Dnia 2012-10-08 o godz. 09:44 ostry- napisał(a):
> no, głębiej do otwarcia jankesów juz raczej nie zejdziemy,
> no chyba że by rzucili jakies negatywne info, ale nie
> przypuszczam.
Nie szukaj chwilowo antonimu słowa Ostry.Do tematu wrócimy jak zaczniesz analizować kierunek Grubego.Na S nie byleś sam.
Pozdrawiam graczu.
pobudka :) właśnie wstałem ;-) widzę że nic nie straciłem bo zmienność i obroty akurat na spanie. Na tym obrocie to i szczyty możemy sobie trzasnąć albo pojechać na minima, z tym że do dołu to by mi się ani systemowi nie podobało ;-)
gdzie, na 55? Na bank nie będą takiej hecy robili na takim volumenie bo by się skończyło tak jak piszesz - zjazdem. Dziś mogą jedynie podprowadzić pod, a jak zechcą wybijać z konsoli to będzie to na dużym obrocie i raczej nie dzisiaj. Ewentualny odwrót też będzie na dużym obrocie, bo na małym dalej będzie oznaczało przewagę byka i trwanie w konsoli. Dodam że moim zdaniem :)
ryzykowne Walduś, samo przebywanie w konsolidacji pod szczytami nie oznacza, że się odwraca trend, nawet więcej bo zapowiada kontynuację wzrostu. Ale rób jak uważasz i uważaj jak robisz :) Ja z krótkimi zaczekam na połamanie jakiejś krechy, bądź nieudany atak na szczyt, wg mnie czas na krótkie jeszcze nie nadszedł. Z każdym dniem krecha przyspieszonego trendu wzrostowego na wig20 się nam przybliża, jutro będzie już na 70, codziennie jest o jakieś 5 pkt wyżej, tak wiec czas rozstrzygnięć coraz bliżej :)
załóżmy, że gruby jest na 100% w eSkach. Myślisz, że ma to go limitować w jakiś sposób by pójść np 200 pkt wyżej? Przecież sobie dobierze, uśredni bo będzie zarobiony na akcjach więc stratny nie będzie, zacznie sypać zarobionymi akcjami to i zaczną zarabiać jego eSy. A my maluchy możemy sobie podskoczyć :) Nie wytrzyma nikt z nas 200 pkt ruchu zapakowany na max i będąc przekonanym do właściwej pozycji grubego. Myślę że najlepiej sobie dać spokój z rozważaniem co ma gruby, a trzymać się trendu i tyle. Jedyne co Cię może usprawiedliwiać, to to że znasz grubego i wiesz że już teraz jest gotów zawrócić :) Ja tam wolę nie zgadywać, powodzenia.
poki co mamy roczna konsolę w przedziale 400 pkt ,dlaczego miałby sie wybijac 200pkt w gore ?moim zdaniem za wczesnie,marne dane ,stanagnacja ,zero sygnałow poprawy ,europa sie sypie,azja ciagle zwalnia,zachod pod krechami ... takie wybicie oznaczaloby jazde o kolejne 400pkt w gore , ... ,mysle ze pewniejsze sa eski w tej chwili . mi wystarczy 100 pkt i wychodze na plus pod to gram i powiem szczerze ze przestalem z usrednianiem i lapaniem gorek , bo zarabiaja tylko biura najwazniejsze poczuć trend a to nie jest trend wzrostowy napewno ,i smie twierdzic ze jestesmy tylko w korekcie trendu glownego amen -:)