Ta spółka jest w istocie czarną dziurą która zasysa kasę leszczy. Niedługo przedstawię analizę, już teraz ujawnie że będzie płacz i zgrzytanie zębów. Pięknie was wydymali...
Dnia 2013-06-27 o godz. 10:58 ~15 gr napisał(a):
> Dobra, pogódźmy się, i ustalmy, że zbieranie zaczynamy na
> poziomie 15 groszy.
Sadzę, że magiczne 15 gr powinno
> wszystkich pogodzić. Ok
Analiza techniczna dla tej spółki jest bez żadnego sensu. Wszystko rozchodzi się o prawa patentowe. Nie jest prawdą, że BP nie wspomagał się chińskimi zamiennikami i że nie dotyczy go "burza patentowa". Sprawa HP -> BP jest w toku i jedno jest prawie pewne BP nie wyjdzie bez szwanku. Sporo na ten temat słyszę gdyż od lat pracuję w branży i zasięgnąłem języka w kilku źródłach. Czy to o czym się mówi w branży jest prawdą? Czas pokaże.
BP odrzucił niekorzystną według siebie ugodę zaproponowaną przez HP mimo, że na 100% posiłkował się łamiącymi prawa patentowe chińskimi zamiennikami (sam miałem takie w ofercie). Teraz wszyscy czekają na kolejny ruch ze strony HP, które ponoć nie zamierza odpuszczać i np. teraz pod lupę bierze markety w stylu MediaMarkt tzn. sprawdza czy zamienniki tam sprzedawane nie łamią praw patentowych. Warto wspomnieć, że inni duzi gracze jak Action... woleli pójść na ugodę niż się procesować.
Dajcie już spokój... wiadomo że złoty interes z zamiennikami się dawno skończył. Nie mają żadnego pomysłu na biznes - przejęcie Scota było błędem i tylko pogłębiło problemy. Odrzucenie umowy to tylko kolejny objaw paranoi.
dobrze nie jest ale tragicznie też nie. produkcja idzie pełną parą więc sprzedaż jakoś idzie, myślę że marża też trochę podskoczy. Liczę na 1,5-2 mln. zysku w tym roku. Chyba dołek mamy za sobą.