• Chyba Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    następny przystanek 15 - 13 :-( ... , ktos pernamentnie pozbywa się papiera , może Cap = ale po co sprzedawać kure która znosi złote jaja
  • Re: Chyba Autor: ~asd [83.12.137.*]
    Albo mamy do czynienia z całkowicie nieracjonalną paniką albo rzeczywiście coś tu śmierdzi.
  • Re: Chyba Autor: ~kle123 [83.21.227.*]
    Też się zastanawiałem co się dzieje ale WCHODZĘ w to!! Cena oki
  • Re: Chyba Autor: ~asd [83.12.137.*]
    Cena z pewnością jest oki, ale pod warunkiem że zrealizują prognozy (przynajmniej w wiekszej częsci). Oczywisćie jeżeli tak się stanie to po raporcie takich tanich akcji juz nie kupimy... jeżeli jednak wyniki będa słabe to obecna cena będzie i tak za wysoka.

Troche śmierdzi mi tu hazardem i losowością. Ja też troche podkupuje, ale martwi mnie że każdy z nas troche kupuje...... a wiec kto te akcje sprzedaje??... i to na wyścigi??
  • Re: Chyba Autor: ~kle123 [83.21.227.*]
    W przeciwieństwie do innych ynwestorów ja najpierw zadzwoniłem do spółki z pytaniem czy jest coś o czym powinniśmy my inwestorzy wiedzieć ponieważ kurs spadł już o ponad 50%? Okazuje się, że nic takiego nie następuje w spółce. Trwa realizacja kontraktów itd...itp...

Co do prognozy ... nawet biorąc pod uwagę marżę na poziomie 2,9% to realizacja tego kontraktu powinna zapewnić zysk taki jak w prognozie. I tyle.
  • Też dzwoniłem Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    a to odpowiedź: "Obserwujemy spadki kursu akcji, ale nie wiemy czym są one spowodowane. Z pewnością nie są związane z bieżącą działalnością Spółki.

O wszystkich zdarzeniach ONICO informuje na bieżąco.

W sprawie wyników oraz prognoz proszę o cierpliwość. Publikacja najbliższego raportu kwartalnego przewidziana jest na dzień 7 listopada.

Ostatnie Pana pytanie przekażę Zarządowi, jednak z doświadczenia wiem, iż Zarząd nie komentuje zarówno wzrostów jak i spadków kursu akcji"

Z poważaniem,

Mateusz Wirkus

...................................... do przedmówcy : firma podpisała kontrakt kupna na 400 mln ale jeszcze musi to sprzedać i dopiero mozna liczyć te 2,9% ...... za dwa kwartały przewałkowali 100 mln jeżeli powtórzą to samo w kolejnych przy tej marży da to ok 6 baniek wszystko co ponad mile przyjmę :-)
  • Re: Chyba Autor: ~były leszcz [46.77.238.*]
    HE HE HE ..... w końcu ktoś przytomny.....
    Trwa przewalanie z wora do wora celem obniżenia wartości kursu , przy małej płynności waloru jest to do zrobienia , bez żadnego problemu.
    W kwestii prognoz jestem spokojny a ze sprzedają no cóż , powtarzam jeszcze raz ze to sami ciulacze , ktoś wystawił 11 szt.- slownie jedenaście !!!!
    Dlatego zaglądam tutaj z ciekawości co sądzą inni inwestorzy i na szczęście widzę bardziej przytomnych......
    Zagadką dla mnie jest fakt inny , otóż chodzi o dywidendę-zapisana jest w statucie spółki i wynosi 75% zysku netto i tyle będzie, kto przytomny to akumuluje , ale żeby za takie pieniądze oddawać ???
    Dla mnie bardzo fajnie , podziele się z Wami infem w kwietniu jak to u mnie procentowo to będzie wyglądało w stosunku cena zakupu do dywidendy....
    Uszy do góry i nie dajcie się d.......mac !!!
[x]
ONICO 3,57% 14,50 2026-03-23 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.