma to słuzyc?
    Ja rozumiem postanowienie Sądu, ale opinie?
    Kto tu kreci tym grajdołem?
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~Janek [31.2.17.*]
    Nic w tym dziwnego bo spolka jest w upadlosci i zarzadza nia syndyk obecnie wiec to on upublicznil opinie.biegly mial czas do piatku a podali dzisiaj wiec nie widze tu zadnego pospiechu .obecnie to czysta ruletka ale z reguly jest tak ze sad podziela opinie bieglego no chyba ze nastapia jakies inne okolicznosci.
    Czy ktos wie kiedy ostatni dzien notowan?
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~marek [58.67.157.*]
    no to janek ladnie sie ubrales z arkiem jak widac !!no podziekuj arkowi teraz .....
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~janek [31.2.17.*]
    Jego to juz pewnie nie ma.skoro mial taki dobry dostep do informacji to pewnie zdazyl sie wysypac.Dobrze ze sprzedalem troche wczesniej.jutro puszczam reszte i mam gdzies tego gniota.Zlodzieje i tyle.Jak mozna bylo tak wszystko rozdupcyc.A wiesz moze kiedy ten gniot ma oststni dzien notowan
    przecisz pisal ze zostaje do kanca i tobie tez kazywal a tutaj zonk taki ,zapytaj areczka do kiedy jest notowana .
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~janek [31.2.17.*]
    Co z ciebie za czlowiek marku.Nie dosc ze nie chcesz odpowiedziec to jeszcze sie zbijasz.Widze ze kopanie lezacego sprawia ci przyjemnosc
    nie wiem kiedy koniec dokladnie nie wiem czy nie do 24 ale nie wiem dokladnie ja sie ta spolka nie interesowalem wiec nie wiem dlatego ci nie napisze zapytaj areczka.
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~arek [89.151.40.*]
    pamietajcie ze sad nie musi zgodzic sie z opinia bieglego zwlaszcza ze tutaj zeczywiscie zaistniala dziwna sprawa , syndyk przedstawia opoinie bieglego przed oficjalna informacja z sadu , jast to dzialanie na szkode akcjonariuszy , a takze wierzycieli ktorzy woleli by napewno ktorys z ukladow , co teraz mysle ze bedzie jeszcze jakis odzew ze spolki , chociaz szanse sa niewielkie , niechce nikogo tu oskarzac ale cos tu nie gra glowny akcjonariusz sie nie wysypal , a przeciez napewno wie wiecej niz my , ja nie sprzedam tak jak pisalem wy rubcie co chcecie i nie oczerniajcie mnie bo na decyzje sadu nikt wpywu nie ma
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~Janek [31.2.17.*]
    Syndyk jest obecnie zarzadca spolki wiec to chyba normalne ze to on podal to info.Jak narazie nie jest ciekawie bo z reguly sad zgadxa sie z opinia bieglych
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~powazny [83.145.186.*]
    jak Sobol bedzie miał dobry humor to to może jutro puści.....gorzej jak nie to obudzicie się z ceną 1-2 gr
  • Re: Zastanawiajace i do myslenia Autor: ~zenek [213.241.41.*]
    Jest źle i to bardzo.
    Po lewej nie ma chętnych do kupna.
    Jak będzie panika mogą zawiesić notowania i tego się obawiam
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.