Gruby, będąc w tak wysokim porzedziale, raczej znacząco nie zadziała. Po prostu czeka na realizację "pewnego" scenariusza. Ot, co najwyżej może sypnie jakąś garstkę koni, co by kierunek wzmocnić... :-)
Witam również
Ech, te bziki... (jak to określa @zz) :-) Czyżby jednak przymierzali się do poprzebijania oporów? I pociagną nas za sobą? To niby z jakiej okazji zrobiliśmy wczorajszą obsuwę? Tak sobie? Eee, chyba nie... Po prostu 2400 na WIG20 zadziałał... Więc jeżeli był to swoisty falstart grubego, to nie powinniśmy być dzisiaj silniejsi... Ale gdy będziemy, to oczywiście też się nie zdziwię. Tyle tylko, że pewnie zjazd rozpoczniemy jak na jakimś piku wyrzuci mnie z krótkich... :-)
Dnia 2012-10-04 o godz. 09:29 ~Termi napisał(a):
> Witam również
Ech, te bziki... (jak to określa @zz) :-)
> Czyżby jednak przymierzali się do poprzebijania oporów? I
> pociagną nas za sobą? To niby z jakiej okazji zrobiliśmy
> wczorajszą obsuwę? Tak sobie? Eee, chyba nie... Po prostu
> 2400 na WIG20 zadziałał... Więc jeżeli był to swoisty
> falstart grubego, to nie powinniśmy być dzisiaj
> silniejsi... Ale gdy będziemy, to oczywiście też się nie
> zdziwię. Tyle tylko, że pewnie zjazd rozpoczniemy jak na
> jakimś piku wyrzuci mnie z krótkich... :-)
Ciekawość mnie zżera .Na jakiej giełdzie kol.gra ?
Nos mi mówi [ chcę się wam przypodobać] target dla fw20m powyżej 2500 i korekta znaczna. Tak będzie i basta.Mam kontakt z legendarnym ,,Mitem'' a on ma cynk.
Zdrówko graczu.
Gram na giełdzie, na której koń pociagowy indeksów - KGHM - wykazuje objawy zmęczenia w ruchu do góry, co obrazują dywergencje na dziennych wskaźnikach. Gram na giełdzie, która urosła o 400 pkt., co patrząc historycznie wstecz prowokowało mniejsze lub większe spadki...
Więc uważam, że polecimy w dół. A na pomyłkę mam ustawione wyżej stopy. Niedaleko już do nich jest, to fakt, ale nie będe skakał z kierunku na kierunek... Już mi się nie chce...
Szanuję Twoje zdanie o target'cie, ale się z nim nie zgadzam. Może co najwyżej nadbijemy lekko szczyt i tyle...
Zdrówko również kolego... :-)
..byłoby szybciej po wczorajszej obniżce stóp% przez RPP - wymogłoby większe zaangażowanie funduszy. Wszyscy luzują politykę monetarną, obniżają stopy.. nasi nie - w maju podwyższyli, wczoraj zamrozili tym samym i tak słaby wzrost gospodarczy. Rentowności 10Polski spadają, zagranica kupuje licząc na ich wzrost(!) Kropka
Dnia 2012-10-04 o godz. 12:00 ~mini byczek napisał(a):
> już teraz do góry , jako 3 w 3 ? może być
NIE [ na krótko] Trójkata trzeba szukać do >2500 .Nie ma lekko.[Wyczerpanie]
doupilem na fiksie trudno bedzie co bedzie . naprawde tego nikt tu z piszących nie jest w stanie przewidzieć . przelamie krechę wyskocze trudno . pzdr .
e tam , gadanie , o czym tu pisac? za mała grupka by grac pod kontrę ,czy stratne czy zyskowne zobaczymy jutro ja pisze co mam i nic nie ukrywam , wczoraj dt na niezly plus ,dziś zajmowalem lki pod wzrosty rzecz jasna hihi . a jak zacznie leciec to trzeba pozamykać i sie przyczaić nizej ,wszystko na temat . myslalem o s kilka dni temu ale coś nie chce spadać . ale total na minus ,kazdy sie uczy .
Ostry .. To Ty stary wyjadacz jestes 50 koni to juz coś , ja spokojniej do 10 sztuk. ale kilkanascie pkt to ponad 5 tys plna , zeby tak sie dało co dzien ugrywać ehhh .
łeh, czy cokolwiek zarobię to się jutro okaże. Z niepokojem spoglądam za ocean.
Rynek u nas na pewno nie wyglądał dziś dobrze, ale jeśli Jankesi dobrze to rozegrają to jest szansa po dwóch dniach spadkowych na jakiś wzrościk....
A wtedy od razu księguję, zabieram kasę i w nogi !
no nie wiem z tymi elkami... gruby zajmował pozycje w dniach 19 , 20 i 21 września teraz zobaczcie na wykres gdzie to jest... "maksy" w tej sytuacji musialby sie starsznie napracowac aby ewentualne elki daly cos zarobic
a ja oddam 3/4 zysku hehe żeby nie bylo ze naganiam: zostalem z L na fkgh mialem nadzieje ze w tej sytuacji jeszcze raz dobije do 158 wiec modle sie o wzrosty
ale to co napisalem wyżej uznaje jako ważny punkt odniesienia do dalszych rozwazań na kilka tygodni osobiscie sklaniam sie do es ale jak zwykle bywa moze jeszcze być podbitka ktora zmyli graczy wiec jeszcze poczekam...