• dzisiaj walne Autor: ~qaz [195.182.35.*]
    szczyt optymizmu: napisac dzisiaj że może uchwalą cos ciekawego spoza projektów uchwał...
    obym się mylił
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~koko [78.8.30.*]
    coś dobrego uchwalili że tak rośnie?
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~koko [78.8.30.*]
    jakoś brakuje sypacza i co teraz , czyżby wzrosty?
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~qaz [195.182.35.*]
    jak sypacz(e) nie będzie to przy takiej cenie chyba nie ma innego wyjścia, bo niecierpliwej drobnicy tu juz daaaawno nie ma
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~jej-hej [87.205.180.*]
    fundusz już pewnie wyszedł, a wychodził sesyjnie bo chyba nie dogadał się z czarnym lwem w sprawie odkupu akcji. Wydawało się to słuszne - teraz BlackLion może lub zarząd skupować taniutkie akcje z rynku...
    Bo chyba nie macie wątpliwości, że są tanie? Oczywiście sprzedaż działki w Wawie poniżej wartości wcześniejszych przeszacowań spowodował wystąpienie ujemnego zysku - ale czy o to chodzi? Chyba nie.. Obecna kapitalizacja przy cenie akcji równej 1zł to 120 mln zł. W tym spółka posiada 20 mln akcji w celu umożenia więc można przyjąć, że akcji jest 100 mln co daje kapitalizację 100 mln zł (kurs 1zł) - a realna kasa (no prawie bo część to obligi) ze sprzedaży działki to 155 mln zł. Teraz to juz każdy policzy za ile można kupić 1zł kapitału z samej tylko sprzedaży działki: za 65 gr po dziseijszym kursie..... nie licząc innych aktywów
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~mimil [37.31.42.*]
    No tak, ale są mało wiarygodni. Mieli dystrybuować z tych 155 mln, jak podali w komunikacie, ok. 50 mln dla akcjonariuszy. A tu nic, i żadnej informacji. Poza tym, deweloperka nie ma się za specjalnie na GPW. W Warszawie, gdzie budują, jest aż 21 tys. pustych, nowych mieszkań. Ich atutem jest w zasadzie tylko dobra lokalizacja, tuż przy stacji metra. Ale o wysokiej marży można zapomnieć.
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~lds [178.36.22.*]
    Ludzie co Wy pitolicie o wartosci funduszu...
    Gdyby Petrol mial w garsci te 150mln to kurs poszybowalby na 50zl

Chodzi o to ze brak tu spekulacji... Nie ma chetnych na te "taniutkie" akcje.
    Pytanie: dlaczego? Odp nie znam
    Zobaczcie ile mozna zarobic na bankrutach. Tu nie ma co czekac na cud
    A propos wczorajszej sesji. Zamiast wspierac popyt to jakis jelonek cofal kurs sprzedajac 2-6 akcji... Idiotyzm. Animator? Bo chyba nikt z ulicy
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~mimil [213.216.110.*]
    To nie tylko wczoraj. Takie zbijanie robione jest od kilku miesięcy. Wg mnie to pseudoanimator rynku. Wkurzające.
    tu najwyraźniej ktos nie chce , żeby byly ruchy wzrostowe
    w tej chwili na S jest wystawione po jednym zleceniu 1.01 (12 099 szt) ; 1.02 (15 000);
    1.03 (3 300) 1.04 (8 400) ... zlecenia 1.01 oraz 1.02 wystawione dzis godz 9:01 i 9:03
    to caly czas ten sam jelonek dusi tą spolke... chyba któryś fund... chyba
    ot cala filozofia
    zakonczyla sie korekta wzrostowa...
    jedziemy dalej w dol
    to ja juz moze nie bede nic pisał :-)
    wtrące jeszcze coś do monologu...
    ktoś próbuje walczyc z wyrzucajacym jelonkiem... stawia zasieki na 0.95 i 0.96 i chwilami na 0.97 :-)
    moze komus znudzily sie juz spadki

dzis mam wiecej czasu na analize "live" :-)
  • Re: dzisiaj walne Autor: ~ssssss [178.37.199.*]
    ewidentnie ktoś nie chce wzrostów i celem wg mnie jest wyciągnięcie jak największej ilości akcji w okolicach +-10% 1zł.... Te transakcje po kilka sztuk maja za zadanie zamazywać widok chodzących pakietów. Ja tam sobie trzymam i czekam, jak wejdzie jeszcze ktoś większy do gry to kurs pójdzie w górę...
    Co do deweloperki to chyba nie jedyna działalnośc podmiotów zależnych? Przecież jest jeszcze m.in. szpital i spółka medyczna + wydane warunki zabudowy dla działki w Krakowie - mam nadzieje, że to tam powstanie w Polsce pierwsze i z prawdziwego zdarzenia osiedle dla starszych osób wymagających prawie stałej opieki medycznej. Wszyscy wiemy, że społeczeństwo się starzeje weić kilentów będą mieli. Rysuje się świetne połączenie deweloperki i usług medycznych...
    ...a wlasnie a propos walnego jak to wygląda w przypadku BLI rozliczenie niezrealizowanych strat i zysków z lat ubiegłych? Kuma ktos troche księgowość funduszy?
    Co de facto oznaczają:
    Niezrealizowana strata za rok 2011 w kwocie 18.021 tys. zł
    Niezrealizowany zysk netto za rok 2011 w wysokosci 57.656 tys. zł
    Czy różnica będzie zyskiem a jesli tak to kiedy? Z koncem roku?
    w moim portfelu wszystkie spolki dzis na zielono... zgadnij ktora odznacza sie przykurzonym odcieniem czerwieni ? to jest najwiekszy niewypal w jaki wlazlem i nawet nie interesuje mnie raport i co maja zamiar dalej robic a tym bardziej spotkanie walnego zgromadzenia w siedzibie BLI tuz przy świeżo odkrytych przez Rafala B. torach sprzed 100 lat... nawet nie ma pewnosci czy sie tam spotkali... a raport... nie daje rady z kreatywna ksiegowością... kretacze typu R... B. wiedza o co tam chodzi
    księgowośc spółki giełdowej jest zawsze kreatywna - bo wszystko zależy od tego co chca pokazać... Fakt że BLi dzialajace jako NFI ma do tego szczególne mozliwości i je moooocno wykorzystuje.
    Ale program NFI kończy sie z koncem roku i jednak trochę przejrzyściej będzie musiało być.
    A moje poprzednie pytanie jest dosc istotne bo jest mowa o kwocie 40%kapitalizacji spółki więc dobrze byłoby to wiedzieć
    na to pytanie Ci nie odpowiem - nie moja profesja
    zauwazylem jedno: im mniej sie wdrazam w dana spolke tym wiecej zarabiam... tu chodzi o analize techniczna...mniej fundamenty... w tych czasach - tak mi sie wydaje- nalezy wchodzic w akcje i wychodzic jak sie ma osiągniety zalozony cel... a w tych czasach to jest bardzo zminimalizowane
    ostatnio kupilem akcje - nawet nie wiem czym dokladnie spolka sie zajmuje - +25%. WYKRES wyglądał obiecująco...
[x]
SOHODEV -3,70% 0,13 2026-04-01 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.