Szukam chętnych akcjonariuszy do zawarcia porozumienia w celu głosowania na NWZA przeciwko tym barbarzyńcą. Zawieramy porozumienie i będę reprezentował akcjonariuszy z porozumienia przed prokuraturą i na NWZA. Potrzebnych jest jak najwięcej akcjonariuszy.
Mogę dołaczyć ale i tak nie wierze w prokuratutre aby cokolwiek zdzialala , oni dziala ja na tzw odfajowanie sprawy - jak prosta to ok jak trudna to uciac lebsparwie i inna wziasc.
Tu trzeba naprawde tam im siedziec na karku i podpowiadac co maja robic i wskazywac na przekrety
Dobry pomysł popieram. Trzeba się złączyć i patrzeć na rączki żadać wyjaśnień. Mieć wgląd w dokumenty. Ządać odwołania zarządu za nieudolność i rady nadzorczej za tolerowanie złych praktyk Powodzenia
wiem że sa spółki gdzie akcjonariat jest bardzo zjednoczony i łażą i ciagle patrza na lepkie raczki wowczas jest jeszcze sansa wyjść z tego obronna reka a tak to nas wyprowadza w pole jak dotąd to było. Pytanie tylko kto z nas ma najlepszy pomysł jak to zorganizować .... Czekam na konstruktywna dyskusje ....
Stosownie do treści art. 422 kodeksu spółek handlowych, uchwała walnego zgromadzenia sprzeczna ze statutem bądź dobrymi obyczajami i godząca w interes spółki lub mająca na celu pokrzywdzenie akcjonariusza może być zaskarżona w drodze wytoczonego przeciwko spółce powództwa o uchylenie uchwały. Prawo do wytoczenia powództwa o uchylenie uchwały walnego zgromadzenia przysługuje:
-zarządowi, radzie nadzorczej oraz poszczególnym członkom tych organów,
-akcjonariuszowi, który głosował przeciwko uchwale, a po jej powzięciu zażądał zaprotokołowania sprzeciwu; wymóg głosowania nie dotyczy akcjonariusza akcji niemej,
-akcjonariuszowi bezzasadnie niedopuszczonemu do udziału w walnym zgromadzeniu,
-akcjonariuszom, którzy nie byli obecni na walnym zgromadzeniu, jedynie w przypadku wadliwego zwołania walnego zgromadzenia lub też powzięcia uchwały w sprawie nieobjętej porządkiem obrad.
Myślę tak powinniśmy się skontaktować wszyscy zaiteresowani np na gg ? obgadać sprawę a później by było trezba się skontaktować z Tadeuszem Dykiel i wesprzeć go wówczas jest szansa na odzyskanie kasy a tak to widze ze nas wydmuchaja do ZERA....cwaniaczki
Napiszmy do Tadka z Rzeszowa. On na pewno zna cala sprawe bo walczy z Chmielewskim. Kontakt do niego chyba latwo znalezc bo prowadzi drukarnie w Rzeszowie. Dobierzmy sie Chmielewskiemu do dupska zanim roztrwoni caly nasz majatek.
Może ktoś ma pomysł na ozrganizowane działanie jakoś się pozbierać i większą grupą ruszyć do Tadka wowczas to ma sens i może nam się udać odsunąc od władzy tego od sterów
Idzcie do "Tadka" a on wam scali akcje 1:100 i zobaczycie kase jak swinia swoj ogon.
Jak szybko wszyscy zapomnieli co "Pan Tadeusz" chcial przegłosować na WZA
przynajmniej będzie przestrzeń do wyjścia. Mam tego 3 mln po 1 gr. Wolę stracić 20-40 % po scaleniu niz trzymać i stracić wszystko jak niektórzy w serenity
to kobieto moze od raz sie rozplacz, 3mln po 1gr, a jak sa tutaj tacy co brali udział w emisji po 10gr. Ty kupując po 1gr kupowałaś typowo spekulacyjnie a inni liczyli na dobry biznes.