• Wyprzedzająca strategia JHM DEV. Autor: ~wujoT. [78.131.193.*]
    Według mnie działają tam z głową - najpierw wybudowali budynki mieszkalne i już nie budują a tylko sprzedają i będą to robić do conajmniej końca III kr. 2013r.
    Teraz zaczeli budowę pawilonów handlowych pod wynajem (6 sztuk), które zakończą w tym roku (5 szt) i będą uzyskiwać przychody z najmu.
    Uzyskują nowe pozwolenia na budowę (Konin, Bełchatów, Żyrardów) i rozpoczną budowy tak ady zakończyć do końca 2013 i rozpocząć sprzedaż w 2014 roku. Pod koniec 2013 roku planują rozpocząć budowę apartamentowców w Jastrzxębiej Górze i Zakopanem oraz budynki mieszkalne w Katowicach i rozpocząć sprzedaż w 2014 roku. W 2014 roku budowa hal logistycznych w Kowiesach i Rawie Mazowieckiej.
    Czyż nie są to czytelne podstawy dla wzrostu - odpowiedźcie sobie sami, i zdecydujcie czy sprzedawać czy kupować.
  • Re: Wyprzedzająca strategia JHM DEV. Autor: ~Zenek [83.30.198.*]
    Ja myślę,że jak po wynikach 3Q nie wzrośnie do przynajmniej 1,0 PLN to ja sie nie nadaje na taksówkarza. Chociaż muszę przyznać że nazbierałem ponad 400 tys. szt. i na dziś jestem już na plusie po uśrednianiu z 1,40 PLN. I nie żałuję.
  • Re: Wyprzedzająca strategia JHM DEV. Autor: ~hossa1993 [87.205.201.*]
    Zakopane i Katowice, jako projekty deweloperskie są na sprzedaż i nie sądzę, żeby z tym szybko ruszyli.

Dla mnie na plus to przede wszystkim powiększający się portfel nieruchomości komercyjnych zapewniający stały strumień przepływów gotówkowych. Ciekawym i dość unikalnym rozwiązaniem jest kredytowanie sprzedaży mieszkań. Z tym, że to jest nieco ryzykowne biorąc pod uwagę zadłużenie.

Jedyny ale duży minus to Apartamenty na Helu. Sprzedaż idzie bardzo słabo mimo szerokiej akcji marketingowej. Według mnie popełniono błąd nie uwzględniając w projekcie dodatkowych atrakcji w postaci np. parku wodnego (lub przynajmniej basenu) i spa. Tylko zamożni mogą sobie pozwolić na taki zakup, a ten segment szuka luksusu, nie czarujmy się. Druga sprawa, że jeśli sprzedaż nie idzie to według mnie trzeba zlecić wynajem apartamentów np. Sun&Sport, z tego można mieć 9% przychodów, więc lepsze to niż pustostany...
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.