No i mam następną nauczkę , że nie wchodzi się w spółki zapomniane przez ludzi i Boga. Sprzedanie paru tysięcy akcji powoduje zjazd o 6% Spółka o zdrowych fundamentach , masa zamówień , kupa kasy w gotówce itp a taki syf . Bo nikomu nie zależy aby spółkę promować , aby zarząd od czasu do czasu "dał głos " A powinno być pięknie -- szkoda .
przecie to gielda i fundamenty nic tu nie maja, tylko popyt i podaz jeleni. co poniektorzy powypisywali ze super spolka itd. i to wystarczylo do ubrania. pisalem juz tydzien temu ze wybicie z kanalu dolem i bedzi wodospad. tu z kresek wychodzi nawet 75 gr :) slawki i tomki dalej beda naganiac.
Cała gpw w Wa-wie jest taka,tak ustawiają automaty i blokują handel. To sprawa dla dla organów typu CBA,KNF itp.Masz dobrą spółkę to siedz i nic nie rób,nie próbuj tylko przeskakiwać na inne niby płynne spółki i nie daj się przesadzić.
Zawsze na giełdzie tak było że następuje przepływ kapitału od tzw aktywnych do cierpliwych. Ta spółka pokazuje to dobitnie. Pozdrawiam cierpliwych. I to powinna być tytułowa "nauczka" a nie to że należy przeskakiwać na spółki po wzrostach ! Kiedyś kolego spojrzysz na 2 cyfrowy wzrost na Zamecie i pomyślisz cholera...miałem tam swoje 5000 tysięcy akcji sprzedałem i popróbowałem zebrać po kilka procent na ryzykownych spółkach...i co teraz mogę kupić 2000 tysiące...szkoda i co "nauczka". To tyle darmowej edukacji.
lepiej to juz bylo. wybicie dolem z kanalu, wiecej nie bedzie a i raport nie za dobry. wystarczy poczytac i policzyc. zreszta jak widac niektorzy z naganiaczy (tomek i slawek) to robia niewielkimi ilosciami bo wtedy kurs zatrzymalby sie na 1,5 pln
PRZECIEŻ NORWESKA FIRMA JEDNA Z NAJWIEKSZYCH Z TEJ BRANŻY(ROPA< GAZ) ORAZ JEJ SPÓŁKI ZALEŻNE CO CHWILĘ PODPISUJĄ Z ZAMETEM DUŻE KONTRAKTY, TO JEST LINK DO TYCH JUŻ PODPISANYCH
http://gielda.onet.pl/zamet-industry-s-a-umowa-znaczaca-z-aker-solutions,18886,157194,komunikaty-detal
ZA CHWILĘ POWINNY BYĆ KOLEJNE INFA
Aker, FMC, GE wszyscy wielcy z branzy Subsea beda zamawiac u Zametu. A, ze Subsea w najblizszych latach ma rosnac jak na drozdzach to i Zamet z koniecznosci zarobi. Produkcja tych samych elementow w Norwegii i Polsce jest nieporownywalnie drozsza. Stad produkcja w coraz wiekszym stopniu jest przenoszona do Polski.